Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Τι λέει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για τις Σκουριές

Από  zoosos.gr
 Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ μας πληροφόρησε – μετά το σχετικό μας δημοσίευμα – πως έχει τοποθετηθεί από τον περασμένο Οκτώβριο για το θέμα της επένδυσης στη Χαλκιδική και τα σχέδια του κράτους και της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» (θυγατρική της πολυεθνικής Eldorado Gold και του ομίλου Μπόμπολα) σχετικά με την εγκατάσταση μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στα δάση του όρους Κάκκαβος, που θα επιφέρει τον αφανισμό της φύσης και των χωριών της περιοχής, στο βωμό της ανάπτυξης.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο facebook στις 17 Οκτωβρίου 2012 πράγματι «δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην υλοτόμηση δάσους στην περιοχή Σκουριές στη Χαλκιδική για να διευκολυνθεί η εξόρυξη χρυσού.
Οι εργασίες θα γίνουν σε έκταση περίπου 4000 στρεμμάτων καταστρέφοντας περισσότερα από 3000 στρέμματα δάσους δρυός και οξυάς! Παρόλο που άπαντες, του δασαρχείου συμπεριλαμβανομένου, είναι αρνητικοί, το ΥΠΕΚΑ με μια σειρά πράξεων του τους αγνοεί και προχωρεί στην υλοποίηση του.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αντιλαμβάνεται την επιτακτική ανάγκη για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Ωστόσο η ανάπτυξη και οι επενδύσεις δεν θα πρέπει να γίνουν εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών.
Η ανυπολόγιστη καταστροφή των φυσικών πόρων της Χαλκιδικής πρέπει να σταματήσει άμεσα και να βρεθεί μία αμοιβαία επωφελής εναλλακτική λύση που θα ενισχύσει την απασχόληση με σεβασμό στο περιβάλλον».
Εμείς ως www.zoosos.gr θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αν και απευθυνθήκαμε στην Βάσω Πετρίδου υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μέσω της διαχειρίστρια της σελίδας μας και δημοσιογράφου Ελένης Ηλιοπούλου ουδέποτε λάβαμε απάντηση επί του θέματος. Και για του λόγου του αληθές ιδού και το σχετικό email, όπως ακριβώς εστάλη στην κα Πετρίδου για δεύτερη φορά στις 13 Απριλίου 2013.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θεωρεί αρκετό ή ουσιαστικό τρόπο αντίδρασης ένα κειμενάκι δύο παραγράφων για τα όσα διαδραματίζονται στις Σκουριές το οποίο δημοσιεύτηκε τον περασμένο Οκτώβριο ενώ έχουν μεσολαβήσει τόσα γεγονότα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.