Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

και κύριε Μηταφίδη...

Αφίσες του Σύριζα πάνω σε κολώνα , μετά τον καθαρισμό και βάψιμό της και μετά την δέσμευση όλων για την αποφυγή αφισοκόλλησης στην Αριστοτέλους.
























η εξάλειψη της ρύπανσης όλων των ειδών, είναι από τις πιο βασικές
προτεραιότητες που πρέπει να έχει μια πόλη. Η ευθύνη βαραίνει όλους όσους ζουν και δρουν σ΄ αυτή την πόλη, είτε συλλογικά μέσα από τους φορείς, είτε ο καθένας χωριστά, είτε αποτρέποντας την δημιουργία της είτε ενεργώντας για την εξάλειψή της. Θα περίμενε λοιπόν κανείς, αυτοί που διακηρύττουν ότι εργάζονται για το κοινό καλό, να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα.(Η πρόσφατη αρνητική  εμπειρία μας από την αναντιστοιχία λόγων και έργων (κοινώς μας φλόμωσαν στα ψέμματα ) που υπήρχε στην πολιτική ζωή της  ήταν απ΄ τις κύριες παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος  εξ αιτίας του οποίου  υποβαθμίστηκε δραματικά η ζωή μας.) Αυτοί που κύρια ευθύνονται για την οπτική ρύπανση και την αισθητική υποβάθμιση της πόλης μας , είναι:
α) Επαγγελματικές ομάδες όπως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας, περιπτεράδες, εταιρίες διαφήμισης, διοργανωτές εκδηλώσεων, οι συντελεστές ανοικοδόμησης και κατασκευών κλπ
β) Σύλλογοι φιλάθλων.
γ) Κόμματα, κινήματα, φοιτητικοί σύλλογοι κλπ.
Θέλω να σας ρωτήσω λοιπόν αν είστε (σαν παρατάξεις αλλά και σαν άτομα ), υπέρ αυτής της άθλιας εμφάνισης της πόλης λόγω των αφισών και των συνθημάτων πάνω σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, σε φανάρια και πινακίδες κυκλοφορίας, σε μνημεία, σε στάσεις λεωφορείων. Επίσης τι κάνατε στην πράξη και όχι στους δημόσιους λόγους σας για την πρόληψη αυτών των αντικοινωνικών φαινομένων. Πείσατε τα κόμματά σας να μην ρυπαίνουν γιατί έτσι εμφανίζεστε αναξιόπιστοι; Αν δεν σας άκουσαν τα καταγγείλατε όπως καταγγέλετε τις πράξεις ή τις παραλείψεις της Δημοτικής αρχής; H αισθητική μιας πόλης, δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας ζωής, αλλά και πράξη αναπτυξιακή, η οποία με την σειρά της βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Η αύξηση των επισκεπτών της πόλης δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας σε όλους σχεδόν τους κλάδους (ξενοδοχεία, εστίαση, ψυχαγωγία, εμπόριο και παραγωγή των πωλουμένων αγαθών, και με την αύξηση του εισοδήματος σε αυτούς τους κλάδους αναπτύσσονται και οι υπόλοιποι) και η καλή λειτουργία της ,είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση. Η αύξηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης μας είναι απαραίτητη προυπόθεση για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων της και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας . Βάλτε στόχο λοιπόν το επόμενο τρίμηνο να εξαφανιστούν οι αφίσες των κομμάτων, των νεολαιών τους και των φοιτητικών παρατάξεών τους διαφορετικά θα έχετε την ευθύνη όχι των λόγων σας αλλά των πράξεων σας.