Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Χωρίς... γιρλάντες η Μεγάλου Αλεξάνδρου

Αν καθώς κινείστε στην παραλιακό οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου νιώσετε πως... κάτι σας λείπει, κοιτάξτε ψηλά! Μετά από 11,5 χρόνια όπου οι γιρλάντες του λεγόμενου εορταστικού διάκοσμου κρέμονταν χειμώνα - καλοκαίρι (και άναβαν... ενίοτε), ήρθε η ώρα να αποξηλωθούν. Η αποξήλωση ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Αυγούστου από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ αυτήν την εβδομάδα οι εργασίες θα συνεχιστούν και στη Βασιλίσσης Όλγας.
Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης «απομακρύνθηκαν 19 γιρλάντες των οποίων η συντήρηση κρίθηκε ασύμφορη (βραχυκυκλωμένες καλωδιώσεις και φθαρμένα ντουί λόγω παλαιότητας) και επισφαλής, καθώς μετά από 11,5 χρόνια αναρτημένες πάνω στα συρματόσχοινα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια τους σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων. 
»Επιπλέον η  λειτουργία τους δεν συνάδει με την πολιτική της εξοικονόμησης ενέργειας και των νέων τεχνολογιών, καθώς η κάθε γιρλάντα λειτουργούσε με 590 συμβατικούς λαμπτήρες των 5W, το ένα τρίτο των οποίων αντικαθιστούνταν κατά την ετήσια συντήρηση, στερώντας αναρίθμητες εργατοώρες από τη συντήρηση του οδικού φωτισμού». 
Ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης, εξήγησε πως τα συρματόσχοινα και οι παροχές ρεύματος θα παραμείνουν για οποιαδήποτε χρήση και σημείωσε πως «οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης μελετούν το νέο εορταστικό διάκοσμο που θα τοποθετηθεί στις κεντρικές οδούς και τοποθεσίες της πόλης λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες οικονομικές δυνατότητες και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί».
Egnatiapost
ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Είναι λάθος να παραμείνουν τα συρματόσχοινα και οι στύλοι. Δεν έχει νόημα και είναι φυσικά αντιαισθητικό.Είναι 

1 σχόλιο:

  1. Και χωρίς δέντρα από δεξιά. Πολύ πιό σημαντικό από τις γιρλάντες...
    Εκοψαν όλες τις λεύκες αδιακρίτως.
    Ο δήμος θεσσαλονίκης εχει αποδείξει πολλές φορές την αγάπη του γιά ό,τι περιττό και άχρηστο και το μίσος του γιά το περιβάλον και την ομορφιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.