Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

H Θεσσαλονίκη στην κορυφή των Record Guinness!

Πέντε ταμπέλες για ένα Φαρμακείο.
Επιτέλους τα κατάφερε! Τα σκαλιά της επιτυχίας τα ανέβαινε πέντε-πέντε ή δύο-δύο μέχρι που κατέκτησε την κορυφή. Ας θυμηθούμε:
1) Στις 10 καλύτερες πόλεις-έκπληξη του κόσμου για τουριστικός προορισμός.
2) H 5η καλύτερη πόλη στον κόσμο στην διασκέδαση.
3) Το 2ο βραβείο της οργάνωσης international Freedom of Expresion Exchange κατακτά ο 
Θεσσαλονικιός γραφίστας Στέφανος Μιχαηλίδης.
4) 1o βραβείο του διαγωνισμού Red Dot Award Communicaion Design στην Θεσσαλονικιώτικη ομάδα Beetroot Design Group.
5) Και τώρα κυρίες και κύριοι σας ανακοινώνουμε τον νικητή των record Quinness στην κατηγορία:
Ta perissotera magazia, me tis perissoteres tampelles giα to idio magazi.
And the first prize goes to Thessaloniki's pharmacies!
Eλεύθερη μετάφραση: To πρώτο βραβείο της κατηγορίας "Τα περισσότερα μαγαζιά, με τις περισσότερες ταμπέλες ανά μαγαζί", πηγαίνει στα Φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.
H πόλη μας με αυτόν τον εντυπωσιακό τρόπο κατακτά την μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών στην ιστορία της.Η σπουδαία αυτή νίκη ήταν αποτέλεσμα της παγκόσμιας εμβέλειας, πρωτότυπης, εξυπνότατης καιταχύτατης τακτικής του Δημοτικού Συμβούλιου να επιβάλει μία-μία τις ποινές για τις παραβάσεις,το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι κάποια επιτροπή(με παρουσία δικαστικού ίσως μέσα).
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, επιχειρηματολογώντας είπε ότι ήταν ανάγκη να μην υπάρξει συνεδρίαση
του Δ.Σ μικρότερη των 23 ωρών, πράγμα που δείχνει την ποιοτική λειτουργία του. Επικαλέστηκε δε την επιτυχία που είχε το σύστημα αυτό, για τα τραπεζοκαθίσματα, που η ποινή μπαίνει για κάθε τραπέζι και για κάθε καρέκλα χωριστά. Ήδη στις 25 συνεδριάσεις του πρώτου χρόνου έχουν μπεί ποινές για 10 τραπέζια και 15 καρέκλες. Μια άλλη τακτική που χρησιμοποιεί η Δημοτική αστυνομία
και οι προβλέψεις λένε ότι θα έχει ανάλογη επιτυχία,όταν οι πολίτες αποκτήσουν παιδεία, είναι οι Δ.Α να σχηματίζουν παρεούλες και να συζητάνε, οπότε οι δικυκλιστές θα σεβαστούν την ανάγκη που έχουν οι Δ.Α για ησυχία και έτσι δεν θα περνάνε από τους πεζόδρομους για να μην δυσκολεύουν με τον θόρυβο που θα κάνουν οι μηχανές τους,τις συζητήσεις τους.
Όπως θα καταλάβατε, κάποτε όλα θα βρουν την λύση τους. Γιαβάς, γιαβάς εξ' άλλου τιτλοφορείται το πρώτο μάθημα ξένης γλώσσας που κάνουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί στα πλαίσια της εκπαίδευσή τους.