Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Parking Eρυθρού Σταυρού

Το θέμα μας απασχόλησε και άλλη φορά. (ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ) Το πεζοδρόμιο της κάτω πλευράς της Κουντουριώτου από τον δρόμο που μπαίνουμε για το parking του ΟΛΘ (Αξιού) μέχρι την κεντρική πύλη της Α' προβλήτας είναι προβληματικό αλλά συγχρόνως και πολύ σημαντικό.
Σημαντικό γιατί από αυτό, όπως και από το απέναντι που είναι και κείνο σε άσχημη κατάσταση περνάει πολύς κόσμος, οι επιβάτες των επιβατικών πλοίων και των κρουαζιερόπλοιων και των 2-3 ξενοδοχείων που είναι στην Σαλαμίνος και στα Λαδάδικα καθώς και οι επιβάτες των επιβατικών αυτοκινήτων που τα  αφήνουν  στα δύο Parking του ΟΛΘ  και στο "πολυόροφο". Μπορεί να γίνει μια παρέμβαση που θα βελτιώσει την κατάσταση της κυκλοφορίας των πεζών μέχρι  να γίνει μελέτη για όλη την Κοντουριώτου, γιατί είναι η είσοδος από τα δυτικά για το κέντρο της πόλης και δίνει την χειρότερη εντύπωση αυτήν δηλαδή που πραγματικά είναι.Όπως βλέπουμε στην πρώτη φωτογραφία οι θέσεις μπροστά στον Ερυθρό Σταυρό καταλαμβάνονται από ασθενοφόρα και επιβατικά αυτοκίνητα που παλιά είχαμε την πληροφόρηση ότι είχαν δοθεί θέσεις στάθμευσης από τον Δήμο στους εργαζόμενους του Ερ. Σταυρού.
(τρελό έ;).
Η λύση που μπορεί να δοθεί είναι να μεταφερθούν οι θέσεις των ασθενοφόρων στην διπλανή κάθετο στην Κουντουριώτου οδό (Ν.Βότση) στο μέρος που δείχνει η δεύτερη φωτογραφία και το πεζοδρόμιο να διαπλατυνθεί και να γίνει όπως από την άλλη μεριά της πύλης. Έτσι θα αναδειχθεί και το κτίριο του Ερυθρού Σταυρού που είναι πολύ όμορφο.