Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η απάντηση της Αντιδημάρχου κ.Πασχαλίδου στην ανάρτηση "What's wrong?"

ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ...ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ....ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ…
και μόλις μία μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του 1ου αγώνα urban downhill στην Ελλάδα που έγινε στη Θεσσαλονίκη σας αποκαλύπτω ότι:
Έχω ένα ελάττωμα !
Όταν περπατώ στο δρόμο παρατηρώ τους ανθρώπους και προσπαθώ να μαντέψω τι σκέφτονται, ποια είναι η ζωή τους ...η μικρή ή μεγάλη ιστορία που κουβαλάει ο καθένας μέσα του. Το απέκτησα από την επαγγελματική μου ιδιότητα που είναι το θέατρο.
Σ'αυτή την περιοχή μεγάλωσα κι αυτό είναι το πάρκο της γειτονιάς μου। Έχω δει ιστορίες και ιστορίες εδώ μέσα και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια όχι απ’ αυτές που έχουν happy end. Μπορώ να σας περιγράψω κάθε του γωνιά . Αν μου κλείσετε τα μάτια, με ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο και κάποια στιγμή με βάλετε στο κέντρο αυτού του πάρκου μπορώ να το αναγνωρίσω μόνο από την μυρωδιά.
Γυρίστε τα κεφάλια σας και κοιτάξτε όλο αυτό το ασφυκτικό συνονθύλευμα πολυκατοικιών που υπάρχει γύρω μας. Ξέρετε δεν πρόκειται απλά για πολυκατοικίες και κτήρια. Είναι κλειδωμένες πόρτες και παράθυρα που πίσω τους κρύβονται παιδιά , νέοι μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή και μια οθόνη τηλεόρασης. Συμπιεσμένα όνειρα και αγωνίες. Ευνουχισμένη ενεργητικότητα που όταν δεν έχουν που να την διοχετεύσουν ακολουθούν λάθος δρόμους. Δεν σας μιλάω ως ειδήμων αλλά ως μάνα τεσσάρων παιδιών που έμενε εδώ… λίγα μέτρα παραπάνω.
Κάθε φορά που περνούσα, σκεφτόμουν πόσο ανεκμετάλλευτος είναι ο μοναδικός πράσινος χώρος στο κέντρο της πόλης και πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Υπήρχε το σαράκι μέσα μου που μ’ έτρωγε γι’ αυτό και την αξιοποίησή του, την είχα προβλέψει στον προϋπολογισμό της Αντιδημαρχίας.
Ήθελα να κάνω κάτι που θα τραβήξει το ενδιαφέρον όχι των δημοσιογράφων αλλά των νέων και όπως όλοι γνωρίζετε δύσκολα ψήνονται οι νέοι...Την COSMOTE όμως την έψησα!
Υπήρχε ενδιαφέρον από την πλευρά της εταιρείας για τη δημιουργία skate park στη Θεσσαλονίκη, μίλησα μαζί τους, τους έδειξα σχέδια, τους είπα την ιδέα μου για ένα μεγαλύτερο πάρκο με πολλές δραστηριότητες, με στίβο εναέριων διαδρομών, paintball,τοίχους αναρρίχησης τριών πλευρών και bungee trampoline. Τους έδειξα το χώρο και από την πρώτη ώρα ενθουσιάστηκαν, το κατάλαβαν, το είδαν και συμφώνησαν !!!!έτσι γρήγορα η γνωριμία μας κατέληξε σε γάμο!!!
Στη συνέχεια μας χορήγησαν ένα πολυόργανο παιδικής χαράς που κι’ ο Δήμαρχος συμφώνησε να τοποθετηθεί στην αλάνα της Τούμπας, μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο, για να δώσουμε χαρά και στα παιδιά εκείνης της περιοχής.
Πρόσφατα η εταιρία μας χορήγησε έναν οικίσκο προκειμένου να παραμένει ο φύλακας δεδομένου ότι το πάρκο φυλάσσεται όλο το εικοσιτετράωρο.Πολύ σημαντικό να καταλαβαίνει ο άλλος το πάθος σου να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο στην πόλη!!! Και όπως καταλαβαίνετε κι εσείς υπάρχουν τρόποι απόλυτα θεμιτοί έτσι ώστε να μπορείς να δημιουργήσεις κάτι καλό για την πόλη. Το πάρκο λειτουργεί με γυμναστές του τμήματος Αθλητισμού του Δήμου οι οποίοι επιμορφώνονται, ώστε πιστοποιημένοι ως προς τη λειτουργία των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, να βοηθούν και να προστατεύουν όλα τα νέα παιδιά που θα επισκέπτονται το πάρκο What’s Up.
Εκτός από φύλαξη σας πληροφορώ πως εθελοντές δήλωσαν την πρόθεση τους να το υιοθετήσουν και να το προσέχουν σε ό,τι αφορά στην καθαριότητα και στο πράσινο. Δημιουργήσαμε ένα ζωντανό χώρο για νέους. Θέλουμε να τον κάνουν δικό τους, να οργανώνουν τα πάρτι τους, τις συναυλίες τους, τις εκδηλώσεις τους, να τον νοιώθουν δικό τους.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από ένα νεανικό πρόσωπο που δείχνει να το απολαμβάνει ....αυτό το πάρκο ήθελε, ζωή ήθελε ενέργεια। Ενέργεια που θα την μεταγγίσει και σε άλλους ανεκμετάλλευτους χώρους που τόσα χρόνια παραμένουν νεκροζώντανοι όπως ακριβώς το πάρκο της ΧΑΝΘ πριν τις παρεμβάσεις που έγιναν.
18 Οκτωβρίου 2011
Μαρία Πασχαλίδου

Απάντηση: K.Πασχαλίδου, δεν αμφισβήτησα  τις προθέσεις σας, ούτε  βγαίνει κάτι τέτοιο από την ανάρτηση. Αντίθετα  αναγνώρισα το έργο σας και όσον αφορά τον αγώνα urban downhill  συγχαρητήρια  και του χρόνου Διεθνής(!).
Πάντως δεν καθησυχάσατε τους φόβους μου, ούτε απαντήσατε στην κριτική μου. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις έπρεπε να γίνουν, αν και αυτό το πάρκο είναι μαζί με τους Κήπους του Πασά τα μόνα στην πόλη που μπορούσε κάποιος να ηρεμήσει..Όμως με σεβασμό στο περιβάλλον, σαν χορηγία, και όχι σαν κραυγαλέα διαφήμιση.
Σ.Σ. Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου.