Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δευτέρας


ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Με 46 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα πραγματοποιηθεί η 16η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012, στις 14:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου). Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:
-          Προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας σε Δημοτικά κτίρια και κοινόχρηστους χώρους στη Θεσσαλονίκη και στη Δημοτική Κοινότητα Τριανδρίας (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη 2007 – 2013). Εντάσσονται  στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2012 λόγω έκδοσης οριστικών αποφάσεων. Τα προγράμματα προβλέπουν παρεμβάσεις στα κτίρια Αρχιτεκτονικής και  Βιβλιοθήκης Δήμου Θεσσαλονίκης, σε ΚΑΠΗ (Δημοτική Κοινότητα Τριανδρίας), στο Κέντρο Νεότητας Τριανδρίας, καθώς επίσης κατά μήκος της οδού Παπαναστασίου, στην πλατεία Σταμάτη Καραμανλή και σε κεντρικούς άξονες της Δημοτικής Κοινότητας Τριανδρίας.
-          Τέσσερα  νέα Πάρκα δημιουργούνται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης υλοποίησης των «επετειακών πάρκων». Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί η έγκριση μελέτης με προϋπολογισμό δαπάνης 500.000 ευρώ που απαιτούνται για την εκτέλεση -με εργολαβία- έργων αναπλάσεων σε πάρκα και νησίδες  πρασίνου «στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αειφορικής και βιώσιμης διαχείρισης αστικού περιβάλλοντος ΣΑΤΑ - ΤΠ» για το 2012. Η μελέτη αφορά  τα: α) πάρκο Ιβάνωφ (Αγ. Δημητρίου - Νέστορος - Λαγκάδα) με θέμα «πάρκο αέρα, γης ,νερού», β) πάρκο Αγ. Δημητρίου (Αγ. Δημητρίου απέναντι από τον ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου) με θέμα «πάρκο αναμνήσεων». γ) πάρκο στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Καραμανλή με 25ης Μαρτίου με θέμα «πάρκο πράσινης καινοτομίας» και δ) πάρκο στη συμβολή των οδών Ελευθερίας με Δ. Γληνού (Δημοτική Κοινότητα Τριανδρίας) με θέμα «πάρκο μαθησιακού παιχνιδιού»
-          Πρόσληψη εποχικού προσωπικού 41 υπαλλήλων για την υλοποίηση του Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης μαθητών του Δήμου Θεσσαλονίκης για εργαζόμενες μητέρες κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων έτους 2012. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει σχετικά με την έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συνολικής διάρκειας δύο μηνών.
-          Συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη Σχολή Ανώτατων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες (Ecole des hautes etudes en sciences sociales) με έδρα το Παρίσι. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει σχετικά με την έγκριση της υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης για τη διοργάνωση κύκλου θερινών Σεμιναρίων με θέμα τον Βυζαντινό Πολιτισμό και Ιστορία.

  Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί απευθείας από την  ΤV100.