Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Οι συνταξιούχοι της πόλης μας και ο καλόγερος...

Οι συνταξιούχοι, ανάλογα με το πως περνούν τον ελεύθερο(!) χρόνο τους χωρίζονται σε κάποιες βασικές κατηγορίες:

1η) Οι καφενόβιοι. Κατηγορία που δεν χρειάζεται κάποια περιγραφή ή ανάλυση, γιατί τους ξέρουμε όλοι μας.
2η) Οι "βουλευτές". Αυτοί χωρίζονται σε δύο υποκατηγορίες: Σ΄αυτούς της "Άνω Βουλής" δηλαδή πάνω από την Εγνατία, στο άγαλμα του Βενιζέλου και της "Κάτω βουλής", κάτω από την Εγνατία, απέναντι από τα επιμελητήρια.
3η) Οι Ελεύθεροι Χαρτοπαίκτες, όπως λέμε ελεύθεροι κατασκηνωτές. Αυτοί παίζουν χαρτιά στα πάρκα της πόλης, κάθονται πάνω σε κασόνια, τούβλα, σανίδια και έχουν μία τάβλα για τραπέζι. Δυστυχώς η κατασκευή της νέας παραλίας δημιούργησε ένα νέο κύμα προσφύγων χαρτοπαικτών, οι οποίοι μάζεψαν τα "μπογαλάκια" τους και "ξενητεύτηκαν"  στα πάνω πάρκα.
4η) Οι αθλητές. Μετά το σχετικό τρέξιμο, ακολουθεί η σουηδικοσυνταξιουχική γυμναστική. Είναι ένα μείγμα από σουηδική, μπαλέτο και συνταξιουχική γυμναστική, με πιρουέτες ενώ κάθονται ή πηδηματάκια με κούνημα των χεριών σαν να παίζουν σχοινάκι. Εγώ προσωπικά τους απολαμβάνω και τους χαίρομαι.
5η) Οι περίεργοι: Αυτοί είναι προσκολλημένοι αλλά όχι προσκαλεσμένοι. Αρκεί ένα βλέμμα περιέργειας ή μια συνάθροιση πλέον των δύο ατόμων που να κοιτάζουν συγχρόνως κάτω, πάνω ή οπουδήποτε, για να αρχίσουν να σταματούν ο ένας μετά τον άλλο και να προσπαθούν να δουν αυτό που κοιτάζουν οι άλλοι, υπαρκτό ή φανταστικό. Επίσης για κάθε έναν που κάνει κάτι απλό, όπως το ψάρεμα στην παραλία, μαζεύονται γύρω του με πλήθος ερωτήσεων ή και σαν απλοί παρατηρητές, όπως καλή ώρα οι συνταξιούχοι της φωτογραφίας. Εδώ υπήρχε ένα ακόμη κίνητρο, η ιδιότητα του ψαρά που συνέπιπτε με αυτήν του καλόγερου. Αστεία ήταν η τελευταία πράξη της αποχώρησης, όπου ο καλόγερος έφυγε με δυσφορία λέγοντας: Ουφ, πουθενά δεν μπορεί να ησυχάσει κανείς και ο μονόλογος του συνταξιούχου: Καλά εδώ μέσα στην πόλη ήθελε μέρος για να ησυχάσει ο τρελός;
και πολλές άλλες...

4 σχόλια:

 1. Με όλο τον σεβασμό αλλά οι συνταξιούχοι της πόλης μας κοιτάνε πως να σταματάσουν τα έργα της νέας παραλίας. Σχηματίζουν ομάδες απο δήθεν οικολογικα ευαισθητοποιημενους ηλικιωμένους που προσφέυγουν στο συμβούλιο της Επικρατείας ενω στην πραγματικότητα μαλλον εχουν πιο ιδιοτελή συμφέροντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λες με όλο τον σεβασμό, αλλά δεν σέβεσαι καθόλου το δημοκρατικό δικαίωμα και των άλλων να έχουν άποψη και αν το θελήσουν να διαμαρτυρηθούν..

   Διαγραφή
  2. Δεν μπορω να διανοηθω οτι μια ομαδα θετει σε κινδυνο ενα ολοκληρο εργο πνοης για την πόλη. Φυσικα και δεχομαι να εχουν αντιθετη γνωμη ας οργανωναν μια ανοιχτη συζητηση με τον αρχιτεκτονα για την παρεμβαση αλλα θεωρω την προσφυγη στο συμβουλιο ’’γελεια’’.

   Διαγραφή
 2. Υπάρχει και μια άλλη κατηγορία συνταξιούχων αυτή των πρόωρων συνταξιούχων,αυτών που αναγκάστηκαν να συνταξιοδοτηθούν με όλα όσα σνέβησαν...Αυτό λοιπόν το κομμάτι του πληθυσμού,που δεν είναι ευκαταφρόνητο,αντί να κάθεται να μοιρολογεί και να μετράει πόσα του κόβουν κάθε μήνα,θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικές ομάδες ενεργών πολιτών και να δώσει μια νέα τροπή στην τύχη αυτής της πόλης και γιατί όχι ολόκληρης της χώρας.Όχι άλλα λόγια!!!! Φθάνουν πια.....Άς μιλήσουν τα έργα !!!!!
  Άς ξεκολήσουμε από τον καναπέ.Χρόνος υπάρχει.Άς βάλουμε και τη θέληση και κάτι θα καταφέρουμε ....!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.