Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: "Πόλεμος" μεταξύ δήμου και φοιτητικών παρατάξεων

Στον εισαγγελέα στέλνει τις φοιτητικές παρατάξεις ο δήμος Θεσσαλονίκης. Ήδη από την πλευρά του δήμου έχουν κατατεθεί μηνύσεις για παράνομη αφισοκόλληση εναντίον των φοιτητικών παρατάξεων προκειμένου να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Στη συνέχεια αναμένεται να κοινοποιηθούν σε αυτές τα αντίστοιχα πρόστιμα.
«Έκαναν την πόλη κουρελαρία» τόνισε στο agelioforos.gr o αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παπάς, αναφερόμενος στους φοιτητές που δεν εισάκουσαν το μήνυμα της δημοτικής αρχής. «Ήδη έχω πάρει εντολή από το δήμαρχο να σαρώσω το γρηγορότερο δυνατό όλες τις αφίσες που ρυπαίνουν την πόλη και υποβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών».
Αρκετοί δρόμοι γύρω από το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο και το ΠΑΜΑΚ έχουν γεμίσει με αφίσες κυρίως της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ οι οποίες διαφημίζουν τα φοιτητικά πάρτυ που διοργανώνουν προς τιμήν των νεοεισαχθέντων φοιτητών. Αρκετές από αυτές έχουν καλύψει κολώνες της ΔΕΗ, στάσεις λεωφορείων, κάδους απορριμμάτων επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της καθαριότητας στο κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με την υπεύθυνη του Δήμου Κ. Φαρμάκη για την περσινή χρονιά βεβαιώθηκαν τα εξής πρόστιμα: 585 ευρώ στη ΔΑΠ, 715 ευρώ στην ΠΑΣΠ και 586 ευρώ στη ΔΗΜΑΡ.
«Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Οι αφίσες έχουν μειωθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Προσπαθούμε να μην κολλούμε εκτός πανεπιστημίου και πάντα σε σημεία που δεν ενοχλούν» υπογράμμισε στο agelioforos.gr ο γραμματέας της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης Σωτήρης Νόνας.
«Είναι γενικότερο πρόβλημα αυτό που συμβαίνει με τις αφίσες. Σταματήσαμε να κάνουμε αφισοκολλήσεις εκτός πανεπιστημιακών χώρων. Πέρσι κάναμε μια συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και μας υποσχέθηκε ότι ο δήμος θα μας διαθέσει χώρο εντός της πόλης για να προβάλλουμε τις εκδηλώσεις μας. Τίποτα όμως δεν έγινε» σημειώνει από την πλευρά του ο υπεύθυνος της ΔΑΠ για τα ΑΕΙ Θεσσαλονίκης Θεοδόσης Νταϊρούσης.
«Δεν ισχύει» απαντά ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς. «Ο δήμος έχει μεριμνήσει για το ζήτημα και όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίες».
(Κείμενο: Ν.Φακάλης-Αγγελιοφόρος-Φωτογραφία: Ιστολογίου μας) 

ΣΧΟΛΙΟ: 'Οταν οι φοιτητικές παρατάξεις βάλουν στην ατζέντα τους ζητήματα αισθητικής και ρύπανσης για το Πανεπιστημίου και την πόλη που ζουν, τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να ελπίζουμε ότι  κάτι  άλλαξε στην νοοτροπία τους. Πάντως φοβερά πρόστιμα, έ;