Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Μπουτάρης: Στα σκαριά τραμ και ενοικιαζόμενα ποδήλατα



Τραμ και σύστημα ενοικιαζόμενων ποδηλάτων φέρνει στη Θεσσαλονίκη η καθυστέρηση των έργων του μετρό που σύμφωνα με το Γιάννη Μπουτάρη δεν θα είναι έτοιμο πριν το 2018. «Μετά
την τραγωδία κατασκευής του μετρό, που έγινε όπως έγινε, βγάζουμε από τα συρτάρια τις μελέτες για το τραμ για να τις επικαιροποιήσουμε. Όπως με διαβεβαίωσαν από το υπουργείο το μετρό δεν θα είναι έτοιμο πριν το 2018» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης την Τρίτη στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου για τις εκδηλώσεις του δήμου στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.
Σύμφωνα με τον ίδιο το τραμ, θα έχει μήκος 32 χλμ ενώ η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί πιο γρήγορα από το μετρό καθώς δεν χρειάζονται να γίνουν απαλλοτριώσεις. Αν προχωρήσει αυτή η ιστορία κανονικά το 2014, το τραμ θα είναι τελειωμένο το 2016-2017, πρόσθεσε. Είναι ένα μεταφορικό μέσο που ταιριάζει στη φιλοσοφία του δήμου σημείωσε από την πλευρά του ο Ανδρέας Κουράκης.
Σύστημα ενοικιαζόμενων ποδηλάτων
Στο μεταξύ μέχρι τον Απρίλιο θα έχει εγκατασταθεί ενοικιαζόμενο σύστημα ποδηλάτων από το δήμο. Θα αναπτυχθεί σε 16 σημεία της πόλης απ’ όπου κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τόσο ο Γιάννης Μπουτάρης όσο και ο Ανδρέας Κουράκης έστρεψαν τα βέλη τους κατά του Αντιπεφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τζιτζικώστα, καταλογίζοντας του ευθύνες για την αργοπορία που παρατηρείται στην ολοκλήρωση του ποδηλατικού δικτύου της πόλης.
«Η θέση μας ως δήμος είναι οι ποδηλατόδρομοι να μεταφερθούν στο δρόμο, τόσο στην λεωφόρο Νίκης όσο και στη Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ακόμη δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση από την Αντιπεριφέρεια» δήλωσαν και οι δύο.
Ο Ανδρέας Κουράκης κάλεσε μάλιστα τους ποδηλάτες να «καταλάβουν» τους λεωφορειόδρομους.
(Τίμος Φακαλης-Αγγελιοφόρος)