Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Μακεδονία Παλλάς: Συνέντευξη τύπου μέσα - Διαδήλωση έξω κατά των εξορύξεων χρυσού.

Μετά την αποτυχία της μεταλλευτικής εταιρίας να κάνει "κλειστή" συνέντευξη τύπου, μη δίνοντας στη δημοσιότητα ανακοίνωση για την διεξαγωγή της, μαζεύτηκε πλήθος που διαδήλωνε κατά των μεταλλείων.
Οι διαδηλωτές αρχικά βρισκόταν στο πεζοδρόμιο μπροστά στο Μακεδονία παλλάς αλλά τα ΜΑΤ που είχαν πιάσει θέση μπροστά στο
ξενοδοχείο, τους απώθησαν με  βία και τους ανάγκασαν να πάνε στο απέναντι πεζοδρόμιο. Μία διαδηλώτρια κάθησε κάτω φωνάζοντας συνθήματα και αρνήθηκε να φύγει.
Εντύπωση προκάλεσε η τεράστια δύναμη των ΜΑΤ και ΕΚΑΜ που ήταν παρούσα με  πολλές κλούβες παρατεταμένες στο οδόστρωμα της Μεγάλου Αλεξένδρου.
Η κυβέρνηση ταυτισμένη εντελώς με τα συμφέροντα του Μπόμπολα και των Καναδών μετόχων της εταιρίας, βρίσκεται με κάθε μέσο και τρόπο απέναντι στον λαό της Χαλκιδικής και των άλλων νομών στους οποίους προσπαθεί να περάσει τα σχέδιά του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου. Μια  πολιτική που θα καταστρέψει την φύση, την οικονομία και τις θέσεις εργασίας σε αυτούς του νομούς. Μια πολιτική που φαίνεται ακατανόητη αλλά μπορεί να εξηγηθεί μόνο με την υπεράσπιση των μεγάλων συμφερόντων και της διαπλοκής. Το πράγμα είναι φανερό: Η δημοκρατία δεν λειτουργεί και η πολιτική εξουσία είναι πια ο λακές* της οικονομικής εξουσίας σε βάρος της κοινωνίας. Αυτής της κοινωνίας που θέλουν να την εξοντώσουν για να πλουτίσουν κάποια αφεντικά στον Καναδά. Τέτοια υποτέλεια...
(*Λακές: Υπηρέτης που βοηθάει το αφεντικό του να φορέσει τα ρούχα του.)