Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ανοίγουν οι φάκελοι «Αλλατίνη» και «ΦΙΞ».


Το φάκελο «Αλλατίνη» ανοίγει κατά τον πλέον επίσημο τρόπο ο δήμος Θεσσαλονίκης, που επιδιώκει να καταστεί συνιδιοκτήτης του ιστορικού ακινήτου επί της οδού Λασκαράτου, στην περιοχή του Ντεπό, σε μία προσπάθεια να αποκτήσει ενεργό ρόλο και λόγο στη διαδικασία αξιοποίησης του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος.

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Οι ομάδες των εθελονών του Θεσσαλονίκη- Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 ξαναβρίσκονται.




 


















 Τρίτη 30 Απριλίου, στις 12:00 στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, Μαρία Κάλλας 23*, συνάντηση της Ομάδας Αστικού Τοπίου-Colourful City.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Μητροπολιτικο Πάρκο στη θέση της ΔΕΘ

Κάθε παραμονή εγκαινίων της ΔΕΘ που η πόλη ζει στους ρυθμούς μίας άλλης «Έκθεσης», αυτής των ΜΑΤ και της δυσχέρειας του κυκλοφοριακού αλλά και ξεκινά ο εφιάλτης των κατοίκων του κέντρου, η αναζήτηση του Νέου Μητροπολιτικού Θεματικού Πάρκου Θεσσαλονίκης και η ενίσχυση του τοπόσημου της ΔΕΘ πρέπει να γίνει προτεραιότητα.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Γιορτή ενόψει Πάσχα στην Αγίας Σοφίας

Σελίδα εκτύπωσης
Με στόχο να τονώσει την αγοραστική κίνηση στο κέντρο της πόλης, ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΕΕΘ) οργανώνουν εκδηλώσεις στο πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας το προσεχές Σάββατο 27 Απριλίου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 132 προτάσεις για ανάπλαση!



Στον αριθμό ρεκόρ, για τα χρονικά του δήμου, των 132 προσχεδίων έφτασαν οι προτάσεις των αρχιτεκτονικών γραφείων για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, στον διεθνή διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Μπουτάρης εγκαλεί Τζαβάρα για ανεπάρκεια και μονομέρεια

Για σειρά ελλείψεων και παραλείψεων, ανεπάρκεια και μονομέρεια εγκαλεί τον Κώστα Τζαβάρα, αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, ο Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όσον αφορά στον τρόπο διαχείρισης των βυζαντινών αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου.

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Θεσσαλονίκη είναι...(κυρίως) οι άνεργοί της.

Από την πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης του "Δικτύου Ανέργων".
Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο τα πάρκα της, η θάλασσα της, το λιμάνι της.  Δεν είναι μόνο το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της, τα κάστρα της.
Θεσσαλονίκη είναι οι άνθρωποί της. Και κυρίως οι άνθρωποι που δυσκολεύονται οικονομικά, που δεν έχουν δουλειές, που το μέλλον τους είναι

Ουφ, ανακουφίστηκα! Η ρύπανση δεν είναι στις Σκουριές, είναι 5 χλμ μακρυά!

IMG_1948a

 Μια οφειλόμενη απάντηση στην κ. Χριστίνα Ταχιάου

 Χαμός έγινε στο διαδίκτυο με την παρακάτω φωτογραφία από το Στρατώνι… Η φωτογραφία κυκλοφόρησε στο Τwitter με το hashtag #skouries ως απεικόνιση της ρύπανσης της περιοχής από τα μεταλλεία.
Ακολούθησαν ποικίλες κατηγορίες για “απάτη” και “προπαγάνδα”, με πλέον αξιοσημείωτο το άρθρο της Χριστίνας Ταχιάου “Η λάσπη και ο γύρος του κόσμου”, που δημοσιεύτηκε στο protagon.gr. Η κ. Ταχιάου έσπευσε να κάνει τη φοβερή “αποκάλυψη” ότι οι Σκουριές δεν είναι παραθαλάσσιες (!) για να καταλήξει ότι …το Στρατώνι είναι πεντακάθαρο και να πάμε για μπάνιο!

Το σπήλαιο του Πλάτωνα και (εμείς;) οι άνθρωποι των σπηλαίων...

Χωρίς επεξηγήσεις, παρά μόνο μία παρατήρηση. Οι σκέψεις του Πλάτωνα λειτουργούν σε πολλά επίπεδα και περιπτώσεις, εκτός από την βασική που είναι η εκπληκτική σύλληψη για την αδυναμία του ανθρώπου να συλλάβει το "όλον"...

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

“Σκουριές στην Ενημέρωση” - Συζήτηση στην Ιερισσό με συμμετοχή δημοσιογράφων.

Ο πολύχρονος αγώνας κατά της εξόρυξης χρυσού της Χαλκιδικής αντιμετωπίστηκε από τα κυρίαρχα ΜΜΕ αρχικά με απόπειρες φίμωσης και αργότερα με προσπάθειες συκοφάντησης. Οι κάτοικοι των χωριών μας έχουν στοχοποιηθεί από μερίδα των Μέσων, τα οποία τους παρουσιάζουν συστηματικά ως «τρομοκράτες».

Η παρουσίαση των γεγονότων και των όσων επακολούθησαν πόρρω απέχει από το να είναι αμερόληπτη και αντικειμενική. Όχι μόνο ο τηλεοπτικός χρόνος

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Χαλκιδική: Ανένδοτοι παρά την απόφαση του ΣτΕ



Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης / FosPhotos
Απτόητοι εμφανίζονται διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην κατασκευή μεταλλείων χρυσού από την εταιρία Ελληνικός Χρυσός στην περιοχή των Σκουριών, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να εγκρίνει την κατασκευή των μεταλλείων, απορρίπτοντας τις προσφυγές. «Όχι μόνο θα συνεχίσουμε τους αγώνες

Τι γράφουν οι ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ τουρίστες δημοσιογράφοι, για τα μεταλλεία χρυσού.


Δεν έχουν τον θεό τους...

Η εκκλησία στην αερογέφυρα Δενδροποτάμου, σταον υπεραστικό σταθμό των ΚΤΕΛ.
Και μετά κατηγορούνν τους άθεους, ότι δεν έχουν τον θεό τους. Και αυτοί που τον έχουν τι κάνουν; Καταπατούν κάθε ιερό και όσιο, με το να καταπατούν τον δημόσιο χώρο που προορίζεται για το κοινό καλό και όχι

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Φεύγουν πάρκινγκ - λεωφορεία από την πλατεία Ελευθερίας

 Εξωση του πάρκινγκ των ΙΧ αλλά και των λεωφορείων του ΟΑΣΘ από την πλατεία Ελευθερίας βρίσκεται προ των πυλών, αφού ο χώρος θα μετατραπεί σε αυτό που λέει το όνομά του: πλατεία.

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η σκατοφατσα, ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΑΣ και αδελφάρα απαντάει σε υπέρμαχο της εξόρυξης χρυσού.


Σήμερα, ανοίγοντας το ιστολόγιο μου, είδα ένα νέο σχόλιο που ήταν το εξής:  

Τελικα κρινοντας και απο την σκατοφατσα που βλεπω πρεπει να εισαι μεγαλος ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΑΣ. Με γυναίκα εχεις παει ή εισαι αδελφαρα?

Το σχόλιο αυτό ήταν κάτω από το θέμα που δημοσιεύσαμε με τίτλο  Η προστασία των άγριων ζώων και η υποκρισία της οργάνωσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και του κ. Μπουτάρη.  
(Πατείστε στον τίτλο για να το δείτε)

Περάσαμε την τάφρο του κυανίου! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!


Τους παίρνουμε παραμάζωμα. Παρά τις τάφρους από κυανιώδη ψέματα, παρά τις παγίδες με τους λάκους από φίδια-δημοσιογράφους, παρά τους τηλεβόες  των απίστευτα βρωμερών ΜΕΓΑΛΟκαναλιών που αναμεταδίδουν τα "ραβασάκια' από τον ΑΝΤΕΝΑ τους, παρά το κατασκευασμένο ψέμα που  ΣΚΑΙ και γάιδαρο, ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ,  περάσαμε απέναντι, έχοντας σαν μοναδικό όπλο ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Όσο και να εθίστηκαν τα αυτιά μας και το μυαλό μας στα ψέματα τα τελευταία χρόνια, και δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε εύκολα από τις αλήθειες , τα γενονότα και οι προθέσεις για τα μελλοντικά γεγονότα ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ που όπως όλες οι τραγικές καταστάσεις στην ιστορία: δημιουργούν την επανάσταση των συνειδήσεων.
Και αυτό γιατί ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΘΑ ΤΑ ΕΧΑΝΑΝ ΟΛΑ: Τις Ζωές τους,  την Υγεία τους, τα Νερά τους, τις Δουλειές τους, το μέλλον των παιδιών τους. Όλες αυτές τις απώλειες μπορείς να τις δεχτείς μόνο σε μιά περίπτωση: Αν είναι να νικήσεις τον εχθρό, τότε προσφέρεις την ζωή σου. ΑΝ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ, τότε το "ή τάν ή επί τάς" δεν είναι για σένα δίλημμα, ούτε εκβιασμός. Είναι το αυτονόητο.

Το Αγιον Ορος κατά των εξορύξεων χρυσού...

Εκπρόσωπος της Ιεράς Επιστασίας στη συνέλευση των συντονιστικών επιτροπών χθες στην Ιερισσό. Εστειλε μήνυμα κατά της επένδυσης στις Σκουριές
Το Αγιον Ορος «μπαίνει» στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης του χρυσού. Το μήνυμα κόμισε χθες στην Ιερισσό και στη συνέλευση των συντονιστικών επιτροπών, με κάθε επισημότητα, ο πατέρας Νικόδημος, ο οποίος εμφανίστηκε και μίλησε ως εκπρόσωπος της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Ορους.

Προβοκάτσια δυσφήμισης του αγώνα: Φωτιά στο κτίριο που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού. ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:
Πάει το μυαλό σας κάπου; Το δικό μας πάει σε όλους τους σκοτεινούς μηχανισμούς που βγήκαν από τις κασέλες του τρόμου, που αναβιώνουν ότι πιο άθλιο υπάρχει στα κέντρα και τα παράκεντρα της εξουσίας. Ξέρουν ότι αν βγουν ηττημένοι από την ιστορία της Χαλκιδικής, θα ηττηθούν γρήγορα και στο πολιτικό πεδίο και μετά θα έρθει και το ΠΟΙΝΙΚΌ. Τα παίζουν όλα για όλα. Μα το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ. Η "ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ" ΤΟΥ (ΠΑΡΑ)ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ.


Η ΕΙΔΗΣΗ  (από antigoldgreece)
Στη διάρκεια της νύχτας “άγνωστοι” έβαλαν φωτιά στο αστυνομικό τμήμα Ιερισσού και σε δυο παλιά, κατασχεμένα αυτοκίνητα στο πίσω μέρος του κτιρίου. Η φωτιά μπήκε σε τρία σημεία, στο υπόγειο, στο ισόγειο όπου στεγάζεται η αστυνομία και στο χώρο πάρκινγκ των κατασχεμένων αυτοκινήτων.

Πόσες φορές ισόβια πρέπει να πάνε οι υπεύθυνοι για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της Χαλκιδικής

 Προς τους Οικονομικούς Εισαγγελείς
Προς το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
Προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκηση (Γ.Ε.Δ.Δ.) κ. Λέανδρο Ρακιντζή (Είναι αυτός που σε χρόνο ρεκόρ έκανε έλεγχο στα οικονομικά των συνδικάτων που πρωτοστατούσαν στον αγώνα ενάντια στις αποκρατικοποιήσεις - αποικιοποιήσεις και διαπίστωσε τις οικονομικές ατασθαλίες που οδήγησαν στη χρεωκοπία της χώρας)


Προτείνουμε έναν απλούστατο τρόπο για τον υπολογισμό του μεγέθους της απιστίας - απάτης - υπεξαίρεσης - ζημιάς του δημοσίου ( ότι θέλετε

Το Υπουργείο Πολιτισμού παρεμβαίνει για το Φιξ


Επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού παρενέβη για το Φιξ, καθώς η εικόνα που παρουσιάζει το άλλοτε ακμαίο διατηρητείο βιομηχανικό συγκρότημα είναι αυτήν ενός ετοιμόρροπου κτιριακού συμπλέγματος.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η νέα (πολιτική) εκδοχή του παιχνιδιού.


Ρουπακιώτη, Ρουπακιώτη είσαι εδώ;

Ολοκληρώθηκε η συνέλευση στην Ιερισσό – Συζητήθηκαν τρόποι κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων


Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η πολύωρη συνέλευση που πραγματοποίησαν τα μέλη των επιτροπών αγώνα στην Ιερισσό, όπου συζήτησαν τους τρόπους συνέχισης των κινητοποιήσεων, μετά και την απόφαση για την προφυλάκιση των δύο συγχωριανών τους, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση στις Σκουριές.

Spiegel: «Διαγράψτε το Ελληνικό χρέος αλλιώς θα πληρώσουμε πολεμικές αποζημιώσεις»

O μεγαλύτερος οφειλέτης του 20ου αιώνα με σειρά πτωχεύσεων και διαγραφών χρεών αλλά και στις παραιτήσεις από πολεμικές αποζημιώσεις οφείλει την ευημερία της η Γερμανία!

Η συνέντευξη στο Spiegel του έγκριτου Γερμανού ιστορικού Άλμπερτ Ρίτσλ συνιστά καταπέλτη για την εθελόδουλη πολιτική και οικονομική τάξη της χώρας και όχι μόνο, η οποία έχει παραδοθεί στην τρόικα και θεωρεί τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, όχι μόνο ανεδαφικά αιτήματα αλλά και περίπου εγκλήματα καθοσιώσεως!

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

To χρονικό της ημέρας προφυλάκισης των δύο αγωνιστών της Χαλκιδικής.


17:56 «Ακολουθούνται διαδικασίες Γκουαντάναμο. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά επιβεβαιωθήκαμε για τον χώρο και τον τρόπο της ανάκρισης. Λυπάμαι πάρα πολύ για την επιλογή που έχουν ακολουθήσει. Και οι δύο έχουν αποδείξει ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής και ότι δεν είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα κρατήσει την ψυχραιμία του αλλά και θα συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα που κάνει» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κυρίτσης δικηγόρος των δύο κατοίκων της Ιερισσού βγαίνοντας από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής

Χαλκιδικιώτες ΗΡΩΕΣ, ενώ εσείς υπερασπίζετε την χώρα μας, οι κυβερνώντες είναι οι Καναδογερμανοτσολιάδες συνεργάτες των νέων κατακτητών

Οργή και θυμός σε όλη την Ελλάδα.
 Αυτούς που αντιστέκονται στο ξεπούλημα της χώρας μας και στην καταστροφή της και δίνουν και την ελευθερία τους γι αυτό, η ιστορία θα τους ανακηρύξει ήρωες!
Την κυβέρνηση που σε αγαστή συνεργασία με τα Καναδικά και τα Γερμανικά συμφέροντα και τους ντόπιους συνεργάτες τους που δεν διστάζουν να καταστρέψουν ανθρώπινες ζωές, να ρημάξουν ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα, που ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,

ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ Σηκώνουν άγκυρα με καθυστέρηση

Νέες βάσεις για την επανεκκίνηση της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, έργο που έχει παγώσει τα τελευταία δύο χρόνια, βάζουν οι τρεις παραθαλάσσιοι δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με αρωγό την Εγνατία Οδό ΑΕ.

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Και αρχίζουν και μεταμορφώνονται και αυτά σε λύκους, που βγάζουν κάτι παράξενες κραυγές προβατολυκίσιες.

Διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη κατά των δύο συλληφθέντων της Χαλκιδικής.
Για μια ακόμη φορά , η οργή του κόσμου ξεχείλησε για την τρομοκρατία σε βάρος αυτών των Ελλήνων που τολμούν να σηκώσουν κεφάλι.

Κύριε Ρουπακιώτη είστε ανάξιος για υπουργός δικαιοσύνης. Παραιτηθείτε τώρα.


Κύριοι της κυβέρνησης, εγκληματείτε σε βάρος του Ελληνικού λαού και της πατρίδας ΜΑΣ, γιατί δική σας πατρίδα δεν μπορείτε να την πείτε, με όλα αυτά που κάνετε σε βάρος της. Παραιτηθείτε ΤΩΡΑ πριν την καταστρέψετε εντελώς, πριν η καταστροφή  γίνει μη αναστρέψιμη.
Κύριε Ρουπακιώτη, μέχρι να τελειώσετε το διάβασμα της επόμενης δημοσίευσης, αν σας έχει μείνει σταλιά αξιοπρέπειας, πρέπει να παραιτηθείτε.

Επίορκοι και ψευδομάρτυρες οι αστυνομικοί της δ/σης ασφάλειας Θεσσαλονίκης που είναι οι... κύριοι μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση των 20 υπόπτων.

ΟΧΙ-εξορυξη

Ο έγκριτος δικηγόρος Πατρών, κ. Κανελλόπουλος Ιωάννης, που είχε αναλάβει την γνωστή υπόθεση με την «βόλτα στις Σκουριές» και συνήργησε να βγει η απόφαση 788/2012 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου εις βάρος των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»  έστειλε σήμερα στο vasilinos.wordpress.com το κάτωθι σημαντικό Δελτίο Τύπου, που αφορά την υπόθεση των 20 υπόπτων και ρωτά τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εάν είναι δυνατόν να ληφθεί  υπ’όψιν  εκ του  Δικαστηρίου η κατάθεση επιόρκου αστυνομικού που ενόρκως κατέθεσε ψέματα, και η

Καθιστική διαμαρτυρία συμπαράστασης στους Χαλκιδικιώτες συλληφθέντες, θύματα σκευωρίας.

Παρασκευή βράδυ, έξω από το αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου κρατούνται οι δύο συλληφθέντες Χαλκιδικιώτες, έγινε καθιστική διαμαρτυρία συμπαράστασης.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Στρίβειν δια της "αναρμοδιότητας": Η εγκληματική για την Μακεδονία στάση του κ.Τζιτζικώστα.

Θεσσαλονίκη, 09 Απριλίου 2013

Προς τον κύριο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
κ. Απόστολο Τζιτζικώστα

Θέμα : « Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 05/04/2013»

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,             
        Μετά από την προχθεσινή σας τοποθέτηση, ως «αναρμόδιος» του όλου θέματος, που αναφέρεται στην εξόρυξη του χρυσού στη Χαλκιδική και στις επιπτώσεις της σ’ αυτήν και στην Κεντρική Μακεδονία, μας είναι αδύνατον πλέον να μην σας εκφράσουμε κάποιες σκέψεις μας.

Κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη κατά των μεταλλείων χρυσού.




Σειρά κινητοποιήσεων συμπαράστασης στους δύο συλληφθέντες της Ιερισσού ανακοίνωσαν  οι κάτοικοι.

Ετσι,  Πέμπτη και την Παρασκευή στις 18:00 θα γίνει συγκέντρωση ενημέρωσης στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Στις 21:00 της Παρασκευής, θα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία με κεριά έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το αστυνομικό μέγαρο.

Την Κυριακή, στις 10:00, την ώρα δηλαδή της απολογίας των δύο κρατουμένων, θα κάνουν συγκέντρωση και πάλι έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Δελτίο Τύπου Επιτροπών Αγώνα

Πολίτη αυτής της χώρας, εδώ και δεκατρείς περίπου μήνες ζούμε τη στυγνότερη μορφή ΧΟΥΝΤΑΣ:

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Η πόλη στο χτες και στο σήμερα: Μητροπόλεως

Εγκληματική ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ της «Ελληνικός Χρυσός-Eldorado»


Σύγκριση υγρών αποβλήτων της «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα με τα όρια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής για φυσικούς αποδέκτες με τα οποία η «Ελληνικός Χρυσός» δήλωσε συμμόρφωση σύμφωνα με την ΜΠΕ που κατέθεσε το 2010, την ΑΕΠΟ που έλαβε το 2011 και την άδεια λειτουργίας που έλαβε το 2012 για τον νέο εργοστάσιο εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα.

Κοιτάζοντας επίμονα αυτή την εικόνα,

υπερβαίνεις τις αισθήσεις σου. Ανακαλύπτεις με βιωματικό τρόπο την Θεσσαλονίκη που κρύβεται πέρα απ' τις γνωστές διαστάσεις, πέρα από

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Προθεσμία στους συλληφθέντες για την επίθεση στις Σκουριές

Από την διαμαρτυρία στην ΓΑΔΘ για τις συλλήψεις των Ιερισσιωτών.
Προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή ζήτησαν και έλαβαν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», τον περασμένο Φεβρουάριο, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Tώρα γίνεται διαμαρτυρία στην ΓΑΔΘ στην Μοναστηρίου. - Νυχτερινή έφοδος της Αστυνομίας στην Ιερισσό - Δύο συλλήψεις.

ΤΩΡΑ: Κλείστη η Μοναστηρίου προς συμπαράσταση στους δύο συλληφθέντες της Ιερισσού Print E-mail
16:20: Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 2 συλληφθέντες δεν θα αφεθούν ελεύθεροι. Οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν για τις επόμενες μέρες. Την ίδια στιγμή η Ιερισσός είναι αποκλεισμένη από τα ΜΑΤ

15:40: Κόσμος έχει μαζευτεί έξω από την ΓΑΔΘ και φωνάζει συνθήματα.

Δήλωση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας & Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργου για τα γεγονότα στην Ιερισσό

Η «καταδρομική επίθεση» που έλαβε χώρα στην Ιερισσό σήμερα τα ξημερώματα προκειμένου να συλληφθούν δύο απλοί πολίτες, μόνο στα πλαίσια του κατευνασμού της έντασης δεν έγινε. Τέτοιου είδους ανήκουστες δράσεις και ενέργειες δεν ωφελούν την περιοχή, ούτε συνεισφέρουν στην ειρήνη. Βεβαίως εμπιστοσύνη υπάρχει στην ελληνική δικαιοσύνη και γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια για να επανέλθει η ηρεμία στην πολύπαθη περιοχή. Όσον αφορά τις αστυνομικές

Παραίτηση δύο εργαζομένων από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Ιερισσού

Παραιτήθηκε σήμερα και δεύτερος εργαζόμενος από την μεταλλευτική εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική

Ξυλοδαρμός κατοίκου Ιερισσού στη Μ.Παναγία


Σήμερα το πρωί, ένας ψαράς, κάτοικος Ιερισσού, πήγε όπως κάθε μέρα με τη σύζυγό του στα χωριά της περιοχής να πουλήσει ψάρια. Στη Μ. Παναγία δέχθηκε επίθεση από ιδιοκτήτη φορτηγού,  ο οποίος άρχισε να

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Η άνοιξη στην συνοικία Ουζιέλ

Κι ενώ η επίσημη πρεμιέρα της Άνοιξης έγινε, στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν οι σποραδικές βροχές και η ψύχρα. Κι όμως, «την άνοιξη αν δεν την βρεις τη φτιάχνεις» έγραφε ο Οδυσσέας Ελύτης. Και πράγματι, κατάφερα να βρω μια γειτονιά της πόλης μας όπου η Άνοιξη φαίνεται να φωνάζει πως ήρθε για να μείνει. Πρόκειται για τον «Οικισμό Ουζιέλ» ένα μικρό παράδεισο που βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης.

Η προστασία των άγριων ζώων και η υποκρισία της οργάνωσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και του κ. Μπουτάρη.

Η γη μας φιλοξενεί, και εμείς αυτή την φιλοξενία την ανταποδίδουμε με την καταστροφή της. Η υποκρισία πάντως του Αρκτούρου είναι χαρακτηριστική. Στον Κάκαβο, το βουνό στο οποίο είναι η τοποθεσία Σκουριές που ήδη καταστρέφεται για να εξορύξουν χρυσό, θα πεθάνουν χιλιάδες άγρια σπάνια ζώα από την καταστροφή του δάσους, την

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Γεράσιμος Χουλιάρας: Το ενεργό ρήγμα-τέρας της Ιερισσού και η εξορυκτική δραστηριότητα

2faf0f6f0a

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας μιλάει για το ενεργό “ρήγμα-τέρας” της Ιερισσού και για τους κινδύνους που ενέχει η εξορυκτική δραστηριότητα σε περιοχή ενεργού σεισμικού ρήγματος (που μάλιστα έχει δώσει σεισμούς της τάξης των 7-7,2 Richter). Φέρνει το πρόσφατο

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Το ατόπημα πρέπει να διορθωθεί.

Πόσο σημαντική μπορεί να είναι η δωρεά του γλυπτού, για να είναι πιο σημαντική από το  ίδιο το γεγονός του θέματος του καλλιτεχνήματος;

Κεραμοποιεία Αλλατίνι.

Καλησπέρα. Δεν ξέρω αν στέλνω σε σωστό μπλόγκ που αφορά μικρά θέματα της πόλης,. οπότε αν δεν σάς απασχολεί το εν λόγω θέμα (σαν περιεχόμενο στο μπλογκ σας) και γνωρίζετε κάποιο ανάλογο θα σάς παρακαλούσα να μου το αναφέρετε. Ποδηλατώ συνήθως τις Κυριακές