Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Δεν ιδρώνει κανενός το αυτί...

Μέχρι τώρα, δεν ασχοληθήκαμε με το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών γιατί νομίζαμε ότι:
α) Η εικόνα στους δρόμους της πόλης βγάζει μάτια και αρκούσε(;)από μόνη της στο να καταλάβουν οι δημότες ότι «κάτι» δεν πάει καλά.
β) Με το θέμα έχουν ασχοληθεί αρκετοί και
γ) Ξέραμε ότι η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε στον τομέα αυτόν μια κατάσταση τραγική και έπρεπε να δώσουμε μια πίστωση αρκετού χρόνου. Μας αφύπνισε όμως το e-mail ενός φίλου που έχει ως εξής:
Στραβά αρμενίζουμε.
«Αγαπητοί φίλοι γεια σας (και χαρά σας, δεν νομίζω). Εδώ και πολύν καιρό (μήνες ολόκληρους) στην γειτονιά μου (Καθηγητή Ευρηγένη, δίπλα στο Αλλατίνι το κεραμοποιείο η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι ανυπόφορη.
Χθές βράδυ Σάββατο 14-2-2012 έβγαλα φωτογραφίες και σας τις στέλνω, για του λόγου το αληθές.Τα μαζεύουν μία φορά την βδομάδα με αποτέλεσμα οι κάδοι να είναι πάντα γεμάτοι και βέβαια όταν τα μαζεύουν όπως τα μαζεύουν) ποτέ δεν σκουπίζουν για να καθαρίσει ο τόπος.Ούτε απεργία υπάρχει (από όσο ξέρω)ούτε άλλη εξήγηση μπορώ να δώσω, πέραν της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί τα απλούστατα, μετά από ένα χρόνο. Μετά από πολλές προσπάθειες επικοινώνησα τηλεφωνικά πριν κάνα-δύο βδομάδες με κάποια υπάλληλο στην Υπηρεσία Καθαριότητας,αλλά το αποτέλεσμα είναι γνωστό και οφθαλμοφανές.

Σήμερα προσπαθώντας να βρω ένα email στο site του Δήμου, για να κοινοποιήσω τις φωτογραφίες καιτην διαμαρτυρία μου, δεν βρήκα email από κανέναν υπεύθυνο (Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας). Το μόνο που βρήκα είναι τοinfo@thessaloniki.gr στο οποίο και το στέλνω (να ξαναδούμε τα αποτελέσματα). Άλλο θέμα κι αυτό: Ένα χρόνο μετά, ούτε ένα site της προκοπής δεν αξιώθηκαν να κάνουν, για να μπορεί ο κόσμος να επικοινωνήσει με τον Δήμο , για πληροφορίες, αιτήματα και παράπονα.
Ο Δήμαρχος ασχολείται με πιο σπουδαία πράγματα φαίνεται: Να στρώσει την χώρα (αφού έστρωσε την πόλη), να φέρει τα βαλκάνια και το Ισραήλ στο μαγαζί μας. Μήπως "βάζει το κάρο πριν απ' τ' άλογα";
Γράφω σε σας γιατί ξέρω ότι ασχολείστε και πονάτε. Σας θέτω ένα απλό ερώτημα: Πόση πίστωση χρόνου χρειάζεται οΔήμος για να καθαρίσει την πόλη (όλη την πόλη);
Φιλικά και απαισιόδοξα.
Γιώργος Τσιριγώτης»

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας ότι δεν ήταν στραβός ο γιαλός και ότι όσα έχουν ειπωθεί μετά τους έξι πρώτους μήνες από την αντιδημαρχία καθαριότητας ήταν «προφάσεις εν αμαρτίαις». Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πια μετά τις αναρτήσεις μας:
1) Στις 3 Νοεμβρίου 2011 «Δημόσιες τουαλέτες: Μια πονεμένη και οσμίζουσα ιστορία.»
2) 17 Νοεμβρίου «Κύριε Αντιδήμαρχε Καθαριότητας, μην με κάνετε να ντρέπομαι...»
3) 18 Νοεμβρίου «Ο κ. Θανάσης Παππάς (Αντιδήμαρχος καθαριότητας) απαντά:» και
4) 25 Νοεμβρίου: «Πέντε (5) μήνες και είκοσι πέντε (25) μέρες δυσωδίας... για την αποτυχία της Αντιδημαρχίας καθαριότητας γιατί όχι μόνο δεν τα καταφέρνει στα δύσκολα αλλά κυρίως γιατί ο Αντιδήμαρχος Κ.Παππάς ακόμη και μετά από αυτήν την επιμονή μας στο θέμα δεν έχει την ευαισθησία (επομένως και την ικανότητα) να λύσει απλά αλλά σημαντικά θέματα όπως αυτό των τουαλετών του Λ. Πύργου που όπως έχουμε πει είναι θέμα αξιοπρέπειας της πόλης.
Η κριτική μας αφορά και τους εργαζόμενους στον κλάδο που επιβεβαιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τις κριτικές για την λειτουργία του Δημόσιου ( και ευρύτερου) τομέα και στρώνουν τον δρόμο για την επέλαση της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και στον τομέα αυτόν.

Για του λόγου το αληθές:



                                       Μετά την αποκομιδή...

Ρωτήστε τη γιαγιά πως θα ανοίξει τον κάδο...

Μητροπόλεως...