Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Η Λερναία Ύδρα της Θεσσαλονίκης και η παραίτηση της κ. Αντιδημάρχου.


Έχει γίνει πια παράδοση.  Το σκέφτηκε και το έκανε.  Τον εμπόδισε κάτι και κανείς;
Στην πόλη μας τίποτε δεν είναι αυτονόητο. Αλλά και όλα γίνονται για κάποιον λόγο. Η παραβατικότητα στην αγνόηση των κανόνων της συνύπαρξης, που ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού την έχει "στο αίμα" του δεν μπορεί να είναι τυχαία.
Σίγουρα εν μέρει εξηγείται από την έλλειψη παιδείας το να μην σέβονται τον δημόσιο χώρο όπως τον ιδιωτικό τους. Με δεδομένο όμως αυτό δεν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι καλύτερο; Οφείλεται (οφειλόταν) λοιπόν στο παρελθόν, όπου δεν υπήρχαν συνέπειες σε ότι και να έκανες. Για παράδειγμα για δεκαετίες δεν υπήρχε ούτε " για τα μάτια του κόσμου" έλεγχος των πεζοδρόμων, των σκουπιδιών, των πινακίδων, των τραπεζοκαθισμάτων κ.δ.ε.τ (και δεν έχει τελειωμό). Τώρα; Κάπως καλύτερα αλλά πολύ μακριά απ' το καλό. Ένα παράδειγμα. Το πρωί στην Βασιλέως Γεωργίου που μένω, έρχεται η Δημοτική Αστυνομία. Και τι κάνει; Σφυρίζει. Και αδιάφορα καί για να "καλέσει" τους παραβάτες που έχουν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους παράνομα. Σφυρίζει, σφυρίζει και περιμένει μέχρι να έρθουν.Κάποτε έρχονται, παίρνουν το αυτοκινητάκι τους και φεύγουν και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Κανείς δεν τους γράφει, τίποτε δεν πληρώνουν, ίσως να ακούσουν και κανένα ευχαριστώ από τους αστυνομικούς που έκαναν τον κόπο να το πάρουν.Υπάρχει λοιπόν κάποιος λόγος στο να πάψουν να παρανομούν; Έναν γράφουν (συμβαίνει  και αυτό), εκατοντάδες παραβάτες ξεφυτρώνουν.
Το ίδιο συμβαίνει σε όλους τους τομείς της αστυνόμευσης. Αδιάφορα, τυχαία, ευχάριστα, περνάει ο καιρός.
Κυρία  Γούλα αν δεν μπορείτε να τα κατανοήσετε αυτά, αν δεν μπορείτε να αλλάξετε την νοοτροπία και λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας αλλάζοντας πρώτα την δική σας, καλύτερα να παραιτηθείτε τώρα, μήπως και ως το τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής προλάβει να γίνει κάτι. Η Αστυνόμευση της πόλης είναι πολλά επίπεδα κάτω από αυτό που δικαιούται. Αν φύγετε τώρα θα σας ξεχάσουμε. Αν μείνετε μέχρι τις επόμενες εκλογές δεν θα σας ξεχάσουμε. Και αυτό δεν θα είναι καλό για σας.