Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

O χρήστης ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ έγραψε στο e-mail που μας έστειλε:

Πίνακας  από την μελέτη που ανέθεσε η ίδια η εταιρία και ενέκρινε το ΥΠΕΚΑ που φαίνεται ότι οι εκπομπές (τοξικής) σκόνης μόνο από την περιοχή των ΣΚΟΥΡΙΩΝ θα είναι ΚΑΘΕ ΩΡΑ 954+2162=3116 ΤΟΝΟΙ!

Ο χρήστης ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ <georgiadis.adonis@gmail.com> έγραψε στο e-mail που μας είχε στείλει λίγο καιρό πριν γίνει υπουργός:


Αντιλαμβάνεστε την ζημιά που κάνετε σε αυτή την χώρα αναρωτιέμαι;
Το μήνυμά του ήταν απάντηση σε ένα ομαδικό e-mail που είχαμε στείλει, ΧΩΡΙΣ να είναι παραλήπτης ο ίδιος (!) και που ήταν το εξής: 

"Διαμαρτυρηθείτε με όλους τους τρόπους στα ραδιόφωνα που έχουν διαφήμιση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"


Η απάντησή μου:
Κύριε Γεωργιάδη, αντιλαμβάνομαι πλήρως τις συνέπειες των πράξεών μου, έχω επίγνωση ότι υπερασπίζομαι την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Χαλκιδική, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα από την μεγάλη καταστροφή που θα επέλθει αν αναπτυχθούν εξορύξεις χρυσού σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, όπως προγραμματίζεται να γίνει, δηλαδή σε Χαλκιδική (τρία μέρη εξόρυξης προς το παρόν και έπονται πολλά άλλα), στο Κιλκίς, στις Σέρρες, στην Κομοτηνή, στον Έβρο και ποιος ξέρει που αλλού.

Εσείς υπερασπίζεστε μια εταιρία του εξωτερικού που δεν την νοιάζει το ότι θα εξολοθρεύσει μια τεράστια περιοχή με τους κατοίκους της, αρκεί να βγάλει κέρδη. Tα περί επενδύσεων που λέει η κυβέρνηση, για όποιον ξέρει καλά το θέμα, ακούγεται καλά μόνο στους αδαείς, τους φανατικούς και σ' αυτούς που έχουν συμφέροντα "παντός είδους".  Στην πραγματικότητα πρόκειται για αποεπένδυση τεράστιου και καταστροφικού μεγέθους.

Κύριε Γεωργιάδη αναρωτιέμαι αν:

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η επέμβαση θα καταστρέψει ολοκληρωτικά και μη αναστρέψιμα την Οικονομία της Χαλκιδικής  και χιλιάδες θέσεις εργασίας που  ήδη υπάρχουν;
Αντιλαμβάνεστε ότι θα καταστραφεί η υγεία, ακόμη και οι ζωές των Χαλκιδικιωτών για να κερδίσει μόνο μια εταιρία του εξωτερικού (μαζί με τον Μπόμπολα;)
Ξέρετε ότι η  τοξική σκόνη (3116 τόνοι ανά ώρα σύμφωνα με την ΜΠΕ της ίδιας της εταιρίας, μόνο στις Σκουριές) δεν θα αφήσει κανένα κλάδο της οικονομίας όρθιο  (τουρισμό, κτηνοτροφία, γεωργία, μελισσοκομία κλπ) και τα χωριά που είναι πολλούς αιώνες εκεί θα πρέπει να μετακομίσουν; Στην Χαλκιδική και στην Θεσσαλονίκη έρχεται σκόνη από την Σαχάρα δηλαδή  από 1200 χλμ.
Ξέρετε ότι τα κοντινά στην εξόρυξη χωριά είναι από 3 μέχρι 16 χλμ;
Ξέρετε ότι θα καταστραφούν όλα τα νερά της, που κυρίως πηγάζουν από το βουνό Κάκαβος, όπου είναι η περιοχή Σκουριές και ότι νερό μείνει θα ρυπανθεί από τις τοξικές ουσίες;
Ξέρετε ότι όλοι οι ανεξάρτητοι επιστημονικοί φορείς της χώρας, από το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ,  μέχρι το ΤΕΕ , το επιστημονικό προσωπικό του ΙΓΜΕ  , το Πρυτανικό Συμβούλιο του Α.Π.Θ , το Οικονομικό Επιμελητήριο , την Γεωπονική του ΑΠΘ , τους Δασολόγους , τον Σύνδεσμου Γεωλόγων Μελετητών Ελλάδας , το τμήμα Τουριστικών επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης , την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών , η Ελληνική Δασολογική εταιρίακαι πολλοί άλλοι; Ή μπορείτε να ισχυριστείτε ότι η γνώμη σας είναι πιο έγκυρη από όλους αυτούς τους επιστημονικούς φορείς;
Ξέρετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, έβγαλε ψηφίσματα που καταδικάζουν  την εξόρυξη του χρυσού και την θεωρούν καταστροφική και για τους δικούς τους Δήμους,όπως οι Δήμοι  Καλαμαριάς , Ευόσμου-Κορδελιού (, Παύλου Μελά , Αμπελοκήπων – Μενεμένης (, και στον νομό Θεσσαλονίκης όπως Λαγκαδά  και Βόλβης;
Ξέρετε ότι εκατοντάδες επαγγελματικοί φορείς θεωρούν ότι η επέμβαση αυτή θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην βιωσιμότητα των κλάδων τους όπως οι Ενώσεις Ξενοδόχων Χαλκιδικής και Θάσου , Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας , φορείς απ’ όλη την Χαλκιδική , από την  Ένωση Ιατρων και Κ.Υ Χαλκιδικής μέχρι τις Ενώσεις εκπαιδευτικών αλλά και σε όλη την Ελλάδα;
Αλλά εσείς μόνο την πολιτική σας καριέρα κοιτάτε και ας καταστραφεί όλη η Β. Ελλάδα, επομένως και η Ελλάδα ολόκληρη. Παντού εξορύξεις χρυσού λοιπόν, Χαλκιδική, Κιλκίς, Σέρρες, Ροδόπη, Εβρος και γαία πυρί μυχθήτω.
Ή δεν ενδιαφερθήκατε ποτέ να μάθετε, ή δεν είστε σε θέση να τα αντιληφθείτε, ή δεν σας νοιάζει, όπως δεν σας ένοιαζε τόσα χρόνια η κατρακύλα της χώρας, με ευθύνη του πολιτικού συστήματος στο οποίο συμμετείχατε όλα αυτά τα χρόνια της παρακμής και ιδιαίτερα στα κόμματα εξουσίας. Αν υπάρχει κάτι άλλο, να μου το πείτε, και αν θέλετε το συζητούμε και οι δυο μας στην τηλεόραση, όπου έχετε πολύ εύκολη πρόσβαση, ποιος ξέρει γιατί.
Αλήθεια, αν σας νοιάζει η σωστή πληροφόρηση των Ελλήνων, είναι ευκαιρία να πείτε στους καναλάρχες να διαθέσουν ίσο χρόνο στην τηλεόραση και στους αντίθετους με τις εξορύξεις. Αν νομίζετε εσείς και η εταιρία που προασπίζεστε, ότι έχετε δίκαιο,  προκαλώ συγκεκριμένα τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας να διοργανώσουν συζητήσεις, με παρόντα και τα δύο αντίθετα μέρη, με ευθύνη ανεξάρτητων από συμφέροντα δημοσιογράφων. Μπορείτε φυσικά να είστε και εσείς από την μεριά των υπερασπιστών των εξορύξεων χρυσού.
Αν παρ’ όλα αυτά δεν σας έπεισα, ρωτήστε τους συνάδελφους σας, τον Υπουργό κ. Στυλιανίδη που έβαλε βέτο για τα ορυχεία χρυσού στον Έβρο, τον Πεταλωτή για την Κομοτηνή ακόμη και τότε που που ήταν υπουργός τύπου,  τον κομματικό σας  συνάδελφο, αλλά μάλλον όχι ομοιδεάτη , Δήμαρχο Αλεξανδούπολης κ Λαμπάκη, τους βουλευτές του κόμματός σας στον Έβρο.
Ρωτήστε επίσης τους κομματικούς σας φίλους στην Ιερισσό, αλλά και όλων των άλλων κομμάτων μηδενός εξαιρουμένου. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν από σας.
Αλλά εσείς δεν εκλέγεστε σε μέρη που υπάρχει το πρόβλημα, αν και το πρόβλημα όσον αφορά το μέγεθος της καταστροφής στην φύση, στην οικονομία και στους ανθρώπους, είναι από τα μεγαλύτερα που υπήρξαν ποτέ στην Ελλάδα.
Κύριε Γεωργιάδη, ταυτίζεστε με τον Παπακωνσταντίνου, τον Τζοχατζόπουλο και τον Πάχτα, οι οποίοι ήταν αυτοί που έβαλαν τις υπογραφές τους για να προωθηθεί αυτή η επέμβαση-τέρας. Και θα΄ρθει ο καιρός που θα λογοδοτήσουν γι αυτό το κακόυργημα των κακουργημάτων.
Θέλω επίσης κ. Γεωργιάδη να προσπαθήσετε να ερμηνεύσετε το παρακάτω απόσπασμα από την συνέντευξη του Προέδρου των ανεξαρτητων Ελλήνων στον κ. Χατζηνικολάου στον Real fm:
Π.Κ.: Ακούστε κ. Χατζηνικολάου, όποιος θέλει να φύγει. Όποιος δεν αντέχει να είμαστε ένα κίνημα το οποίο δεν θα πάρει σπόνσορα από τις εταιρείες εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική για να σιωπήσει, όσα λεφτά κι αν δεν έχει, δεν θα συμβιβαστεί με τραπεζίτες, όσα λεφτά κι αν δεν έχει και δεν θα μπει στο σύστημα, στο παλαιοκομματικό σύστημα που κατέρρευσε μαζί με τη μεταπολίτευση.
Ν.Χ.: Σας πρότειναν τέτοια πράγματα οι βουλευτές αυτοί; Σας πρότειναν δηλαδή να έχετε χορηγό ας πούμε, τον ιδιοκτήτη των ορυχείων;
Π.Κ.: Υπήρχαν προτάσεις και μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα για να πάρουμε χορηγούς, να μας βοηθήσουν χορηγοί, οι οποίοι βεβαίως θα ζητούσανε συγκεκριμένα ανταλλάγματα. Δεν έφυγα από τη Ν.Δ., καταψηφίζοντας την κυβέρνηση Παπαδήμου, για να κάνουμε ένα κίνημα το οποίο θα εξαρτάται από τον κάθε εργολάβο.
Όπως επίσης επειδή πολύς λόγος γίνεται για τις θέσεις που θα δημιουργηθούν από την εταιρία,  ενώ η εταιρία δεν μας λέει πόσες χιλιάδες θέσεις θα χαθούν στην Χαλκιδική και στην Θεσσαλονίκη  στον τουρισμό, στην γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην γεωργία, στην αλιεία και στους κλαδους που συνεργάζονται με τους παραπάνω τομείς της οικονομίας, θέλω να μου πείτε: Μπορούμε να δικαιολογήσουμε αυτούς τους «‘Ελληνες» που δούλεψαν επί κατοχής στις  θέσεις που δημιούργησαν οι Γερμανοί κατακτητές και οι οποίες κατέστρεφαν την Ελλάδα; Μπορούμε να μιλήσουμε για ανάπτυξη που δικαιολογούσε αυτή την «συνεργασία»;
Μπορούμε να μιλήσουμε για ανάπτυξη της Αφρικής, από τις επενδύσεις των πολυεθνικών εταιρίών, που την απομυζούν απ’ ότι θα ήταν χρήσιμο στο να ορθοποδήσει, μεταφέροντας τα κέρδη και την οποιαδήποτε υπεραξία στην «δημοκρατική» δύση;
Τελειώνοντας, γράφω ένα απόσπασμα από την ομιλία του Καθηγητή της Κοινωνικής Ιατρικής του Α.Π.Θ κ. Μπένου για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων από την εξόρυξη του χρυσού, την οποία υπεραμύνεστε.
Στην ομιλία του στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, ο κ. Μπένος στάθηκε στους υγειονομικούς κινδύνους της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και αναφέρθηκε στην έκθεση των εργαζομένων στα μεταλλεία αλλά και του τοπικού πληθυσμού σε χημικά που προκαλούν πνευμονοπάθειες και καρκίνους

Κύριε Γεωργιάδη τι έχετε να πείτε σαν υπουργός υγείας που είστε τώρα;
Κύριε Γεωργιάδη, εγώ υπερασπίζομαι την πατρίδα μου.  Ενώ εσείς υπερασπίζετε την καταστροφή της. Προς όφελος ποιανού;
Αντιλαμβάνεστε την ζημιά που κάνετε σε αυτή την χώρα αναρωτιέμαι;

Χρήστος Αποστολίδης
Ιερισσιώτης.

2 σχόλια:

 1. είμαι σίγουρος πως θα σε χαρακτηρίσει ΣΥΡΙΖΙΤΗ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
  είναι η προσφιλή του τακτική αυτή.
  το βλέπουμε κάθε μέρα με τους γιατρούς.
  το ρεμάλι αυτό που έγινε υπουργός θέλει κρέμασμα στο σύνταγμα για τον εμπαιγμό και μόνο που μας κάνει.
  Αν διαβάσει το σχόλιο μου ελάχιστα με απασχολεί.
  σεβασμό θα έδειχνα σε έναν υπουργό που ενδιαφέρεται για τους Έλληνες. Πρώτα είναι οι Έλληνες και μετά το κράτος. Αν δεν επιβιώσουν οι Έλληνες δεν θα συνεχίσει να υπάρχει και η Ελλάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 954 t/h τα έτη 1-2 και 2162 t/h τα έτη 3-11 μας κάνουν
  "ΚΑΘΕ ΩΡΑ 954+2162=3116 ΤΟΝΟΙ!"

  Μήπως τελικά μας ψεκάζουν με κάποια αστρική σκόνη;
  Έλεος βρε παιδιά, που να μην ξέρατε και ανάγνωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.