Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Άνοιξη και πάλι και χαρά μεγάλη,














λούλουδα κι  αρώματα και χιλιάδες χρώματα...
τραγουδούσανε οι κάτοικοι του δάσους, στους γάμους των κοτσυφιών. Και όποτε γύριζαν το κεφάλι ολόγυρα, θαύμαζαν αυτό που ζούσανε.
Εμείς για να θαυμάσουμε πρέπει να επιλέξουμε τόπο και  χρόνο ή να κατασκευάσουμε τον τόπο. "Διακοσμούμε" αυτοκίνητα και εκκλησίες και περνάμε μέσα από αλέες ψεύτικων λουλουδιών. Η αποθέωση του ευτελούς,  αυτή είναι η εποχή μας.
Δίπλα μας στην Χαλκιδική, η  Περιφέρεια  έδωσε για  πρόγευμα 4000 στρέμματα δάσους  στην εταιρία ΕλλΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ  Α.Ε.  Θα
ακολουθήσουν τα γεύματα  που με βουλιμία θα καταβροχθίζουν το δάσος. Στην τουαλέτα, θα βγάζουν χιλιάδες τόνους τοξικά απόβλητα που θα τα ρίχνουν μέσα στα πρώην δάση. Τα επιφανειακά γάργαρα νερά, θα αναμειγνύονται από και με τις όξινες βροχές  και θα καταλήγουν στις θάλασσες. Ο νοτιάς θα φέρνει τα "όξινα" νέα του, όπως  την άμμο απ' την Σαχάρα. Και μεις  βάζουμε δεντράκια στην πόλη μας και αδιαφορούμε  για την τεράστια καταστροφή στην γειτονιά μας, μέχρι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την κάθε αναπνοή που θα παίρνουμε.
Η φωτογραφία είναι από πάρκο της Θεσσαλονίκης. Αν δεν το προσέξατε(!), είναι μερικές μέρες που ήρθε  η άνοιξη. Κάπου δεν θα έρθει ποτέ, αν δεν "ταπώσουμε" τα  ανθρωποειδή, που για μερικά αργύρια, ξεπουλάνε  τον τόπο τους, γιατί την ψυχή τους την έχουν ξεπουλήσει προ πολλού.