Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Κύριε Αντιδήμαρχε Καθαριότητας, μην με κάνετε να ντρέπομαι...

Φωτογραφία από Graffiti στις Δημοτικές Τουαλέτες του Λευκού Πύργου.(Είναι πολύ ωραίο μην το πειράζετε.)










Έξι αναρτήσεις πιο κάτω, υπάρχει ένα ζήτημα που σας αφορά. Έχει τίτλο «Δημόσιες  τουαλέτες: Mια  πονεμένη και  οσμίζουσα  ιστορία».  Την  ανάρτησα  πριν   δύο εβδομάδες και σας ενημέρωσα με e-mail στις 7 του μήνα.

Εγώ θεωρώ την λύση του,  άκρως επείγουσα. Εσείς;  

Το πρόβλημα υπάρχει  από την περίοδο των αγανακτισμένων του Λευκού Πύργου. Βοηθήστε με  να  θυμηθώ πριν πόσους μήνες. Μέχρι να σας ενημερώσω εγώ, είτε δεν είχατε ενημερωθεί, οπότε έχετε ευθύνη για την μη σωστή λειτουργία της υπηρεσίας σας, είτε ενημερωθήκατε  και δεν  θεωρήσατε ότι είναι πρόβλημα οι τουαλέτες, που βρίσκονται σε σημείο που επισκέπτονται όλοι οι τουρίστες της πόλης να είναι άθλιες. Δηλαδή να μην έχουν χαρτί, να μην έχουν σαπούνι, να είναι καταστραμμένες οι θήκες τους, να μην λειτουργεί το τμήμα για τους όρθιους, να  μη δουλεύουν οι στεγνωτές χεριών, να παραμένουν οι μουντζούρες και τα συνθήματα που έγραψαν οι  «αγανακτισμένοι» (και εναντίον των τουαλετών;), και το χειρότερο να μην μπορείς να μπεις από την δυσωδία γιατί όπως κατάλαβα «πλένονται» (αν...) με σκέτο νερό. Την πρώτη φορά που τις επισκέφτηκα» το μυαλό  μου  πήγε  κατ’ ευθείαν στα σύνορα με την Τουρκία, όπου οι δικές μας τουαλέτες ήταν μέσα στην βρώμα και οι τούρκικες δίπλα πεντακάθαρες. Και τότε ντράπηκα και αναρωτήθηκα τι θα σκέφτονται  όλοι οι τουρίστες για το επίπεδο πολιτισμού μας ( θα πέφτουν απ’ τα σύννεφα ή θα το θεωρούν φυσιολογικό;) και τι θα  λένε  στους συμπατριώτες τους  μετά  την  επιστροφή  στην χώρα τους. Κατανοώ  τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον

τομέα της καθαριότητας που εν πολλοίς οφείλονται στην κατάσταση που παραλάβατε, όπως βλέπω και την πρόοδο  στον τομέα  της  ανακύκλωσης. Δεν  θέλω  να σας αδικήσω αλλά δεν δικαιολογείται αυτή η κατάσταση.

Στην περίοδο Παπαγεωργόπουλου (που δεν την θεωρώ και ότι καλύτερο για την πόλη) όταν έστελνα e-mail ή επιστολές στις διάφορες  υπηρεσίες  για  διάφορα  προβλήματα  της  πόλης (τότε  δεν είχα το ιστολόγιο. ), υπήρχε ανταπόκριση και μου απαντούσαν ακόμη και με υπηρεσιακά έγγραφα. Το ίδιο και συνάδελφοί σας στην παρούσα δημοτική αρχή, όπως μπορείτε να  δείτε  σε  άλλα  θέματα του ιστολογίου. Εσείς μάλλον αδιαφορείτε και θα έχω

αυτήν την εντύπωση μέχρι να δώσετε μια εξήγηση, ή μάλλον μέχρι να λύσετε το πρόβλημα. Αν χρειαστεί κάντε μια έκκληση να σας φέρουμε εμείς απορρυπαντικά αν  αυτή  είναι  η αιτία (!). Και πάντως το συνεργείο καθαρισμού  που  πρέπει  να  τοποθετήσετε  άμεσα,  να είναι  ικανό στην δουλειά του και όχι κάποιος που μόλιςτον βλέπεις  καταλαβαίνεις  μία  από   τις   αιτίες  του  προβλήματος. Μελετήστε την κατάσταση,  δείτε  ποιες τουαλέτες  θα λειτουργούν στην πόλη και φροντίστε να λειτουργούν άψογα και πεντακάθαρα. Είναι απαίτηση, δεν είναι παράκληση.

Γιατί εγώ ντρέπομαι. Εσείς;