Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Save Aristotle's homeland!

από την ανάρτηση πανό σε αίθουσα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
and respect the monasteries of Mt Athos!

Η υποταγή της πολιτικής ηγεσίας του τόπου μας, ή για να το πω καλύτερα, η αγαστή συνεργασία της με τα διαπλεκόμενα όπου γης συμφέροντα, οδηγεί σε καταστάσεις που μόνο ταραγμένα μυαλά μπορούν να προχωρήσουν. Μυαλά που μπροστά στο άπληστο
κέρδος δεν λογαριάζουν  μνημεία-σύμβολα  παγκόσμιας αξίας, όπως τα Στάγειρα την πατρίδα του Αριστοτέλη, ή το παγκόσμιο θρησκευτικό κέντρο, το Άγιον Όρος. Δεν λογαριάζουν σπάνια αρχέγονα δάση-μνημεία της φύσης. Δεν λογαριάζουν τις ζωές  και την υγεία δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και στήνουν επιχειρήσεις μέσα σε κατοικημένες περιοχές. με κυάνια και αρσενικά, με εκπομπές δεκάδων χιλιάδων τόνων τοξικής σκόνης την ημέρα,. με εξολόθρευση  των υπόγειων και ρύπανση των επιφανειακών υδάτων.
Αυτά τα συμφέροντα είναι πολύ πιο δυνατά από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του τρίτου τουριστικού προορισμού της χώρας. Τόσο δυνατά που μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρους νομούς από την Χαλκιδική και το Κιλκίς, μέχρι την Κομοτηνή και τον Έβρο, όλη σχεδόν την Βόρεια Ελλάδα. Που μπορούν με μόλις κάποιες εκατοντάδες προσωρινές θέσεις εργασίας, να καταστρέψουν άλλες δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα παρέμειναν  τέτοιες στον αιώνα τον άπαντα.
Η παγκόσμια πολιτιστική κοινότητα πρέπει να αντιδράσει. Οι κάτοικοι και οι επιστήμονες της περιοχής πρέπει να ενημερώσουν τα πανεπιστήμια όλου του κόσμου για το τερατώδες έγκλημα, που άνθρωποι χαμηλής ηθικής και πολιτισμικής στάθμης διαπράττουν στην χώρα μας.
Οι παγκόσμιες θρησκευτικές κοινότητες πρέπει να ενημερωθούν. Οι τόποι προσκυνήματα, οι τόποι ζωντανά θρησκευτικά μουσεία κινδυνεύουν από τα αρπακτικά κεφάλαια που δεν νοιάζονται για την πολιτισμική κληρονομιά, για τα ιερά και όσια του κόσμου τούτου.
Η προσοχή των ανθρώπων του πνεύματος και της ευαισθησίας, πρέπει να στραφεί στην παγκόσμια κοινότητα και να της εξηγήσει ότι αυτά είναι  η αρχή της (και οικονομικής) καταστροφής της. Μέσα στα επόμενα λίγες δεκάδες χρόνια θα καταστραφούν οι θεσμοί, οι νοοτροπίες και ο πολιτισμός που χιλιάδες χρόνια τώρα έκτιζε την κοινωνία της ευημερίας και των σε ανθρώπινη κλίμακα στόχων.
Όλα αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή μας, εμπεριέχουν όλα τα στοιχεία που έχουν αρχίσει και κυριαρχούν στην γη. 
 Απ΄ τη μια μεριά οι οικονομικές δυνάμεις που δεν έχουν  λογική και συναίσθημα άρα και πολιτισμό, και των οποίων οι οικονομικοί μαξιμαλιστικοί στόχοι, αγιάζουν όλα τα καταστροφικά μέσα που χρησιμοποιούν σε βάρος της ανθρωπότητας και σε καταστροφή όλων των πόρων  που θα δίνουν για πάντα την αειφόρα ανάπτυξη και την παντοτινή ευημερία στην ανθρωπότητα.
Από την άλλη, οι άνθρωποι που έχουν καταλάβει ότι  τα πράγματα παγκόσμια  τα  οδηγούν πια  οι οικονομικές εκείνες δυνάμεις που έχουν υποτάξει τα πολιτικά μορφώματα.που γίνονται οι τυφλοί εκτελεστές των σχεδίων τους. Έχουν καταλάβει ότι έχουμε φτάσει σε κρίσιμο σημείο για την επιβίωση των όντων και του πολιτισμού πάνω στην γη. Και αντιδρούν με αποθέματα ενέργειας  που τροφοδοτούνται από την ψυχική δύναμή τους και την κατανόηση ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αφήσουν την κληρονομιά που παρέλαβαν από τους προγόνους τους, στις επόμενες γενιές, παρά μόνο η ενεργητική συμμετοχή τους στον αγώνα για την διάσωση του όλου της Γης.  
Της γης της οποίας είμαστε φιλοξενούμενοι. Άξεστοι, βάρβαροι και ανόητοι ή σκεπτόμενοι, πολιτισμένοι και άξιοι του ονόματός μας: Άνθρωποι.