Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Κύριε Κουράκη, ένας μη ειδικός σας προτείνει!


Η μελέτη έπρεπε να δώσει καλύτερα αποτελέσματα. Η λύση που προκρίθηκε θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα γιατί ο μελετητής δεν
πήρε υπ' όψιν του τις πραγματικές ροές της κίνησης των ανθρώπων προς και από τα Μέγαρα Μουσικής.

1) Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται το στενό πεζοδρόμιο, που  θα είναι  ανεπαρκές για την μεγάλη κίνηση ανθρώπων που προκύπτει πριν και μετά τις παραστάσεις στα Μέγαρα.
2) Στην δεύτερη φωτογραφία  πως θα διασχίζουν οι άνθρωποι τον δρόμο για να μεταβούν από το Μέγαρο στο απέναντι πεζοδρόμιο και αντίστροφα; Θα ανεβοκατεβαίνουν δρόμους , πεζοδρόμια και νησίδες;
 
 3) Η λύση φαίνεται στην τρίτη φωτογραφία που εφαρμόστηκε επιτυχημένα μπροστά στο ΝΤΟΡΕ:  Πεζοδρόμιο και δρόμος στο ίδιο επίπεδο που θα  διαχωρίζονται με κολωνάκια. Έτσι οι άνθρωποι θα μπορούν  να περπατούν άνετα παντού σε έναν ενιαιοποιημένο και όμορφο χώρο, όταν δεν υπάρχει κίνηση αυτοκινήτων και στην πολύ κίνηση λόγω παράστασης τα πράγματα θα είναι πάλι πιο εύκολα.
Αν θέλουμε να δώσουμε και παραπάνω ομορφιά στον χώρο, πεζοδρόμια και δρόμος να είναι από  παραπλήσια υλικά.ή διαφορετικού χρώματος. Αξίζει στην περιοχή και στο μέρος αυτό κάτι το πολύ όμορφο, εκτός κι αν ενταχθεί αργότερα στην μελέτη της ευρύτερης περιοχής. Σ΄αυτή την περίπτωση το ενιαίο επίπεδο με κολωνάκια θα είναι προς το παρόν αρκετά.
Κύριε Κουράκη σας ερωτώ: Έχω άδικο;
Morges Switzerland: Έτσι για χάζι.