Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Γιορτή ενόψει Πάσχα στην Αγίας Σοφίας

Σελίδα εκτύπωσης
Με στόχο να τονώσει την αγοραστική κίνηση στο κέντρο της πόλης, ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΕΕΘ) οργανώνουν εκδηλώσεις στο πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας το προσεχές Σάββατο 27 Απριλίου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΕΕΘ, η εκδήλωση αναμένεται να προσελκύσει 4.000-5.000 άτομα. Μάλιστα, οι επιχειρηματίες στα εμπορικά καταστήματα και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, μπαρ, φούρνοι και ζαχαροπλαστεία) στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και στο δίκτυο των οδών Καρόλου Ντιλ, Αγίας Θεοδώρας, Γεωργίου Σταύρου, Μακένζι Κινγκ, Ικτίνου, Ζεύξιδος, Παύλου Μελά και Π.Π. Γερμανού θα ενισχύσουν την προσπάθεια, προσφέροντας στους καταναλωτές εκπτώσεις στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που διαθέτουν.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
- Μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Τερπνιωτών θα αναβιώσουν το έθιμο «Λαζαρίνες. Νεαρά κορίτσια σε ομάδες των 10-15 μελών, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές ή με ολόλευκες ανθοστόλιστες φορεσιές και κρατώντας καλάθια με λουλούδια, θα περιδιαβαίνουν όλους τους γύρω δρόμους, τραγουδώντας τα κάλαντα του Λαζάρου.
- Παράλληλα, χορωδία ιεροψαλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης «Λυκούργος Πετρίδης», υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη και χοράρχη Δημητρίου Αθανασιάδη, θα ψάλει βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους και τροπάρια της Μεγάλης Εβδομάδας.
- Στο κοινό θα προσφέρονται νηστίσιμα εδέσματα (παραδοσιακός χαλβάς, λουκούμια, κρακεράκια, ψωμάκια, ελιές, χυμοί φρούτων, εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά), που διέθεσαν διάφοροι χορηγοί στους διοργανωτές.
- Για τα παιδιά θα διοργανωθεί ζωγραφική αυγών με οικολογικά χρώματα, υπό την καθοδήγηση καθηγητών και καθηγητριών ζωγραφικής.
Την υλοποίηση των δράσεων και την εξεύρεση των χορηγών ανέλαβε o κοινωφελής μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Τέχνη Ζωής για τον Ανθρωπισμό, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.
Παράλληλα, αποδεχόμενο την πρόταση του αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας, κ. Χασδάι Καπόν, το ΕΕΘ θα προσφέρει αρνιά για την από κοινού διοργάνωση μιας γιορτής ανήμερα του Πάσχα, στο πάρκο της Νέας Ελβετίας.