Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Δημόσιες υπηρεσίες και ποιότητα ζωής.

Η ποιότητα ζωής  δεν εξαρτάται μόνο από τους δημόσιους χώρους, το πράσινο επί τοις εκατό, τα μέγαρα μουσικής, τις γκουρμέ καταστάσεις, το κυκλοφοριακό, την ρύπανση. Ποιότητα ζωής είναι και το πόσο καλά, πόσο εύκολα, πόσο άνετα, πόσο φιλικά, πόσο αποτελεσματικά σε υποδέχονται, σε αντιμετωπί-
ζουν  και σε εξυπηρετούν στις δημόσιες υπηρεσίες. Γιατί εκεί πας για να δώσεις χρήματα για να υπάρχει ρεύμα και νερό, για να λειτουργούν  τα σχολεία, για να ανοίξεις μια επιχείρηση για να ζήσεις εσύ και η οικογένειά σου (ίσως και μερικές άλλες οικογένειες) ή επειδή είσαι άρρωστος και πρέπει να πας στον γιατρό ή στο νοσοκομείο.
Πολιτισμός είναι να τιμάς τα χρήματα που παίρνεις και να κάνεις σωστά την δουλειά σου. Γιατί πρέπει να καταλάβεις ότι ο μισθός που παίρνεις εξαρτάται από αυτούς που εξυπηρετείς. Και όσο καλύτερα τους εξυπηρετείς τόσο θα υπάρχουν οι προοπτικές να γίνει αυτός ο μισθός καλύτερος.
Το ωράριο των δημόσιων υπηρεσιών δεν εξαρτιόταν από πόσο καλά έπρεπε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, από το τι ανάγκες έχει η κοινωνία και από το πόσο αποτελεσματικό θα ήταν για να βοηθηθούν οι συντελεστές της οικονομίας και της ανάπτυξης, άρα από το τι βιοτικό επίπεδο  θα θέλαμε να είχαμε.  Το ωράριο των δημοσίων υπηρεσιών ήταν κι αυτό ένα ρουσφέτι, όπως πάντα με αντάλλαγμα τις ψήφους.
Οι φωτογραφίες: 
Πρώτη: Ωράριο εξυπηρετησης (λέξη που δεν έχει κανένα  περιεχόμενο αλλά χρησιμοποιείται από συνήθεια) εννιά με δώδεκα!
Δεύτερη: Σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας έλεγε κάποτε η ανακοίνωση.
Τρίτη: Σε κανένα κράτος σε όλον τον κόσμο  είναι κλειστά τα μουσεία την Κυριακή. Εμείς μάλλον δεν θέλουμε τουρίστες, δεν θέλουμε να αυξήσουμε το εισόδημά μας αλλά θέλουμε να μην κουράζονται πολύ οι υπάλληλοί μας.
Τέταρτη. Όταν διαμαρτυρήθηκα στις πληροφορίες του ΙΚΑ λέγοντας ότι το ωράριο έχει αλλάξει εδώ και πολύ καιρό και θα' πρεπε να αλλάξουν την ταμπέλα, μου είπαν ότι θα μεταβιβάσουν το "αίτημά" μου. Λες και πρόκειται για δικό μου αίτημα και όχι υποχρέωσή τους να ενημερώνουν σωστά και άμεσα τους πολίτες. Αν είχε μειωθεί το ωράριο, δεν αναρωτιέμαι πόσο θα καθυστερούσαν να αναρτήσουν τον νέο πίνακα..