Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ – Σκουριές. Τί δεν καταλαβαίνεις;


ceb4ceb7cebccebfcf83ceb9cebfceb3cf81ceb1cf86cebfceb9-web
 Στην παραπάνω φωτογραφία είναι οι αγωνιστές της ενημέρωσης της ΕΤ3 στα παράθυρα του κτιρίου στην Θεσσαλονίκη (κατά τον κ. Κεδίκογλου θύλακες αδιαφάνειας, απίστευτα σπάταλοι και «ιερές αγελάδες») τα ΜΑΤ τους έκοψαν το σήμα και αναμένουν κλεισμένοι εντός του κτιρίου την σύλληψη.

Απόψε 13 Ιουνίου 2013 παρά την καταρρακτώδη βροχή, χιλιάδες κόσμου αυθόρμητα προσήλθαν για να συμπαρασταθούν σε αυτούς που επί χρόνια αγωνίζονται για την ενημέρωσή τους. Με το ξέσπασμα της μπόρας και της καταρρακτώδους βροχής, ήταν συγκινητικό να βλέπει κανείς τις χιλιάδες κόσμου ανυποχώρητα να παραμένουν στον δρόμο και να φωνάζουν με πάθος: «Ήρθε η βροχή, ήρθε η μπόρα, ήρθε και του Σαμαρά η  τελευταία ώρα».

Οι κάτοικοι της Β. Χαλκιδικής ήταν εκεί δίπλα στους δημοσιογράφους της ΕΤ3 και έδειχναν έμπρακτα την συμπαράστασή τους με το πάθος που τους διακρίνει.
Οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος απαίτησαν από τον π. Χριστόδουλο να απευθύνει δύο λόγια στους χιλιάδες διαδηλωτές, ο οποίος εκ του προχείρου είπε:
parathiro-web

 Στην ανωτέρω φωτογραφία είναι οι αγωνιστές Ιερισσιώτες (κατά τον κ. Δένδια «τρομοκράτες»), οι οποίοι χαιρετούν τον κόσμο μέσα από την Αστυνομική Δ/νση Θεσσαλονίκης όπου εκρατούντο.

«Η ΕΡΤ πάντοτε λειτούργησε με γνώμονα όχι την τηλεθέαση και τα νούμερα, αλλά την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η συνταγματικά κατοχυρωμένη αποστολή της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας (βλ. άρθρ. 15παρ.2 του Συντάγματος). Πάντα παρά τις πιέσεις που δεχόταν το δημοσιογραφικό προσωπικό της από την εκάστοτε πολιτική βούληση των κυβερνόντων για λογοκρισία των ειδήσεων, ως σκοπό της η ΕΡΤ πάντα προσπαθούσε να έχει την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση των πληροφοριών και των ειδήσεων. Η ΕΡΤ είναι η μόνη τηλεόραση από τα κυρίαρχα κανάλια που διαθέτει νόμιμες άδειες και λειτουργεί νόμιμα. Η ΕΡΤ είναι η μόνη που εργοδότη της έχει τον κυρίαρχο λαό που την πληρώνει για τον ενημερώνει και δεν έχει εργοδότη τα μεγαλο-εργολαβικά και εκδοτικά οικονομικά συμφέροντα. Αυτοί που αποφάσισαν το κλείσιμο της ΕΡΤ και την καταστροφή ταυτόχρονα της Β. Χαλκιδικής, είναι σίγουρο ότι εκτελούν υπάκουα εντολές των τοκογλύφων δανειστών και λειτουργούν με γνώμονα όχι το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη, αλλά την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων που επί δεκαετίες λυμαίνονται μαζί με το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, την δημόσια περιουσία. Όσον αφορά το θέμα εμπορικότητας και πιθανής μειωμένης τηλεθέασης, αυτό δεν είναι πρόβλημα της ΕΡΤ. Είναι καθαρά πρόβλημα ενός λαού που πιθανόν τον έχουν μάθει να αρέσκεται και να βλέπει ευτελούς ποιοτικής στάθμης προγράμματα, και αυτός πρέπει να βοηθηθεί και να συμμορφωθεί, και όχι να κλείσει η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ πρέπει να μείνει ανοιχτή. Οι τίμιοι υπάλληλοι της ΕΡΤ δεν πρέπει να πάνε στο σπίτι τους. Αυτοί οι πολιτικοί που θέλουν το κλείσιμό της, πρέπει να πάνε στα σπίτια τους και μάλιστα όχι σε αυτά που έχουν στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό. Η ΕΡΤ και οι υπάλληλοί της πρέπει να μείνουν στη θέση τους. Άλλοι πρέπει να φύγουν από τη θέση που κατέχουν».
Μεταξύ άλλων στην συγκέντρωση μίλησε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας.

ΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;
«ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ».

3 σχόλια:

 1. Οι αγωνιστές ενώνουν τις σφιγμένες γροθιές και τις δυνατές φωνές σε όλη την Ελλάδα.
  Είμαστε πολλοί και γινόμαστε όλο και περισσότεροι.Δεν τα παρατάμε μέχρι την τελική νίκη.Είμαστε ενωμένοι ....και αποφασισμένοι !!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους και όταν έρχεται η ώρα αντιδρούν αντρίκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εμπρός παλληκάρια.
  Ήρθε η ώρα ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.