Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Αστοί εναντίον κωλοχωριατών.

Απο την διαμαρτυρία ενός κωλοχωριάτη.Αστοί όλου του κόσμου ενωθείτε. Μην σας παρασύρουν οι παρωχημένες αναλύσεις των κομμουνιστικών κομμάτων ότι η μεγαλύτερη αντίθεση που υπάρχει στην κοινωνία μας είναι η πάλη ανάμεσα στην εργατική τάξη και στους καπιταλιστές. Εδώ και μερικές
εβδομάδες άλλαξαν τα πράγματα. Ο Μπουτάρξ που γεννήθηκε στην μεγαλούπολη Νυμφίερ ανακάλυψε την νέα μεγάλη αντίθεση. Την ανακοίνωσε σε μια συνάντηση που είχε με  κωλοχωριάτες της Χαλκιδικής (*) με αφορμή τον κίνδυνο που υπήρχε, όταν έρθουν τα τσάρτερς να πάνε οι δύο πλευρές και να τραβολογάνε τους τουρίστες ο ένας από δω και ο άλλος από κει. Η νέα αντίθεση που είναι μεταξύ των Αστών(**)
και των κωλοχωρικών καταγράφτηκε σε μια διακήρυξη-βιβλίο με τον τίτλο "Αστικό μανιφέστο".
Σ.Σ (*) Η Χαλκιδική δεν είναι ένα χωριό και δεν μπορούμε να το πούμε κωλοχώρι. Είναι πολλά χωριά και αν θέλει να είναι δίκαιος ο Μπουτάρξ πρέπει να την αποκαλεί κωλονομό.
(**) Η Θεσσαλονίκη είναι μια πολυσυλλεκτική πόλη, η οποία αποτελείται κατά 95% από πρώην κωλοχωριάτες και 5% Αστούς. Έτσι δεν γίνεται, λόγω μεγέθους πληθυσμού να την λέμε κωλοχώρι, αλλά τους κατοίκους της μπορούμε να τους αποκαλούμε κωλοχωριάτες με κίνδυνο 5% να πέσουμε έξω. 
Όπως θα καταλάβατε ο λανθασμένος προσδιορισμός μπορεί να είναι η αιτία ενός χωρο-ταξικού μίσους με απροσδιόριστες για το τουριστικό μέλλον μας συνέπειες.

Ένας κωλο-Ιερισσιώτης.