Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Το κάτω μέρος Θεσσαλονίκη,

το πάνω Σεράγεβο...

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Η ομορφιά μπορεί να έρθει και απ' το πουθενά.

Αναγκαία προυπόθεση, πρώτα να  την αντιληφθείς και μετά να την παρατηρήσεις. Το ξεσυνηθίσαμε...
Νέα Μενεμένη 2013. Από την Μοναστηρίου.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μια επιτυχημένη παρέμβαση από...



"άχρηστα" υλικά, πολλαπλά ωφέλιμη: τέλεια ανακύκλωση, γήΐνη παρέμβαση, οικολογική αποταμίευση πόρων, φραγή σε άχρηστες

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Καταστείστε υπεύθυνους τους "Καραβοκύρηδες" για τα parking της παραλίας


Αφού η Δημοτική αστυνομία αρνείται να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, καταστείστε υπεύθυνους τους "καραβοκύρηδες" για

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Απάντηση του εντεταλμένου στην Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης:


Πήραμε το παρακάτω e-mail από τον κ. Κιοσέογλου, εντεταλμένο στην Δημοτική Αστυνομία. Η απάντηση του αφορά δημοσίευσή μας  Καλή όρεξη στις δεσποινίδες της δημοτικής αστυνομίας.

  Κύριε Αποστολίδη είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν πολίτες σαν και εσάς που  χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες ενδιαφέρεστε  για την πόλη μας και αναδεικνύεται τα προβλήματά της.
    Μαζί με τα κακώς κείμενα όμως θα πρέπει να προβάλετε και ότι καλό γίνεται σ’αυτήν την πόλη με μεγάλο κόπο και προσπάθεια. 

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Φεστιβάλ πολιτισμών: Να πάμε - Να κατανοήσουμε - Να χαρούμε.




Στις εκδηλώσεις του «Φεστιβάλ Πολιτισμών» συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την Παρασκευή 24 Μαΐου έως και την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013.
Το «Φεστιβάλ Πολιτισμών» εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Η ευφάνταστη Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού της Θεσσαλονίκης...

Άσκηση 1η: Φαντασιοπληχθείτε, κάνοντας σαν να υπάρχει πράγματι ποδηλατόσρομος!
και οι φαντασιόπληκτοι ποδηλάτες της πόλης.
Η αντιδημαρχία αστικού σχεδιασμού φαντασιώνεται με τους ποδηλατόδρομους της πόλης ή κάνει ότι υπάρχουν και οι ποδηλάτες τους

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Τα πρώτα φύλλα στα νεοφυτεμένα δέντρα της παραλίας ξεπρόβαλαν..

Του χρόνου το καλοκαίρι θα προσέχουμε να περπατούμε στην σκιά τους. Μάλλον πρέπει να το 'χουν καταλάβει αυτό, γι' αυτό και βάζουν τα δυνατά τους  και μέχρι στιγμής τα καταφέρνουν θαυμάσια. Οι κουκουναριές δυσκολεύονται. Ίσως να μπήκαν καθυστερημένα, έπιασαν κι οι καλοκαιρινές ζέστες πρόωρα. Ίσως να είναι και

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Στο παρελθόν η πρόκληση του νέου μετρό της Kωνσταντινούπολης.

Yenikapi0908_0140_lg

Ο αρχαιολογικός χώρος του Γενικαπί προστατεύεται από το Συμβούλιο Μνημείων της Κωνσταντινούπολης και η κατασκευή υπόγειου σταθμού ακυρώθηκε στη θέση αυτή

Τα βλέμματα χαμήλωσαν. Οι ώμοι ανασηκώθηκαν. Η απογοήτευση σκίασε τα πρόσωπα των μηχανικών. Οι εργασίες εκσκαφής σταμάτησαν και οι χειριστές ειδοποιήθηκαν να απομακρύνουν τα μηχανήματα από το εργοτάξιο.
Hταν Ιούνιος του 2006. Στην περιοχή του Γενικαπί (Yenikapi)

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Βραβεία στα σχολεία με κοινωνική δράση!



Το Γ' Γυμνάσιο σε δράση, στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους. Οι μαθητές προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους της πόλης στο να σέβονται τους πεζόδρομους και να μην τους

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Ένα καλό δώρο από τις εταιρίες ή το πρόγραμμα της Πρωτοβουλίας στο καλάθι των αχρήστων;


Ως συνήθως οι εταιρίες εκμεταλλεύονται τα κενά του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης για να εισχωρήσουν σε τομείς που δεν είναι δικοί τους. Η κατασκευή αυτή είναι για την στάθμευση των ποδηλάτων και δίνεται δώρο από φαρμακευτική εταιρία σε φαρμακεία για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους. Από μια πρώτη ματιά, όλα είναι καλά. Όμως, αν κάθε μαγαζί βάζει την δικιά του κατασκευή, θα δημιουργηθούν τα εξής προβλήματα:

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Η Αριστερά και το Ευαγγέλιο.



  Του Χρήστου Λάσκου
Να ξεκαθαρίσω ευθύς εξαρχής πως δεν μιλώ ως ειδικός. «Κόκκινος και όχι ειδικός», είναι ο προσδιορισμός που ταιριάζει καλύτερα, νομίζω, στην περίσταση. Επιπλέον, εξηγούμαι πως δεν πρόκειται να ανακοινώσω τη «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα θέματα της θρησκείας. Όσα ακολουθoύν είναι η προσωπική τοποθέτηση ενός ανθρώπου που είναι από χρόνια ενταγμένος στη ριζοσπαστική Αριστερά και θεωρεί αυτή την ένταξη κεντρικό στοιχείο της ταυτότητάς του.

Αφού έφευγε...

Πρωί. Ώρα εννιά και κάτι στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, λίγο πιο πάνω από την Ερμού, ένα επιβατικό αυτοκίνητο με έναν νεαρό καθισμένο με άνεση στο κάθισμα περιμένει κάτι.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Φωτογραφίες της παλιάς Θεσσαλονίκης στα κλειστά μαγαζιά

Μεγάλες ασπρόμαυρες φωτογραφίες της παλιάς Θεσσαλονίκης θα καλύψουν σύντομα τα κλειστά μαγαζιά του κέντρου της πόλης, σύμφωνα με τον Αγγελιοφόρο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία αλλαγής στην όψη των κλειστών καταστημάτων που αναλαμβάνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με το Εμπορικό – Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο.