Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Συγχαρητήρια κ. Ανδρεάδη. Εσείς κ. Σαββίδη;

Κορυφαία εκδήλωση του ανθρώπινου πολιτισμού είναι η προσφορά χωρίς ανταποδοτικότητα. Αλλιώς κρύβει ιδιοτελείς σκοπούς και χάνει την αξία της. Συγχαρητήρια λοιπόν στον κ. Ανδρεάδη που επέλεξε να βοηθήσει την πόλη του αναλαμβάνοντας την συντήρηση δύο πάρκων της νέας παραλίας. 


Έγινε εξαιρετική δουλειά στο πάρκο "των γλυπτών" και τώρα  αναμορφώνεται το διπλανό πάρκο της "Μεσογείου"


Ο κ. Σαββίδης έχει προσφέρει και αυτός πολλά στη Θεσσαλονίκη. Το ότι επέλεξε να αγοράσει διατηρητέα κτίρια, να τα αναπαλαιώσει και να τα δώσει προς χρήση είναι μια πολύτιμη παρακαταθήκη για την πόλη.

Σε λίγο καιρό η εταιρία του κ. Σαββίδη θα ανακαινίσει το Μaison καθώς και άλλα δύο γυάλινα περίπτερα της νέας παραλίας που θα γίνουν καφετέριες. Το να αναπλάσει όμως και τα δύο αντίστοιχα πάρκα όπου βρίσκονται τα περίπτε-ρα θα είναι επίσης μια σπουδαία προσφορά στην πόλη και θα είναι και ανταποδοτική, με την έννοια ότι στην περίπτωση αυτή τα περίπτερα θα βρίσκονται σε ένα ωραίο περιβάλλον που θα προσελκύσουν κόσμο και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των θαμώνων στα αναψυκτήρια του. Δεν πειράζει όμως αυτή η ανταποδοτικότητα. Θα είναι στα πλαίσια του "νόμιμου και ηθικού" με την έννοια ότι ο Καίσαρας όχι μόνο φαίνεται ότι είναι ηθικός αλλά και είναι. Σε αντίθεση με την περίπτωση του Βουλγαράκη που ήταν μεν νόμιμο αυτό που έκανε αλλά όχι και ηθικό γιατί οι νόμοι δεν είναι πάντοτε ηθικοί αλλά συχνά είναι και ανήθικοι, όπως για παράδειγμα ο περιβόητος νόμος περί ευθύνης υπουργών...