Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

...και η απάντησή μας στον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος.



























 Κύριε Ζέρβα , κατ' αρχήν  θέλω να σας ευχαριστήσω για την απάντηση για το θέμα της καταστροφής πολλών δέντρων στην νέα παραλία που αναπλάθεται. (βλέπε εδώ)  Θα προτιμούσα βέβαια, όταν είχε προκύψει το ζήτημα και κάνατε την σύσκεψη, αμέσως μετά να είχατε δώσει συνέντευξη τύπου  στην οποία να ενημερώνατε διεξοδικά τους δημότες  για το πρόβλημα. Έχει συνηθιστεί, αυτές οι συνεντεύξεις τύπου να δίνονται μόνον όταν είναι να αναγγελθεί ένα καινούργιο έργο ή η αποπεράτωσή του  ή ακόμη και μία πρόθεση για τα μελλούμενα. 

Οι παρατηρήσεις μας είναι οι εξής:

1) Δεν αναφέρατε τίποτε για το δεύτερο (πολύ σοβαρό επίσης) "δίδυμο"  θέμα για τα δέντρα στο πάρκο έναντι της ΧΑΝΘ. (Βλέπε εδώ). Δεν έχω την απαίτηση να απαντήσετε στο Blog ξανά, αλλά βρείτε οπωσδήποτε τρόπο να ενημερώσετε την πόλη, αν δηλαδή η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και σε ποια αιτία οφείλεται αυτή η καταστροφή και επίσης τι προτίθεστε να κάνετε. Αν δείξετε εμπιστοσύνη στον κόσμο, τότε θα σας ανταμείψει με την δική του.
2) Όταν είδα στα δέντρα, όπως αυτό της φωτογραφίας, να έχουν κοπεί οι ρίζες τους που ήταν αμέσως κάτω από την επιφάνεια του εδάφους σε βάθος όσο και το σκάψιμο, τότε αμέσως αναρωτήθηκα αν μπορούσαν να αντέξουν τα δέντρα σ' αυτόν τον "βαρύ" τραυματισμό. Ποιος; Εγώ ένας άσχετος που ούτε τα λουλούδια του μπαλκονιού μου δεν μπορώ να περιποιηθώ και δικαίως με "μαλώνει" η γυναίκα μου γιατί δεν συμφωνεί με την θεωρία μου "περί σκληραγωγήσεως των φυτών". Απορώ πως όλοι αυτοί οι επιστήμονες γεωπόνοι της υπηρεσίας σας και οι επιβλέποντες της αντιδημαρχία σας με την μεγάλη εμπειρία που έχουν, δεν μπορούσαν να προβλέψουν τις συνέπειες  και στο πρώτο δέντρο που είδαν να  κόβονται οι ρίζες δεν τους σταμάτησαν και δεν σας ειδοποίησαν αμέσως. Φάνηκαν αντάξιοι και ικανοί στο έργο που τους αναθέσατε; 
3) Το ουσιώδες και σημαντικότερο έργο της διοίκησης του Δήμου, δεν είναι οι νέες αναπλάσεις, το νέο πράσινο, οι νέες εκδηλώσεις, οι νέοι πεζόδρομοι.  Είναι φυσικά απαραίτητο να γίνουν και αυτά, αφού όμως εξασφαλιστεί η σωστή συντήρηση των παλιών, η παγίωση και καλυτέρευση των ήδη συμβαινόντων και η καλή καθημερινή λειτουργία της πόλης. Από εκεί πρέπει να αρχίσουμε και δυστυχώς η μεγάλη αδυναμία (και αποτυχία;) της "νέας" διοίκησης είναι σ΄αυτό το σοβαρό θέμα και το χειρότερο είναι ότι δεν το έχει καταλάβει. Καταλαβαίνω όμως ότι οι συντηρήσεις και η βελτίωση της καθημερινότητας, δεν είναι "πιασάρικα" πράγματα που θα αναδείξουν τους αντιδήμαρχους. Επίσης δεν είμαι αισιόδοξος ότι στο μέλλον δεν θα συμβαίνουν συνέχεια τέτοιες καταστάσεις γιατί φαίνεται ότι  η διοίκηση δεν κατάφερε ακόμη να κάνει τις υπηρεσίες του Δήμου να δουλεύουν σωστά παρ' όλα τα οργανογράμματα. Η  αλλαγή της νοοτροπίας των υπηρεσιών θέλει μάλλον άλλη νοοτροπία και στους ίδιους τους διοικούντες.