Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Η προστασία των άγριων ζώων και η υποκρισία της οργάνωσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και του κ. Μπουτάρη.

Η γη μας φιλοξενεί, και εμείς αυτή την φιλοξενία την ανταποδίδουμε με την καταστροφή της. Η υποκρισία πάντως του Αρκτούρου είναι χαρακτηριστική. Στον Κάκαβο, το βουνό στο οποίο είναι η τοποθεσία Σκουριές που ήδη καταστρέφεται για να εξορύξουν χρυσό, θα πεθάνουν χιλιάδες άγρια σπάνια ζώα από την καταστροφή του δάσους, την
εξαφάνιση των υπόγειων νερών και την ρύπανση με τοξικές ουσίες, της γης, της ατμόσφαιρας και των νερών που θα έχουν απομείνει. Οι 3000 τοξικής σκόνης περίπου ΤΗΝ ΩΡΑ που θα δημιουργούνται από τα φουρνέλα ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΌΡΥΞΗ, θα εξαπλώνονται σε αποστάσεις πολλών δεκάδων χιλιομέτρων αν σκεφτεί κανείς ότι στην Θεσσαλονίκη έρχεται η κόκκινη σκόνη της Σαχάρας από απόσταση 1100 χιλιόμετρα. Ανάλογες καταστροφές θα γίνουν φυσικά και στην χλωρίδα. 
Μπορεί να μας πει ο κ. Μπουτάρης τι θα τρώνε και τι θα πίνουν τα άγρια ζώα που δεν θα είναι τοξικό, όταν αυτή η σκόνη με τις  θειούχες ενώσεις θα επικάθεται στη γη και στα νερά;
Το ίδιο θα συμβεί και στα άλλα μέρη που θα γίνουν εξορύξεις, όπως στο Κιλκίς, που είναι μέσα στο βουνό και σε απόσταση μόλις 8 χιλιομέτρων από την λίμνη Κερκίνη, στην Κομοτηνή, στην  Αλεξανδρούπολη. Αυτά φυσικά για να τους ανοίξει η όρεξη. Το κύριο γεύμα έπεται.
Που είναι ο αγώνας του Αρκτούρου για την διάσωσή τους;  Καλός ο αγώνας για τα άγρια ζώα, αλλά δεν μπορεί να είναι επιλεκτικός, ούτε επικοινωνιακός. Όλες οι παγκόσμιας εμβέλειας δήθεν
οικολογικές οργανώσεις, από την WWF μέχρι την Greenpeace, έδειξαν ποιο είναι το πραγματικό τους πρόσωπο και μας βάζουν σε σκέψεις για τους πραγματικούς σκοπούς τους απ' την στιγμή που το μεγαλύτερο οικολογικό έγκλημα που υπήρξε στην Ελλάδα ποτέ, αντιμετωπίζεται απ' αυτούς σαν να μην υπάρχει, επειδή λέει δεν είναι μέσα στις προγραμματισμένες δράσεις τους. ΤΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟΙ;

Φυσικά υποστηρίζουμε την καμπάνια του Αρκτούρου  για  να βγουν από την φυλακή τα άγρια ζώα του ζωολογικού κήπου Θεσσαλονίκης.

Ο Αρκτούρος, πρόεδρος του οποίου είναι ο Γιάννης Μπουτάρης βάλλει κατά του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου δήμαρχος είναι ο... Γιάννης Μπουτάρης, για το θέμα του ζωολογικού κήπου Θεσσαλονίκης, καλώντας το δήμο να απομακρύνει τα άγρια ζώα. Προχωρά μάλιστα στη συλλογή υπογραφών για να αλλάξει η χρήση του ζωολογικού κήπου!

Στο δελτίο τύπου του Αρκτούρου επισημαίνεται χαρακτηριστικά: 
Με την πεποίθηση ότι η άγρια ζωή είναι κομμάτι της ζωής μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της προστασίας και διατήρησης της άγριας ζωής στο φυσικό της βιότοπο, ενάντια σε οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά εκμετάλλευσης και αιχμαλωσίας των άγριων ζώων στους ζωολογικούς κήπους.

Απευθύνουμε δημόσια έκκληση στη Διεύθυνση του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά των αρκούδων και των λύκων του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.


Προς:



Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης

Με αφορμή το θάνατο του Μίσα, ενός αρκούδου o οποίος γεννήθηκε αιχμάλωτος σε ζωολογικό κήπο και δεν γνώρισε ποτέ την ελευθερία της ζωής στη φύση, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δηλώνει άλλη μια φορά την αντίθεσή του στην πρακτική της διαβίωσης και αναπαραγωγής άγριων ζώων σε αιχμαλωσία.
Με την πεποίθηση ότι η άγρια ζωή είναι κομμάτι της ζωής μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της προστασίας και διατήρησης της άγριας ζωής στο φυσικό της βιότοπο, ενάντια σε οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά εκμετάλλευσης των άγριων ζώων και αντιπροτείνουμε το καθεστώς διαβίωσης σε ημιελεύθερο περιβάλλον για άγρια ζώα που δεν μπορούν να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο διαβίωσης.

Ζητάμε:

1) να μπει τέλος στην αιχμαλωσία άγριων ζώων σε ζωολογικούς κήπους που λειτουργούν εκτός νομοθετικού πλαισίου
2) τη μεταφορά των αρκούδων και των λύκων του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
 
Πρόκειται για ένα αίτημα που ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υποβάλλει στο Δήμο Θεσσαλονίκης από το 1995 και εξής.

Ζητάμε από τους πολίτες να συνυπογράψουν το αίτημα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/EndWildAnimalCaptivity»
Σύμφωνα με τον Αρκτούρο «στόχος μας είναι η συγκέντρωση 30.000 υπογραφών έως το τέλος του Απριλίου» που θα κατατεθούν μεταξύ άλλων και στον... Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη!
(Ο τίτλος είναι από τον Αγγελιοφόρο) 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον στόχο αυτόν του Αρκτούρου και του υπενθυμίζουμε ότι είναι υποχρέωσή του που πηγάζει μέσα από τους σκοπούς του, να ασχοληθεί και με το θέμα των εξορύξεων χρυσού. Δεν θα' πρεπε φυσικά να είναι ούτε υποχρέωση, ούτε να γίνει κάτω από εκκλήσεις. Θα 'πρεπε να έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες και δράση και να προσπαθήσει μάλιστα το σημαντικότατο αυτό ζήτημα να το διεθνοποιήσει. ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ;