Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Δεν είναι το πολιτικό μας σύστημα....Είναι ο Θερμαικός.
που μοιάζει με το πολιτικό μας σύστημα: Νεκροί γλάροι μέσα σε νερά  Mεταλλευτικής επιχειρηματικότητας. Προσέξτε  την  φωτογραφία  για  να

καταλάβετε τι  συμβαίνει στην Χαλκιδική.Είναι φανερό ότι έχει φωτογραφηθεί η ηθική της εξουσίας. Αυτής που με  τα μακριά πόδια της πατάει τα κεφάλια των κατοίκων της στο χώμα. Στις μέρες μας είναι  έγκλημα να αγαπάς τον τόπο σου και να θέλεις να προφυλάξεις την πατρίδα σου από την μη αναστρέψιμη βιβλική καταστροφή. Είναι έγκλημα να θέλεις να προστατέψεις τα παιδιά σου από τις αρρώστιες, τα αρχέγονα δάση  από τις τεράστιες χαβούζες των τοξικών λυμάτων,τα υπόγεια νερά που δίνουν ζωή στην ζωή μας, απ’ τον αφανισμό. Είναι έγκλημα να μην σκύβεις το κεφάλι, να παραμένεις τίμιος αρνούμενος να καταταγείς στα τάγματα των πραιτoριανών που μπροστά στο κέρδος του αφέντη και στο δικό τους μεροκάματο του μισθοφόρου, σφάζουν μάνες και παιδιά στις αποικίες. Γιατί αποικία τους θέλουνε την Χαλκιδική. Να παίρνουν τις πρώτες ύλες της που το σύμπαν της χάρισε κατά την δημιουργία του και να καταστρέφουν ψυχές, νερά, δάση και αέρα που όλα μαζί τα λένε ζωή.
Δεν είναι άνθρωποι αυτοί. Είναι σώματα ανθρώπων που τα εμφυτέψανε τσιπ προγραμματισμένα στα αισθήματα του χρυσού. Και όλα αυτά με την ψευδή< βεβαίωση της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη. Μόνο που ξέχασαν να μας πουν για τις καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία της και το τουριστικό brand name της,για τις πολλαπλάσιες θέσεις που θα χαθούν από την μέχρι τώρα απασχόληση των κατοίκων σ’ αυτό που ετάχθη, αυτό το μέρος της Χαλκιδικής, που ξεκινάει από την πατρίδα του Αριστοτέλη για να τελειώσει στο Άγιο Βουνό. Στην συμβίωση και την βίωση με και από και όχι υπο-ανάπτυξη.
Θεσσαλονίκη, μπολιάστηκες πια με τoυς χυμούς της και έγινες ένα μαζί της:Ο κορμός στα κλαδιά της. Προστάτεψε την.

Η αρχική δημοσίευση έγινε στην Parallaxi. Πατήστε πάνω στο όνομα.