Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Βουνό Κάκαβος στη Χαλκιδική : Τι θέλουν να μετατρέψουν σε τεράστιες λίμνες τοξικών αποβλήτων


Ομάδα ποδηλατών από την Ιερισσό με την βοήθεια και οργάνωση της CarduusBike εξόρμησε για πολλοστή φορά στον Κάκαβο.

Το βουνό που η γνωστή μεταλλευτική εταιρία Καναδικών και "Μπομπολικών" συμφερόντων, έχει βάλει σκοπό να καταστρέψει για να... κερδίσουν οι μέτοχοι της κάποια δισεκατομμύρια.
Όλα αυτά με την απίστευτη αρωγή του "ελληνικού" κράτους που για πρώτη φορά στα χρονικά της ύπαρξης του, ταυτίζεται τόσο πολύ, απολύτως απόλυτα με τα συμφέροντα μιας ξένης εταιρίας, εναντίον των συμφερόντων του ίδιου του ελληνικού λαού, εναντίον του "δημοσίου" συμφέροντος, το οποίο όμως "δημόσιο" συμφέρον δεν περιλαμβάνει τους κατοίκους της Ελλάδας, αλλά κάποιους άλλους, άλλων χωρών. Δηλαδή, για να μην τρελαθούμε από τα συμπεράσματα που προσπαθούμε να βγάλουμε, δημόσιο συμφέρον στην Ελλάδα, δεν θεωρείται το συμφέρον των πολιτών της αλλά κάποιων μετόχων άλλης χώρας. Μεταξύ άλλων το δημόσιο αυτό συμφέρον περιλαμβάνει την καταστροφή και την ρύπανση τεράστιων περιοχών σε τέσσερις νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Εκτός και αν δεν θεωρούν πια ότι η Βόρεια Ελλάδα ανήκει στην Ελληνική επικράτεια ή την νομίζουν και την  αισθάνονται σαν ξένη. Δηλαδή η κυβέρνηση ταυτίζει τα συμφέροντά της, όχι με αυτά του ελληνικού λαού αλλά με αυτούς που καταστρέφουν όχι τα μόνο τα οικονομικά συμφέροντα αλλά την ίδια την ζωή, την ίδια την ύπαρξη του ελληνικού λαού.
Η Χαλκιδική Μεταλλευτική περιοχή!!! Η Χαλκιδική των πολλών χιλιάδων θέσεων εργασίας στον τουρισμό, των χιλιάδων θέσεων εργασίας σε γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, αλιεία και των δεκάδων χιλιάδων οικονομικών συνεργατών τους σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη θα καταστραφεί για να δημιουργηθούν 850 νέες θέσεις εργασίας. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΜΩΣ...
Οι φωτογραφίες είναι από CarduusBike

5 σχόλια:

 1. Αυτό το έγκλημα αποτρέπεται,η φύση θα βρεί τρόπο να σωθεί και θα μας διδάξει να την υπερασπιζόμαστε και να μη την αφήνουμε έρμαιο, σε χέρια αδίστακτων και άπληστων καιροσκόπων.Η δοκιμασία που περνάει ο τόπος, θα μείνει στην Ιστορία, σαν παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.Η γη,τα νερά,τα δάση,ο αέρας,οι θάλασσες και όλη μας η ζωή κληροδοτήθηκε από τους προγόνους μας σε μάς.Ειναι επιτακτική ανάγκη,να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας άθικτα και αμόλυντα.Τους τα χρωστάμε ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κύριε Αποστολίδη,έχετε πάντα ένα τρόπο, να μας αναπτερώνετε το ηθικό,να μας στέλνετε ελπιδοφόρα μηνύματα και να μας κάνετε να εξωτερικεύουμε τα πιο ευγενή μας αισθήματα.
  Συγχαρητήρια ..... στους αισιόδοξους !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μενω σ αυτό...... "ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΜΩΣ..." και μνα συμπληρωσω... οτι θ α πρεπει να ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ.... και να υποστούν τις συνέπειες της Λαμογιάς τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάρτε το κυάνιο και τα λαμόγια και φύγετε απο δώ! ΟΥΣΤ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μα γιά κάτι τέτοιες "επενδύσεις" υπογράψανε τα μνημόνια. Και δεν φεύγει κανείς αν δεν τους διώξει ο λαός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.