Στα 20 πιο must σημεία της υδρογείου που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί το 2013 εντάσσει το περιοδικό΄National Geographic Traveller τη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει το περιοδικό μοναδικές παραμένουν οι βόλτες στα σοκάκια της Άνω Πόλης και η περαντζάδα στην πλατεία Αριστοτέλους. Αλλά και τα φρέσκα καλαμαράκια συνοδευόμενα από λευκό μακεδονίτικο κρασί.

Οι αγορές με τα φρούτα και τους γεμάτους τενεκέδες με φρέσκο τυρί φέτα συμβολίζουν την πόλη σύμφωνα με το περιοδικό. Τα μποέμικα μπαρ μπολιασμένα με το ιστορικό υπόβαθρο της πόλης, που σηματοδοτούν μεταξύ άλλων τα Βυζαντινά και Οθωμανικά τείχη δίνουν μια άλλη διάσταση στην πόλη. Οι Θεσσαλονικείς έχουν φτιάξει το δικό τους τρόπο ζωής αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.
Σ΄αυτό περιλαμβάνονται, επίσης, χρηστικές πληροφορίες για το τι μπορεί κανείς να δει στη Θεσσαλονίκη, πού να φάει, τι να αγοράσει, αλλά και μία άκρως απαραίτητη …συμβουλή για όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν στην πόλη: να παρακολουθήσουν την ταινία «Ποτέ την Κυριακή», με την οποία, όπως τονίζεται, η Μελίνα Μερκούρη «σύστησε» στο διεθνές κοινό τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας, το μπουζούκι και τη χαρά του ελληνικού τρόπου ζωής.
Οι καλύτεροι μήνες που μπορεί να επισκεφτεί κανείς την Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, ενώ κάθε Νοέμβριο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου προσελκύει επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσά τους και σημαντικούς δημιουργούς του κινηματογράφου καταλήγει το κείμενο.
Σημειώνεται ότι, εκτός της Θεσσαλονίκης, στο σχετικό κατάλογο του National Geographic περιλαμβάνονται- μεταξύ άλλων -η Κριμαία, η Μασσαλία, η Ραβέννα, η αρχαία Γέρασα στην Ιορδανία, το Bodø στη Νορβηγία, το Valparaiso στη Χιλή, το Κιότο στην Ιαπωνία, το Μαλάουι, η Ουγκάντα κ.ά.