Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Απάντηση του εντεταλμένου στην Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης:


Πήραμε το παρακάτω e-mail από τον κ. Κιοσέογλου, εντεταλμένο στην Δημοτική Αστυνομία. Η απάντηση του αφορά δημοσίευσή μας  Καλή όρεξη στις δεσποινίδες της δημοτικής αστυνομίας.

  Κύριε Αποστολίδη είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν πολίτες σαν και εσάς που  χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες ενδιαφέρεστε  για την πόλη μας και αναδεικνύεται τα προβλήματά της.
    Μαζί με τα κακώς κείμενα όμως θα πρέπει να προβάλετε και ότι καλό γίνεται σ’αυτήν την πόλη με μεγάλο κόπο και προσπάθεια. 

    Θα πρέπει και εσείς να αντιληφθήκατε ότι όλο το παραλιακό μέτωπο από το λιμάνι μέχρι το μέγαρο μουσικής, είναι καθαρό από καντίνες, μικροπωλητές, παραεμπόριο με τα σεντόνια
    Επίσης έχουν σχεδόν εξαφανιστεί τα σεντόνια και το παραεμπόριο από τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης εκτός από σποραδικές περιπτώσεις που και αυτές απομακρύνονται όταν εντοπιστούν από τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας
    Βγαίνουν δελτία τύπου από την Δημοτική Αστυνομία που σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και το ΣΔΟΕ ανακαλύπτουν συνεχώς αποθήκες με παράνομα προϊόντα.Το παραεμπόριο γίνεται μεγάλη προσπάθεια να εξαλειφτεί και από τις λαϊκές.  
   Ξεκίνησαν επιχειρήσεις για να αδειάσουν διάφορες επαγγελματικές ομάδες, όπως ενοικιάσεις, πωλήσεις και πάρκιν αυτοκινήτων, τους δρόμους και να αποδοθούν στους κατοίκους της πόλης.
    Σήμερα ξεκίνησε μαζί με την Αστυνομική Διεύθυνση της τροχαίας, επιχείρηση να αδειάσουν οι λεωφορειόδρομοι  από τα ταξί και να φύγουν οι αυθαίρετες πιάτσες τους από το κέντρο. Όπως επίσης θα πρέπει να καταλάβουν και οι συμπολίτες μας πως το αυτοκίνητο είναι ασύμφορο για την μετακίνησή τους γιατί θα πρέπει να πληρώνουν και τις κλήσεις όταν παρανομούν.
     Υπάρχουν και πολλές άλλες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας που θα συζητήσουμε στο μέλλον. Και για τα τραπεζοκαθίσματα και τις σφραγίσεις καταστημάτων όπως παράνομων οίκων ανοχής και άλλων υγειονομικού ενδιαφέροντος
     Όλα αυτά και πολλά άλλα δεν γίνονται μόνα τους, υπάρχουν σκληρά εργαζόμενοι που δικαιούνται να κάνουν και το διάλλειμα τους και ναι, να φάνε και το κολατσιό τους.
     Υπάρχουν βέβαια και οι μαλθακοί όπως υπάρχουν παντού, υπάρχουν και αυτοί που λειτουργούν με σκοπιμότητες. Ευτυχώς όμως αυτοί είναι πολύ λίγοι. 
                          Με τιμή
 ο Εντεταλμένος στην  Δημοτική Αστυνομία 
          Κιοσέογλου Ελευθέριος 

ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Κύριε Κιοσέογλου, η θητεία σας σαν υπεύθυνου στην Δημοτική Αστυνομία είναι μικρή. Μάλλον παραλάβατε χάος. Θα  κριθείτε από τα τελικά αποτελέσματα σας και κυρίως από το τι θα κάνετε για την αλλαγή της νοτροπίας των αστυνομικών που κατά την δική μου γνώμη δεν είναι λίγοι αυτοί που αδιαφορούν και δεν εφαρμόζουν τον νόμο, τους κανονισμούς και τις εντολές. Καλέστε ιστορικούς, παιδαγωγούς, ψυχολόγους, ανθρώπους ειδικούς στην αστυνόμευση των πόλεων, συνεργαστείτε με δημοτικές αστυνομίες πόλεων του εξωτερικού που δουλεύουν άψογα, κάντε σεμινάρια με τις ειδικότητες που προανέφερα, κάντε τους να αγαπήσουν την πόλη τους και να μάθουν να την υπηρετούν και όχι να κάνουν αγγαρεία. Ας γίνουν συμμέτοχοι και ας αγωνιούν για τα αποτελέσματά τους. ΜΠΟΡΕΙΤΕ;
Πάντως προς το παρόν  γίνεται ένα βήμα μπροστά και δύο σημειωτόν. Η εικόνα που παρουσιάζετε είναι μάλλον ωραιοποιημένη. Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και περιμένουμε τα αποτελέσματα της δουλειά σας.