Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

«ΟΙ ΗΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»






 



Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει σειρά συναυλιών σε διαφορετικά σημεία της πόλης, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής», υπό τον γενικότερο τίτλο «Οι Ήχοι και οι Μουσικές της Πόλης».


110 καλλιτέχνες, με μουσικές προτάσεις που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα  - από Rock, Pop, Jazz, World, Electro, Hip Hop, Reggae και Funk μέχρι Ρεμπέτικη, Κλασσική και Χορωδιακή μουσική - θα γιορτάσουν με τους Θεσσαλονικείς, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο Λευκό Πύργο, στoν πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην Πλατεία Χρηματιστηρίου, στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ., στην Πλατεία Άθωνος, στο Αίθριο του Νέου Δημαρχείου και σε πολλά ακόμη σημεία.

Την ίδια ημέρα περισσότεροι από 800.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί θα κατακλύσουν πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και αίθουσες σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα φέτος συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή 35 πόλεις, με κεντρικό σύνθημα «Η Μουσική, το Ελιξίριο της Ζωής».  
«Επιδιώξαμε από πέρυσι να ενταχθούμε στο πανευρωπαϊκό αυτό Δίκτυο» επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας και συμπληρώνει: «Πρόκειται για ένα σπάνιο και με ευρύτατες διαστάσεις καλλιτεχνικό γεγονός, που θέτει μεταξύ άλλων, ως στόχους του, την ενίσχυση της μουσικής δημιουργίας και την προώθηση νέων καλλιτεχνών. Η 21η Ιουνίου είναι μία ημέρα γιορτής, για όσους αγαπούν τη μουσική και για όσους την υπηρετούν. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης φροντίζει ώστε το μήνυμα που μεταφέρει η ξεχωριστή αυτή ημέρα, να αγγίξει τους πάντες».  

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ / 18:00 – 23:00
Η χορευτική ομάδα Lindy Hopers παρουσιάζει χορούς βασισμένους στην μουσική swing, πλαισιωμένη από djs και μουσικούς που συνεργάζονται μεταξύ τους και αυτοσχεδιάζουν πάνω σε swing, salsa, rumba, rock & roll κλπ.
Trio Con Loopita – soundsystem σε swing, salsa, rumba, rock & roll κλπ Dispero – Hip Hop, reggae, ragga σχήμα με ελληνικό στίχο Φ.Π.Α. - Ηip Hop με ελληνικό στίχο Atary – Electronica
BLOCK 33 / 21:00 – 03:00
Edit Presents – Ελβετικό σχήμα σε rock, punk, electro ρυθμούς Fiber - Dubstep Universal Trilogy – Το γνωστό σχήμα της Θεσσαλονίκης σε rock pop dance ρυθμούς Nasa Funk – Funk μπάντα
Εκμέκ – Balcan rock σχήμα με πολύ ενέργεια Soul Fire – Reggae, Soul Μαύρη Μαγιονέζα – Rock
Speakeasies – Swing Μπάμπης Μπατμανίδης – Ελληνική μουσική με πρόζα Charlie Was Brown – Post rock μπάντα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / 12:00 – 24:00
Urban Complex – DJ's Festival - Το Βασικό concept του festival είναι: Ο μουσικός πλουραλισμός που επιτυγχάνεται από την διαφορετικότητα των μουσικών ειδών που παρουσιάζονται μέσα από την συνεχή εναλλαγή των καλλιτεχνών και η ποιοτική αναπαραγωγή του ήχου, μέσω αναλογικής ακουστικής που επιτυγχάνεται από την αποκλειστική χρήση του βινυλίου.

ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ / 18:00 – 23:00
 One Drop Forward – Γνωστή θεσσαλονικιώτικη reggae μπάντα Kazoo – Εναλλακτικό σχήμα με ελληνικό στίχο σε Reggae Rock Ρυθμούς King Be - Blues Southern Rock The Gang – RockRestart Band – Funk Blues 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ /  11:00 – 13:00
Κινητό Σχολείο  (Mobile School) - Στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής συμμετέχουν με ποικίλες δράσεις οι ΜΚΟ «Άρσις» και «Πράξις», παρουσιάζοντας την πλατφόρμα «Mobile School». Το «Κινητό Σχολείο» θα «παρκάρει» στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Εκπαιδευτές και οι εθελοντές θα βρίσκονται εκεί και θα γιορτάσουν με μουσικοκινητικά και διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΩΝΟΣ / 18:00 – 23:00
Αγάθωνας – Ο γνωστός Ρεμπέτης της Θεσσαλονίκης Αγάθωνας Ιακωβίδης.
Ανφάν Γκατέ – Ρεμπέτικη κομπανία
Γιώργος Γεωργόπουλος – Βιρτουόζος στο σύγχρονο μπουζούκι
Συγκρότημα Ελπίδα - Παραδοσιακή Αφγανική Μουσική
Ρεμπέτικη κομπανία έκπληξη!

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ / 20:30
Σύνολο Κρουστών  και Βιολιών Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / 21:30


Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Πλειάδες»
ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ) / 21:00 - 23:00

Κρούση – Πολυμελής ομάδα κρουστών.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α.Π.Θ. / 19:00 – 22:00
Ο Σύλλογος αποφοίτων της Σχολής διοργανώνει μουσική βραδιά

ΜΟΥΣΕΙΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ –    Δ.Ε.Θ.
Το Μουσείο Ραδιοφωνίας που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ. θα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής παραμένοντας ανοιχτό όλη την ημέρα της 21ης Ιουνίου με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου, το Σωματείο Παλαιοπωλών Καταστηματαρχών Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει  Μουσικό Παζάρι.


 


ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ 
ΣΤΟ ΚΟΥΛΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΡΙΓΩΝΙΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ 3Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής η 3η  Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 21 Ιουνίου 2012 υπαίθριες συναυλίες στην Πλατεία Ρομφέη (Κουλέ Καφέ) και στον Πύργο Τριγωνίου, στην Άνω Πόλη, με ώρα έναρξης 20:30.
-    Στην Πλατεία Ρομφέη (Κουλέ Καφέ) το συγκρότημα «Silenzio Band» θα παρουσιάσει έντεχνο μουσικό πρόγραμμα.
-    Στον Πύργο Τριγωνίου  το συγκρότημα «Jazz do it» θα παρουσιάσει τζαζ ακουστικό πρόγραμμα.
Οι μουσικές αυτές εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με το Ωδείο – Μουσικό Εργαστήρι Άνω Πόλης.

Οι συντελεστές των μουσικών σχημάτων είναι :

§        Silenzio band
Αγριμάκη Ελένη (πιάνο - τραγούδι)
Σάλιαρη Γεωργία (κιθάρα)
Τόλιος Δημήτρης (κιθάρα - τραγούδι)

§        Jazz Do It
Σπανού Ολυμπία (τραγούδι)
Σιδηρόπουλος Χρήστος (κιθάρα)
Κυρτσόγλου Αλκιβιάδης (κιθάρα)              

  • Μουσικό Εργαστήρι Άνω Πόλης:
Παναγιώτης Διαμαντής αρχιμουσικός, συνεργαζόμενος μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης