Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Διευκρινίσεις από τον Δημοτικό Σύμβουλο Χρήστο Ελευθεριάδη

για την οδό Κ.Παλαιολόγου για τα πεζοδρόμια της οποίας δημοσιεύσαμε ένα θέμα. Πατήστε εδώ
Καλημέρα
Ονομάζομαι Χρήστος Ελευθεριάδης και είμαι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη της Πρωτοβουλίας.
Θα ήθελα να προσθέσω μερικά στοιχεία για το ζήτημα της Κ. Παλαιολόγου που θίξατε στο blog σας. Ο συγκεκριμένος δρόμος παρουσιάζει πολλά και χρόνια προβλήματα. Αρχικά το πλάτος των πεζοδρομίων του φτάνει με το ζόρι το ένα μέτρο σε κάποια σημεία και στο μεγαλύτερο μήκος είναι όντως αδύνατη η διέλευση από πεζούς. Φυσικά η διέλευση με καροτσάκι είναι αδύνατη. Ο φωτισμός δεν επαρκεί και ειδικά κοντά στο σχολείο
που βρίσκεται πάνω μέρος της οδού. Δεν υπάρχει ούτε ένα δέντρο στο συγκεκριμένο δρόμο και ούτε φυσικά οριοθετημένος χώρος για τους κάδους απορριμμάτων. Ράμπα ΑΜΕΑ υπάρχει μόνο στη διασταύρωση με Σβώλου και όχι στην Εγνατία. Τέλος στο ύψος της οικοδομής που βρίσκεται το νούμερο 13 της οδού το οδόστρωμα παρουσιάζει συχνά καθιζήσεις. Η τελευταία παρέμβαση στην οδό έγινε επί δημαρχίας Κοσμόπουλου και ήταν η τοποθέτηση αποτρεπτικών στάθμευσης (την αισθητική και την πρακτικότητα τη σχολιάσατε εύστοχα). 
Η ερώτηση λοιπόν είναι τι κάνουμε εμείς ως διοίκηση του Δήμου. Ήδη έχει παρθεί απόφαση της Α' Δημοτικής Κοινότητας για το συγκεκριμένο ζήτημα. Συγκεντρώθηκαν υπογραφές από κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής και έγιναν προτάσεις. Αυτό που αποφασίστηκε είναι να γίνει το τμήμα της συγκεκριμένης οδού από την Εγνατία μέχρι την Α, Σβώλου οδός ήπιας κυκλοφορίας. Δηλαδή να διαπλατυνθούν τα πεζοδρόμια σε βάρος του οδοστρώματος, να γίνει φύτευση δέντρων σε ένα από τα δύο πεζοδρόμια, να δημιουργηθούν ράμπες στη διασταύρωση με Εγνατία, να επιτρέπεται μόνο η διέλευση οχημάτων και όχι η στάθμευση, να τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα σε όλο το μήκος της οδού και να δημιουργηθούν εσοχές για την τοποθέτηση των κάδων. Αυτή η παρέμβαση θα διασφαλίσει την άνετη και ασφαλή διέλευση πεζών και αυτοκινήτων και θα βοηθήσει την πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο που βρίσκεται στο ύψος της Εγνατία. Μέσα στους επόμενους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί το έργο που έχει μπει από το καλοκαίρι του 2012 στον προγραμματισμό του Δήμου. Σας ευχαριστώ και περιμένω τα σχόλια σας μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασης.