Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζονται οι καθαιρέσεις παράνομων διαφημιστικών πινακίδων


Με νέες καθαιρέσεις παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από κοινόχρηστους χώρους και κτίρια, συνεχίζεται με τη συνεργασία των αρμόδιων τεχνικών και οικονομικών υπηρεσιών η επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης  για τον ευπρεπισμό και την αναβάθμιση της αισθητικής στο κέντρο της πόλης.
Να σημειωθεί ότι την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, στο πλαίσιο της εκτέλεσης εργασίας «Καθαίρεση διαφημιστικών πινακίδων από κοινόχρηστους χώρους και κτίρια», αποξηλώθηκαν οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που ήταν τοποθετημένες στις όψεις των κτιρίων του μνημειακού άξονα της οδού Αριστοτέλους και σε κτίριο της οδού Τσιμισκή 135.
Σύμφωνα με στοιχεία των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από δύο χρόνια καθημερινών ελέγχων, καταγράφηκαν από το Τμήμα Τελών Διαφήμισης 5.380 επιχειρήσεις με παράνομες πινακίδες, από τις οποίες οι 3.158 τις αποξήλωσαν με δικές τους ενέργειες. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πλειονότητα των καταστηματαρχών και επιχειρηματιών συμμορφώθηκε με το μέτρο, σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν και προσθέτει: «το γεγονός αυτό είναι ενθαρρυντικό και δικαιώνει τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την αισθητική αναβάθμιση της Πόλης  και την τήρηση της νομιμότητας. Ευχαριστούμε θερμά τους επιχειρηματίες και καταστηματάρχες της Πόλης που συμμορφώθηκαν με το μέτρο και αποξήλωσαν με δικές τους ενέργειες τις παράνομες πινακίδες, συμβάλλοντας κατά αυτό τον τρόπο στο έργο του Δήμου».
Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζονται από τις οικονομικές υπηρεσίες και το Τμήμα Διαφημίσεων του Δήμου οι καθημερινοί έλεγχοι για την καταγραφή των παράνομων ενδεικτικών επιγραφών που δηλώνουν τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων και των καταστημάτων. Παράλληλα συνεχίζεται η ενημέρωση των επιχειρηματιών, των επιμελητηρίων και των επαγγελματικών ενώσεων για τις νόμιμες προδιαγραφές των επιγραφών που πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις.
Μόλις οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου εκδώσουν τις σχετικές αποφάσεις οι τεχνικές υπηρεσίες του  Δήμου Θεσσαλονίκης αναλαμβάνουν έργο και προχωρούν στην αποξήλωση των παράνομων πινακίδων που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.