Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

National Geographic: Η Θεσσαλονίκη στους δημοφιλέστερους προορισμούς για το 2013!


  
Στους διεθνείς προορισμούς που ο ταξιδιώτης πρέπει να επισκεφθεί οπωσδήποτε το 2013 ενέταξε τη Θεσσαλονίκη το «National Geographic Society». Το γνωστό περιοδικό, το οποίο διαβάζουν περισσότεροι από 8 εκατ. αναγνώστες παγκοσμίως, πρόκειται να κυκλοφορήσει τον ετήσιο ταξιδιωτικό οδηγό του για το 2013, προτείνοντας τη Θεσσαλονίκη μεταξύ των κορυφαίων προορισμών παγκοσμίως.
Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει τον προσεχή Οκτώβριο, ατύπως ωστόσο έγινε γνωστή χθες, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά το δημοτικό συμβούλιο.
Συνεργάτες του δημάρχου ανέφεραν ότι η επιλογή αυτή εκ μέρους του National Geographic αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών να καταστεί η Θεσσαλονίκη μια εξωστρεφής πόλη και αποτυπώνει τη διαφορετική προσέγγιση που έχει η δημοτική αρχή για τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση.
Υπενθυμίζεται ότι, ήδη από το 2010, κορυφαίες εφημερίδες και ταξιδιωτικά έντυπα «ανακάλυψαν» τη Θεσσαλονίκη: το 2010, ο κορυφαίος ταξιδιωτικός οδηγός «Lonely Planet» τη συμπεριέλαβε στους δέκα κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο, όσον αφορά τη διασκέδαση. Το 2011, η ετήσια έκδοση της «Louis Vuitton City Guide - European Cities» περιέλαβε τη Θεσσαλονίκη στις «απρόσμενες πόλεις», εξαιτίας της γαστρονομίας και των οινικών εμπειριών που προσφέρει.
Την ίδια χρονιά, η εφημερίδα «New York Times» περιέλαβε τη Θεσσαλονίκη «στους 41 κορυφαίους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθεί κανείς το 2011». Την ίδια περίοδο, στην αυστραλιανή εφημερίδα «Sun Herald», η Θεσσαλονίκη συγκαταλεγόταν στους προτεινόμενους ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.