Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Απάντηση του εντεταλμένου στην Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης:


Πήραμε το παρακάτω e-mail από τον κ. Κιοσέογλου, εντεταλμένο στην Δημοτική Αστυνομία. Η απάντηση του αφορά δημοσίευσή μας  Καλή όρεξη στις δεσποινίδες της δημοτικής αστυνομίας.

  Κύριε Αποστολίδη είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν πολίτες σαν και εσάς που  χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες ενδιαφέρεστε  για την πόλη μας και αναδεικνύεται τα προβλήματά της.
    Μαζί με τα κακώς κείμενα όμως θα πρέπει να προβάλετε και ότι καλό γίνεται σ’αυτήν την πόλη με μεγάλο κόπο και προσπάθεια. 

    Θα πρέπει και εσείς να αντιληφθήκατε ότι όλο το παραλιακό μέτωπο από το λιμάνι μέχρι το μέγαρο μουσικής, είναι καθαρό από καντίνες, μικροπωλητές, παραεμπόριο με τα σεντόνια
    Επίσης έχουν σχεδόν εξαφανιστεί τα σεντόνια και το παραεμπόριο από τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης εκτός από σποραδικές περιπτώσεις που και αυτές απομακρύνονται όταν εντοπιστούν από τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας
    Βγαίνουν δελτία τύπου από την Δημοτική Αστυνομία που σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και το ΣΔΟΕ ανακαλύπτουν συνεχώς αποθήκες με παράνομα προϊόντα.Το παραεμπόριο γίνεται μεγάλη προσπάθεια να εξαλειφτεί και από τις λαϊκές.  
   Ξεκίνησαν επιχειρήσεις για να αδειάσουν διάφορες επαγγελματικές ομάδες, όπως ενοικιάσεις, πωλήσεις και πάρκιν αυτοκινήτων, τους δρόμους και να αποδοθούν στους κατοίκους της πόλης.
    Σήμερα ξεκίνησε μαζί με την Αστυνομική Διεύθυνση της τροχαίας, επιχείρηση να αδειάσουν οι λεωφορειόδρομοι  από τα ταξί και να φύγουν οι αυθαίρετες πιάτσες τους από το κέντρο. Όπως επίσης θα πρέπει να καταλάβουν και οι συμπολίτες μας πως το αυτοκίνητο είναι ασύμφορο για την μετακίνησή τους γιατί θα πρέπει να πληρώνουν και τις κλήσεις όταν παρανομούν.
     Υπάρχουν και πολλές άλλες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας που θα συζητήσουμε στο μέλλον. Και για τα τραπεζοκαθίσματα και τις σφραγίσεις καταστημάτων όπως παράνομων οίκων ανοχής και άλλων υγειονομικού ενδιαφέροντος
     Όλα αυτά και πολλά άλλα δεν γίνονται μόνα τους, υπάρχουν σκληρά εργαζόμενοι που δικαιούνται να κάνουν και το διάλλειμα τους και ναι, να φάνε και το κολατσιό τους.
     Υπάρχουν βέβαια και οι μαλθακοί όπως υπάρχουν παντού, υπάρχουν και αυτοί που λειτουργούν με σκοπιμότητες. Ευτυχώς όμως αυτοί είναι πολύ λίγοι. 
                          Με τιμή
 ο Εντεταλμένος στην  Δημοτική Αστυνομία 
          Κιοσέογλου Ελευθέριος 

ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Κύριε Κιοσέογλου, η θητεία σας σαν υπεύθυνου στην Δημοτική Αστυνομία είναι μικρή. Μάλλον παραλάβατε χάος. Θα  κριθείτε από τα τελικά αποτελέσματα σας και κυρίως από το τι θα κάνετε για την αλλαγή της νοτροπίας των αστυνομικών που κατά την δική μου γνώμη δεν είναι λίγοι αυτοί που αδιαφορούν και δεν εφαρμόζουν τον νόμο, τους κανονισμούς και τις εντολές. Καλέστε ιστορικούς, παιδαγωγούς, ψυχολόγους, ανθρώπους ειδικούς στην αστυνόμευση των πόλεων, συνεργαστείτε με δημοτικές αστυνομίες πόλεων του εξωτερικού που δουλεύουν άψογα, κάντε σεμινάρια με τις ειδικότητες που προανέφερα, κάντε τους να αγαπήσουν την πόλη τους και να μάθουν να την υπηρετούν και όχι να κάνουν αγγαρεία. Ας γίνουν συμμέτοχοι και ας αγωνιούν για τα αποτελέσματά τους. ΜΠΟΡΕΙΤΕ;
Πάντως προς το παρόν  γίνεται ένα βήμα μπροστά και δύο σημειωτόν. Η εικόνα που παρουσιάζετε είναι μάλλον ωραιοποιημένη. Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και περιμένουμε τα αποτελέσματα της δουλειά σας.

5 σχόλια:

 1. Μάλλον μου φαίνεται οτι ζω σε αλλη πόλη.
  Μέσα σε όλα αυτα που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αστυνομία θα ήθελα να κάνει κατι και για τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπροστά στις στάσεις του ΟΑΣΘ.
  Τοσο στο κέντρο(πχ στην οδό Νικολάου Γερμανού) όσο και στις γειτονιές του Δήμου οπου η παρούσια της Δημοτικής Αστυνομίας ,τουλάχιστον απο μένα , δεν εχει γίνει αντιληπτη.
  Για όλα τα άλλα οψόμεθα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλε ανώνυμε ο κ. Κιοσέογλου ανέφερε κάτι συγκεκριμένο. Η παραλιακή ζώνη δεν έχει πια καντίνες και σεντόνια, όπως επίσης ότι τα σεντόνια του παρεμπορίου έχουν περιορισθεί πολύ στις κεντρικές οδούς. Μήπως δεν είναι αλήθεια; Αν δεν τον έχετε αντιληφθεί εσείς μάλλον όντως ζείτε σε άλλη πόλη.

  Όσον αφορά τα ταξί και τις πιάτσες τους, αναφέρει ότι από σήμερα ξεκινούν τις προσπάθειες της απομάκρυνσης. Μένει να δούμε τα αποτελέσματα και σίγουρα δεν θα κρίνουμε από την πρώτη μέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε Δημήτρη ,τελικά οπως καταλαβαίνω μενω σε άλλη πόλη.
   Αν για τον κ. Κιοσέογλου και για σας Θεσσαλονίκη ειναι η παραλιακή ζώνη και η Τσιμισκή έχετε δίκιο.
   Η δική μου όμως πόλη δεν είναι μόνον εκει.Ειναι και η Γούναρη και η Εγνατία και η Ροτοντα και πολλοι άλλοι δρόμοι.
   Για τις πιάτσες των ταξί ,αν και δεν αναφέρθηκα σ'αυτό, το έργο το έχουμε ξαναδεί.ΜΑΚΑΡΙ να λυθεί το θέμα.
   Οπως περιμένω και για τα παρκαρισμένα στις στασεις του ΟΑΣΘ αυτοκίνητα.
   Θα πρέπει όμως να επισημάνω ότι τα παραπάνω προβλήματα δεν είναι σημερινά .
   Ούτε είναι υπόθεση ενός ανθρώπου.
   Αλλά τουλάχιστον αυτοί που έχουν ορισθεί να κάνουν μια εργασία ,ας την κάνουν τουλάχιστον σωστά
   Με τιμή Γίωργος(ανώνυμος)

   Διαγραφή
 3. Φίλε Γιώργο ασφαλώς η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο παραλία και Τσιμισκή για μένα και προφανώς και για τον κ. Κιοσέογλου. Αν αρχίσω να απαριθμώ τα προβλήματα που χρήζουν παρέμβασης από τη Δημοτική Αστυνομία στην περιοχή μου (Χαριλάου) μάλλον δεν θα μου φτάσει ο χώρος που προσφέρει το παρόν blog. Όμως από κάπου πρέπει να αρχίσουμε. Και ο κ. Κιοσέογλου ανέφερε κάτι συγκεκριμένο που είναι εύκολα αντιληπτό απ' όποιον κυκλοφορεί στην πόλη. Ότι η παραλία και η Τσιμισκή έχουν καλύτερη εικόνα. Ασφαλώς και δεν φτάνει, ασφαλώς και δεν μας αρκεί. Όμως είναι μια καλή αρχή. Το αν θα χειροκροτήσουμε τον κ. Κιοσέογλου και τη δημοτική αρχή εξαρτάται από το αν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και δούμε τις αλλαγές προς το καλύτερο και στη Γούναρη και στη Ροτόντα και στην Αναξιμάνδρου που είναι η γειτονιά μου και τα αυτοκίνητα έχουν καταλάβει όλα τα πεζοδρόμια.

  Η κριτική μας λοιπόν επί του συγκεκριμένου. Πουθενά δε νομίζω ότι ο κ. Κιοσέογλου να ανέφερε ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση σε όλη την πόλη. Ανέφερε συγκεκριμένα μέρη και αυτό κρίνουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. πως φαινεται οτι δεν εχετε ιδεα απο το τι γινεται στην πολη!το προβλημα της πολης ειναι οι αυθαιρετες πιατσες ταξι και οι καντινες?θελετε να πατε μια βολτα απο ιασωνιδου απο ερμου απο παυλου μελα απο σβωλου απο βενιζελου απο κασσανδρου απο εθνικης αμυνης να δειτε τι γινεται με τα διπλοπαρκαρισμενα που κλεινουν τους δρομους?αλλα συγνωμη ξεχασα πως τα σοβαροτερα προβληματα της πολης ειναι τα ταξι και οι καντινες που οι ανθρωποι προσπαθουν να βγαλουν ενα μεροκαματο και δεν καθονται εκει γιατι τους αρεσει να κλεινουν τον δρομο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.