Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η σκατοφατσα, ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΑΣ και αδελφάρα απαντάει σε υπέρμαχο της εξόρυξης χρυσού.


Σήμερα, ανοίγοντας το ιστολόγιο μου, είδα ένα νέο σχόλιο που ήταν το εξής:  

Τελικα κρινοντας και απο την σκατοφατσα που βλεπω πρεπει να εισαι μεγαλος ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΑΣ. Με γυναίκα εχεις παει ή εισαι αδελφαρα?

Το σχόλιο αυτό ήταν κάτω από το θέμα που δημοσιεύσαμε με τίτλο  Η προστασία των άγριων ζώων και η υποκρισία της οργάνωσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και του κ. Μπουτάρη.  
(Πατείστε στον τίτλο για να το δείτε)
Μόλις διάβασα το "σχόλιο",  κατ' αρχήν αναρωτήθηκα αν θα το έβαζα, γιατί "ξεφεύγει" ακόμη και από τα πλαίσια της κακόπιστης κριτικής, όπως και από τους κανόνες του ιστολογίου που πρέπει να τηρούνται για τα σχόλια. Το ότι είναι χαμηλού επιπέδου δεν αφορά εμάς αλλά αυτόν που το έγραψε. Αποφάσισα όμως να το βάλω γιατί τα παραδείγματα δεν είναι μόνο αυτά που πρέπει να μιμηθούμε αλλά και τα "προς αποφυγήν". Αμέσως μετά αναρωτήθηκα για την αιτία που το δημιούργησε. Στην αρχή μου φάνηκε ανεξήγητο. Δεν μπορεί, όμως σκέφτηκα., κάποιο κίνητρο ή ερέθισμα θα υπήρχε. Τι υπήρχε στο κείμενο μου που τον εξαγρίωσε έτσι; Μισεί τα άγρια ζώα και η οποιαδήποτε προσπάθεια διάσωσής τους τον τρελαίνει; Είναι ξελογιασμένος με τον Μπουτάρη (όπως ήμουνα και εγώ)  και "τα πήρε" μ' αυτά που γράφω; Είναι μέλος του Αρκτούρου, της WWF ή  της Greenpeace και εκνευρίστηκε;  Ά μπα, όχι γιατί όσα παιδιά γνώρισα από αυτές τις οργανώσεις ήταν πολύ εντάξει άσχετα με το τι πρεσβεύουν τελικά τα «μεγάλα κεφάλια» των οργανώσεων. Είδε όνειρο, ότι είμαι σεξουαλικά ανενεργός, δεν το ανέχτηκε και θέλησε να με βρίσει για να επανέλθω στον σωστό τον δρόμο; Ίσως, αλλά και πάλι δικαιολογείται τέτοια αντίδραση; Στο κείμενο δεν ξέφυγα σε χαρακτηρισμούς που μπορεί να προκαλέσουν τέτοια οργή. Μια κριτική κάνω που νομίζω ότι έχει βάση. Τότε;
Είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι είναι φανατικός υπέρμαχος της εξόρυξης των μεταλλείων, γιατί το κείμενο εκεί "πονάει". Αυτό το σκέφτηκα γιατί αν δει κανείς τα σχόλια πολλών από αυτούς σε ιστολόγια  στο διαδίκτυο κάτω από κείμενα που είναι κατά των μεταλλείων, τότε  θα μπορέσει να το συνδυάσει. Φυσικά υπάρχουν και οι ψύχραιμοι που ενδιαφέρονται μόνο να κρατήσουν την δουλειά τους άσχετα αν δεν τους ενδιαφέρει αν θα χάσουν τις δουλειές τους πολλές χιλιάδες άλλων συμπατριωτών τους και καταστραφεί και ο τόπος τους για πάντα.
Εδώ φαίνεται και η ποιότητα  των ανθρώπων που δεν θα διστάσουν να απευθυνθούν
στην Χρυσή Αυγή ή να δείρουν έναν Ιερισσιώτη που πουλάει ψάρια  στην Μεγάλη Παναγία. Που δεν  τους νοιάζει σε τι δηλητηριασμένο περιβάλλον θα ζήσουν τα παιδιά τους ή ότι θα αναγκαστούν να φύγουν από τον τόπο τους. Που είναι ευκολόπιστοι σ’ αυτά που λένε αυτοί που πληρώθηκαν  για να κάνουν την Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μεταλλευτικής εταιρίας και άπιστοι σ΄ αυτά που λένε όχι οι κάτοικοι που είναι εναντίον, αλλά οι Επιστήμονες του Α.Π.Θ, του Τ.Ε.Ε, του Ι.Γ.Μ.Ε. και άλλων ανεξάρτητων από τα συμφέροντα των μεταλλευτικών εταιριών επιστημονικών ομάδων.
Αν ο σχολιαστής έχει αντίρρησή σ' αυτά που γράφω, τότε δεν έχει παρά να βγάλει την κουκούλα του ανώνυμου και να "μιλήσουμε πρόσωπο με  πρόσωπο" λέγοντας το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητά του. Τα δικά μου στοιχεία είναι γνωστά, πάντα μιλάω επώνυμα και παίρνω την ευθύνη αυτών που λέω ή ζητάω συγγνώμη όποτε κάνω λάθος.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.