Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Ας μας απαντήσει ο Μπουτάρης...


Είδηση: "Κίνα: Η μόλυνση του αέρα μεταφέρεται μαζικά προς τις ΗΠΑ."

Η τοξική σκόνη από τις Σκουριές μέχρι που; 

Ας μας απαντήσει ο Μπουτάρης πως προστατεύει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης με την "ίση" απόσταση που κρατάει προς όφελος της εταιρίας χρυσού. Ενδιαφέρεται για την πόλη του ή μόνο πως θα επανεκλεγεί;

 Η μόλυνση του αέρα από την Κίνα μεταφέρεται μαζικά διασχίζοντας τον Ειρηνικό Ωκεανό προς τις ΗΠΑ, όπως διαπίστωσε νέα μελέτη, και υπάρχουν ημέρες κατά τις οποίες τα αέρια που προκαλούν την όξινη βροχή και προκύπτουν από την καύση των ορυκτών καυσίμων στην Κίνα αντιστοιχούν μέχρι και στο ένα τέταρτο της μόλυνσης του αέρα με θειικό άλας στις δυτικές ΗΠΑ.
Όπως επισημαίνει η ομάδα των κινέζων και αμερικανών ερευνητών σε έκθεσή της που δημοσιεύτηκε από την Αμερικανική Εθνική Ακαδημία Επιστημών, μία μη κυβερνητική επιστημονική οργάνωση, σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες παρατηρείται μία επιπλέον ημέρα νέφους τον χρόνο από το μονοξείδιο του άνθρακα και τα οξείδια του αζώτου που προέρχονται από τα κινεζικά εργοστάσια.
Ποσοστό που κυμαίνεται από 17 ως 36% των διαφόρων ρυπαντικών ουσιών στον αέρα που εντοπίστηκε στην Κίνα το 2006 συνδεόταν με την παραγωγή εξαγώγιμων προϊόντων, σύμφωνα με την έκθεση, και το ένα πέμπτο εξ αυτών συνδεόταν με το εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Το ένα τρίτο από τα αέρια του θερμοκηπίου της Κίνας προέρχεται σήμερα από βιομηχανίες κατασκευής εξαγωγικών προϊόντων, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Worldwatch, μία περιβαλλοντική ερευνητική ομάδα με έδρα τις ΗΠΑ.
Οι γειτονικές της Κίνας χώρες, όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, έχουν συχνά αντιμετωπίσει βλαβερό νέφος από την Κίνα τις τελευταίες δύο δεκαετίες, καθώς οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί έχουν θυσιαστεί στον βωμό της οικονομικής και βιομηχανικής ανάπτυξης.
Ωστόσο, η νέα έκθεση δείχνει ότι πολλές ρυπογόνες ουσίες, περιλαμβανομένης της αιθάλης, που συνεισφέρει στην κλιματική αλλαγή και συνδέεται με παθήσεις όπως ο καρκίνος, το εμφύσημα, οι καρδιακές και πνευμονολογικές παθήσεις, καλύπτουν τεράστιες αποστάσεις μέσω των ανέμων, που είναι γνωστοί ως "westerlies" (δυτικοί άνεμοι).
Aθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Μπορεί λοιπόν ο Μπουτάρης να μας βεβαιώσει:

α) Ότι οι δεκάδες χιλιάδες τοξικής σκόνης που θα εκλύονται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στην ατμόσφαιρα της Χαλκιδικής θα σταματήσουν στα σύνορα Χαλκιδικής - Θεσσαλονίκης;
β) Ότι οι Θεσσαλονικείς θα ξέρουν αν τα τρόφιμα που θα τρώνε  θα είναι από την Χαλκιδική ή όχι;
γ) Ότι οι τεράστιες συνέπειες στην Οικονομία της Χαλκιδικής από την καθίζηση του τουρισμού της και την καταστροφή της γεωργίας, κτηνοτροφίας, μελισσοκομίας, αλιείας κλπ δεν θα έχει τεράστιες συνέπειες και στους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης που είναι οι πελάτες και οι προμηθευτές της, σε μια συμπληρωματική οικονομία;
δ) Ότι δεν θα απαξιωθούν οι περιουσίες των Θεσσαλονικιών στην Χαλκιδική; Ποια οικόπεδα και σπίτια έχουν περισσότερη αξία; Αυτά δίπλα στις θάλασσες της Χαλκιδικής που ήταν όταν αγοράστηκαν ή αυτά κοντά σε ανοιχτές εξορύξεις χρυσού που θα είναι τώρα;

ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΑΚΟΜΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΜΜΕΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ.

1 σχόλιο:

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.