Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η ώρα η καλή έφτασε;

Επιχείρηση "σκούπα" για τραπεζοκαθίσματα και στη Μητροπόλεως
    skoypa_trapezia
Εκτεταμένη επιχείρηση ελέγχου και κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος διενήργησαν τις απογευματινές ώρες χθες οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, στους οδικούς άξονες Καρόλου Ντηλ και Μητροπόλεως στο πλαίσιο της προσπάθειας για την διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνεται παράνομα.
Πρόκειται για τη δεύτερη επιχείρηση ελέγχου και κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, μετά την πρώτη που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Νίκης τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της 11ης Ιουλίου 2012.
Συγκεκριμένα χθες ελεγκτές της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεπικουρούμενοι από συνεργεία της Καθαριότητας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και απόσπασμα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. χωρισμένοι σε τρία διαφορετικά κλιμάκια διενήργησαν ταυτόχρονο έλεγχο και κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων σε ισάριθμα σημεία των οδών Καρόλου Ντηλ 6, 10 και Μητροπόλεως 51
Την αιφνιδιαστική έφοδο που εφαρμόστηκε ταυτοχρόνως σε όλα τα σημεία ελέγχου, συντόνιζαν οι Αντιδήμαρχοι, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα και Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς. Κατά τον έλεγχο σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος διαπιστώθηκαν παραβάσεις αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας της άδειας μουσικής.
Με επιστολή του στις 11 Ιουνίου 2012 προς τους ιδιοκτήτες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, επεσήμανε ότι μετά από τις συνεχείς αναφορές κατοίκων του κέντρου της πόλης και των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών του Δήμου Θεσσαλονίκης διαπιστώνεται παρακώλυση της ελεύθερης χρήσης-προσπέλασης των πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα ή από μόνιμα εμπόδια ή εγκαταστάσεις των καταστημάτων τους.
«Καμία ανοχή πλέον στην παραβατικότητα» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης προς τους ιδιοκτήτες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος που δεν τηρούν την προβλεπόμενη νομοθεσία και καταλαμβάνουν αυθαίρετα κοινόχρηστους χώρους με τραπεζοκαθίσματα και άλλες κατασκευές. Οι έλεγχοι τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και σε άλλες περιοχές θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα.
skoypa_trapezia_2Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, σε δήλωση του τονίζει ότι «προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διέλευση του κοινού από τους κοινόχρηστους χώρους, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες να κατανοήσουν το πρόβλημα, να τηρούν τους κανόνες που αφορούν τα τραπεζοκαθίσματα ώστε να μην είναι άναρχη η ανάπτυξη τους και να απομακρύνουν –όπου υπάρχουν- τις παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές».
(Αναδημοσίευση από Thestival)
ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Τελικά υπάρχει τρόπος αν υπάρχει βούληση. Πάντα τέτοια, σοβαρά και ελπίζουμε όχι ευκαιριακά...