Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Το νου σας συμπατριώτες...

Όπου βλέπετε παρεκκλήσια, όπως αυτό της φωτογραφίας (στο βάθος) πάνω σε δημόσιο χώρο, αυτά θα γίνουν  "μεγαλόπρεποι" ναοί.. Έτσι γίνεται. Δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και των δημόσιων αρχών με κάτι μικρό στην αρχή και  αφήνουν τον κόσμο να συνηθίσει στην ιδέα.
Έχουν υπομονή και επιμονή, όπως δείχνουν τα παραδείγματα στα πάρκα της νέας παραλίας  όπου οι αθεόφοβοι, μέρη  που ήταν να γίνουν σχολεία, τα κάνουν εκκλησίες. Και τα δικά τους οικόπεδα τα χτίζουν και τα αξιοποιούν δεόντως. Και μετά μας μιλάνε για τα κρυφά σχολεία και για το εθνικό έργο τους. Ποιο είναι το εθνικό τους έργο σήμερα που μπορούμε να δούμε και να κρίνουμε; Υπάρχει καλύτερο εθνικό  έργο από το να φροντίζεις για την μόρφωση των παιδιών; Από την απόκτηση παιδείας και κρίσης από τους πολίτες; Όμως είναι φανερό πια. Θέλουν το χαμηλό επίπεδο σκέψης του κόσμου γιατί αυτό συμφέρει σε όλων των ειδών τις εξουσίες. Για να έχουν οπαδούς και όχι πολίτες που να μην μπορούν να τους κοροϊδέψουν. Γιατί τότε θα καταλάβαιναν ότι,  όλοι οι νόμοι, τα συντάγματα, οι επικλήσεις της παράδοσης και του υπαρξιακού φόβου, είναι εργαλεία για  να διατηρείται  η δική τους κυριαρχία, οικονομική, πνευματική και ψυχολογική.
Η υποτιθέμενη λαϊκή κυριαρχία , δια των αντιπροσώπων της είναι για τους αφελείς. Αυτοί εκμεταλλεύονται το θρησκευτικό  συναίσθημα  του  κοσμάκη, που δυστυχώς  δεν μπορεί ή θέλει να ξεχωρίσει  το θεάρεστο έργο από την  απατεωνιά. Αρκετά με την αμαρτωλή συμπεριφορά της εκκλησιαστικής ηγεσίας της πόλης μας (και όχι μόνο) που καταπατάει κάθε έννοια ηθικής συμπεριφοράς και κλέβει τα λίγα δημόσια ιμάτια αντί να δίνει από τα δικά της. Άραγε μια καταγραφή της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας στην πόλη μας τι αποτελέσματα θα έδειχνε; Μια καταγραφή των λόγων του Χριστού και αντιπαράθεσή του, με τις πράξεις των αυτόκλητων αντιπροσώπων του τι θα έδειχνε;