Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

"Χτύπησαν" καμπανάκι στην ηγεσία για τις Σκουριές - Βγαίνουν στο δρόμο οι αστυνομικοί.

Σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι τους, ειδικά στη Χαλκιδική, που εκτελούν υπηρεσία για τη φύλαξη του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές οι Ενώσεις των Αστυνομικών της Κεντρικής Μακεδονίας θα αναζητήσουν ακόμα και τα ένδικα μέσα με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Αυτό διαμήνυσαν στους εκπροσώπους της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Το αμέσως προσεχές διάστημα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις
στις πρωτεύουσες των Νομών της Περιφέρειάς Κεντρικής Μακεδονίας.
Χθες Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου τα Προεδρεία (Πρόεδρος - Γενικός Γραμματέας) των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων των επτά (7) Νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συγκεντρώθηκαν για τη διεξαγωγή κοινής συνεδρίασης, ως συντονιστικό όργανο των εργαζομένων αστυνομικών της Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ, στα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συζητήσουν και να γίνει πλήρη ενημέρωση για όλα τα προβλήματα - ζητήματα που έχουν προκύψει, λόγω των αστυνομικών μέτρων και των μετακινήσεων συναδέλφων στη Χαλκιδική στην περιοχή Σκουριές όπου βρίσκεται το εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός.

Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Τσακνάκη, το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο κ. Τρύφων Κούκιο και το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγο κ. Βάϊο Χονδρο, για την επίλυση των διάφορων προβλημάτων και τη διευθέτηση όλωνζητημάτων που έχουν προκύψει.

Όπως ανακοινώθηκε μετά την συνάντηση με τους εκπροσώπους της φυσικής ηγεσία σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι τους, ειδικά στη Χαλκιδική, θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Όπως κατήγγειλε στο ThessToday ο πρόεδρος της ΕΑΥ Χαλκιδικής, Ιωάννης Κυργιαφίνης, οι αστυνομικοί της Χαλκιδικής είναι αναγκασμένοι καθημερινά να πηγαίνουν στο βουνό για την φύλαξη της Ελληνικός Χρυσός.

85 με 90 αστυνομικοί λαμβάνουν καθημερινά υπηρεσία για την φύλαξη του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές κι ο υπόλοιπος νομός μένει δίχως φύλαξη, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονο πρόβλημα αστυνόμευσης.

Επίσης, το προσωπικό αυτό δουλεύει από 10 έως και 14 ώρες την ημέρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελέσουν την υπηρεσία τους λόγω κούρασης.

Μάλιστα διαθέτουν τα περιπολικά για την υπηρεσία στο βουνό το οποίο προσεγγίζουν μόνο τα 4χ4, με αποτέλεσμα τα οχήματα να υφίστανται φθορές. Την ίδια ώρα η υπηρεσία στον υπόλοιπο νομό εκτελείται με πεπαλαιωμένα οχήματα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κυργιαφίνης στο ThessToday, το πρόβλημα της αστυνόμευσης θα γιγαντωθεί το επόμενο διάστημα που η Χαλκιδική θα αρχίσει να κατακλύζεται από τουρίστες.

Την ίδια ώρα, η Χαλκιδική είναι ακέφαλη... δεν υπάρχει ηγεσία, καθώς αποστρατεύτηκαν οι 2 αξιωματικοί που υπηρετούσαν στο νομό, ενώ με αναρωτική άδεια βρίσκεται ο τρίτος αξιωματικός στην ιεραρχία καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΑΥ Χαλκιδικής.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του ThessToday 29/4/2013
http://www.thesstoday.gr/koinonia/30-society/15526-video-kataggelia-astynomikwn-sto-thesstoday-xwris-astynomeush-h-xalkidiki-exaitias-tis-ellhnikos-xrysos-akegalh-h-hgesia.html
Διαβάστε την ανακοίνωση:
ENΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.
ΗΜΑΘΙΑΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΕΛΛΑΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

       ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Σήμερα Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 τα Προεδρεία (Πρόεδρος - Γενικός Γραμματέας) των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων των επτά (7) Νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συγκεντρωθήκαμε για τη διεξαγωγή κοινής συνεδρίασης, ως συντονιστικό όργανο των εργαζομένων αστυνομικών της Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ, στα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συζητήσουμε και να γίνει πλήρη ενημέρωση για όλα τα προβλήματα - ζητήματα που έχουν προκύψει, λόγω των αστυνομικών μέτρων και των μετακινήσεων συναδέλφων στη Χαλκιδική στην περιοχή Σκουριές.
   Έπειτα από κοινή σύσκεψη χρονικής διάρκειας 3 ωρών, κατά την οποία τοποθετήθηκαν και ανέλυσαν με κάθε λεπτομέρεια, όλοι οι παρόντες εκπρόσωποι των σωματείων για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους, από πλευράς αστυνόμευσης, ασφάλειας και προβλημάτων προσωπικού, συζητήθηκε και η εξεύρεση λύσεων - προτάσεων για το θέμα της Χαλκιδικής, που είναι εξαιρετικά σοβαρό και επηρεάζει την απόδοση και λειτουργία, σχεδόν όλων των Υπηρεσιών της Κεντρικής Μακεδονίας και κατά συνέπεια την ασφάλεια των κατοίκων όλης της Περιφέρειας.
   Στη συνέχεια, οι παραπάνω εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων ενώσεων και ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., μαζί και με τον Αντιπρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γεώργιο ΦΕΣΤΕΡΙΔΗ, μεταβήκαμε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση όλων των ανωτέρω με τους αρμόδιους εκπροσώπους της φυσικής ηγεσίας και συγκεκριμένα με το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ, το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο κ. Τρύφων ΚΟΥΚΙΟ και το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγο κ. Βάϊο ΧΟΝΔΡΟ, για την επίλυση των διάφορων προβλημάτων και τη διευθέτηση όλωνζητημάτων που έχουν προκύψει.
   Από πλευράς μας, ως αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα, τονίστηκαν ιδιαίτερα τα εξής ζητήματα - προβλήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, για τη Χαλκιδική, αλλά και για τις υπόλοιπες περιοχές που εκπροσωπούμε:
- Η έλλειψη προσωπικού σε κάθε Νομό είναι πολύ μεγάλη και επιβαρύνεται περισσότερο με τις αποσπάσεις προσωπικού στον Έβρο και τη Δράμα, που πραγματοποιούνται από όλους τους Νομούς, εκτός από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, που η κατάσταση εκεί είναι οριακή. Ειδικά, σε πολλές Υπηρεσίες επιπέδου Αστυνομικού Τμήματος, σε αρκετές Αστυνομικές Διευθύνσεις, δυστυχώς και παραβιάζοντας τους κανονισμούς, κινείται εποχούμενη περιπολία με έναν μόνο αστυνομικό, παράτυπη πρακτική που πρέπει άμεσα να σταματήσει, γιατί εκθέτει σε πολλούς κινδύνους τους συναδέλφους μας, αλλά και τους συμπολίτες μας.
- Η λειψανδρία - γύμνια των Υπηρεσιών, ειδικά των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών που έχουν στην αρμοδιότητά και τομέα τους και τα σύνορα, έχει αρνητικά αποτελέσματα στην εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Επίσης κάθε Νομός έχει έλλειψη προσωπικού σε επίπεδο πάνω από το 20% της υπάρχουσας οργανικής δύναμης.
- Η εξασφάλιση των απαραίτητων όρων και μέσων (σε υλικοτεχνική βάση), ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι να εκτελούν Υπηρεσία στη Χαλκιδική διασφαλισμένοι από κάθε πλευρά. Ιδιαίτερα τονίστηκαν ότι πρέπει απαραίτητα να τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας και είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για την ενδοεπικοινωνία μεταξύ των συναδέλφων.
- Η πιστή τήρηση του ωραρίου εργασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 394/2001, αλλά και της νομιμότητας στις μετακινήσεις του προσωπικού, που πολλές φορές, παρατηρήθηκαν παρατυπίες και καταστρατηγήσεις.
- Η εξασφάλιση της απαραίτητης διοικητικής μέριμνας για το προσωπικό που εκτελεί υπηρεσία στις Σκουριές, που βρίσκεται μέσα σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή, μέσα στο βουνό που δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση κανένας κατοικήσιμος οικισμός.
- Καθίσταται, επιτακτική και άμεση, η ανάγκη δημιουργίας μόνιμης αστυνομικής δύναμης για την πλήρη κάλυψη από κάθε πλευρά της αστυνόμευσης στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας (για τις Σκουριές).
- Σε κάθε περίπτωση η απασχόληση, σε καθημερινή 24ωρη βάση, πάνω από 100 Αστυνομικών συνολικά, χωρίς να υπολογίζονται οι επιπλέον συνάδελφοι που απασχολούνται όταν υπάρχουν συγκεντρώσεις - συναθροίσεις, για την μόνιμη επιτήρηση και φύλαξη, της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να εξετασθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δεν συνάδει με τις παρούσες δημοσιοοικονομικές συνθήκες και επιβαρύνει κατά πολύ το ελληνικό Δημόσιο.
- Προκειμένου να μειωθούν οι καθημερινές μετακινήσεις συναδέλφων από άλλους Νομούς στις Σκουριές, που πραγματοποιούνται και με έξοδα Δημοσίου, θα πρέπει, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να μετακινηθούν εκεί, να διαταχθούν αποσπάσεις συναδέλφων, από όλες τις περιοχές της χώρας.
   Γενικά εμείς, ως εκπρόσωποι των αστυνομικών και του συνδικαλιστικού κινήματος καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε τη σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες για οποιοδήποτε κοινωνικό, πολιτικό ή οικονομικό πρόβλημα και προασπίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών. Τα πολιτικά θέματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Αστυνομία.
   Επίσης, δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, ειδικά στη Χαλκιδική, θα αναζητήσουμε ακόμα και τα ένδικα μέσα με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Τέλος, αποφασίστηκε όπως το αμέσως προσεχές διάστημα να προχωρήσουμε σε δυναμικές συνδικαλιστικές δράσεις, με τη μορφή των δυναμικών ένστολων κινητοποιήσεων - συγκεντρώσεων στις πρωτεύουσες των Νομών της Περιφέρειάς μας.


ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.