Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Δεν έχουν τον θεό τους...

Η εκκλησία στην αερογέφυρα Δενδροποτάμου, σταον υπεραστικό σταθμό των ΚΤΕΛ.
Και μετά κατηγορούνν τους άθεους, ότι δεν έχουν τον θεό τους. Και αυτοί που τον έχουν τι κάνουν; Καταπατούν κάθε ιερό και όσιο, με το να καταπατούν τον δημόσιο χώρο που προορίζεται για το κοινό καλό και όχι
για τα ταμεία της εκκλησίας. Δίνουν απίστευτα χρήματα να κτίζουν ένδοξες και μεγαλοπρεπείς εκκλησίες. Η ματαιοδοξία στο μεγαλείο της και στην αντίθεσή της με την ταπεινότητα του Ιησού. Μα τίποτε δεν κατάλαβαν από την διδασκαλία του; Και αν κάτι κατάλαβαν, τίποτε δεν εφαρμόζουν;
Η πολεοδομία της περιοχής ΔΗΛΑΔΉ Ο ΔΗΜΟΣ τίποτε δεν κατάλαβε; Η αστυνομία που είναι λίγο παραπέρα με τα μεγάλα της μέγαρα, είναι μόνο για να κυνηγάει τους καημένους τους Χαλκιδικιώτες που υπερασπίζονται τον τόπο τους απ' την καταστροφή;  Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν.
Η εκκλησία  ρηχή, χωρίς το βάθος των νοημάτων των πρώτων χριστιανικών χρόνων και αναβαπτισμένη στην δύναμη της εξουσίας, κάνει κηρύγματα προς τους άλλους χωρίς να έχει την απαραίτητη και λυτρωτική αυτογνωσία για να οδηγήσει τους πιστούς σε καλύτερους πνευματικούς δρόμους, ούτε φυσικά και την έξωθεν καλή μαρτυρία. Και το πίστευε και μη ερεύνα εφαρμόζεται απαρεγκλίτως από τους "οπαδούς" της που  πράγματι δεν πιστεύουν και δεν ερευνούν τις παρανομίες της.

4 σχόλια:

 1. Τυγχάνει να περνώ σχεδόν καθημερινά από τη Μοναστηρίου, πριν μόλις 2 -3 χρόνια είχαν εγκαταστήσει ένα μικρό παρεκκλίση, το οποίο μέρα με τη μέρα όλο και μεγάλωνε και απλωνόταν, έβλεπα κάγκελα, γυψοσανίδες, air condition. Σήμερα οι εγκαταστάσεις του εν λόγου έχουν φτάσει εκτός αερογέφυρας με συνδέσεις ρεύματος και νερού. Μπράβο και συγχαρητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως, μετά την διεκδίκηση –καταπάτηση του χώρου και στις εγκαταστάσεις που προέβη στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας εντός και εκτός του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» συνεχίζει εις άλλαν ..στο όνομα του Θεού..!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο;!...
  Προσοχή: «Ιερόν(;) παρεκλήσσιον Αγίου Πολυκάρπου...» (έτσι εξηγείται).
  Πού βρίσκεται ακριβώς; Για να πάμε, να αφήσουμε και τον οβολόν μας…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν ξέρω πότε ακριβώς και πως κτίσθηκε το συγκεκριμένο εκκλησάκι, αλλά για όποιον ενδιαφέρεται να ξέρει, πρόκειται για προσωρινή λύση, ώσπου να ανεγερθεί νέος ναός σε παρακείμενο οικόπεδο.

  Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γνωρίζετε αυτό που λέει ο σοφός λαός..."ουδέν μονιμοτερον του προσωρινού"; Ιώ.

   Διαγραφή

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.