Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Κεραία "θανάτου" της Vodafone στην Άνω Πόλη.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων και των μαθητών της Άνω Πόλης (Επταπυργίου) κατά της κεραίας της VODAFONE.
Εμείς  οι κάτοικοι της Άνω Πόλης-Επταπυργίου συγκεντρωθήκαμε σήμερα Παρασκευή  11 Ιανουαρίου  στις  2μ.μ. στην πλατεία Αγίων Αναργύρων και απαιτήσαμε για ακόμη μια φορά την αποξήλωση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας της  VODAFONE που είναι καμουφλαρισμένη  στην καμινάδα της επί της οδού Ζήση Καραδήμου 11 διώροφης  οικοδομής.
Από σχετική έρευνα με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η  συγκεκριμένη κεραία λειτουργεί εν κρυπτώ από το 2009, χωρίς να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής ούτε από την εταιρεία ούτε  από την ιδιοκτήτρια της οικοδομής, όπως είχαν υποχρέωση.
 Η κεραία βρίσκεται  σε χαμηλό ύψος και σε επικλινές έδαφος,  με αποτέλεσμα οι γύρω οικοδομές ΝΑ να είναι πιο ψηλά από την κεραία και   οι γύρω δρόμοι είναι στενοί, καθιστώντας άκρως επικίνδυνη την υψηλής συχνότητα ακτινοβολίας. Πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση αποξήλωση της συγκεκριμένης κεραίας από την περιοχή μας  για λόγους πρόληψης και προστασίας της υγείας μας.
Για  τους παραπάνω λόγους η  επιτροπή αγώνα που συγκροτήσαμε καλεί  όλους τους  κατοίκους της περιοχής σε διαρκή αγώνα μέχρι την οριστική αποκαθήλωσή της.
Ζητούμε από τα Μ.Μ.Ε. να κάνουν γνωστό το πρόβλημα μας και τους αρμόδιους φορείς της πόλης να πάρουν αποφάσεις για την απομάκρυνσή της .
Καλούμε το δήμαρχο  και τη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, εφαρμόζοντας σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα μας και να αναλάβουν  πρωτοβουλία για την απομάκρυνσή της.
Είμαστε αποφασισμένοι  να προστατέψουμε  το αγαθό  της υγείας πέρα και πάνω από τα οικονομικά συμφέροντα  των εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

Θεσσαλονίκη 11-1-013

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ - ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ
Πληροφορίες:  Τσιτλαΐδης  Γιάννης,  τηλ. 6972397952

Με την ευκαιρία επαναφέρουμε μία δημοσίευση που είχαμε κάνει στις 28 Ιουνίου 2012, σχετική με μία κεραία, στην γωνία Αριστοτέλους και Αριστοτέλους.  (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)   

Απ' ότι φαίνεται δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος σ' αυτήν την πόλη, γιατί για ένα τόσο  σοβαρό  ζήτημα επί 6 μήνες δεν ενδιαφέρθηκε και δεν έδωσε εξηγήσεις κανείς. Ποιος θα μας προστατέψει κύριοι του Δήμου και της Περιφέρειας; Έστω και δική σας αρμοδιότητα να μην είναι,  ουσιαστικό ενδιαφέρον για την πόλη που διοικείτε υπάρχει κυρίως όταν ενδιαφέρεστε για τα αφανή αλλά σημαντικά προβλήματα, που δεν είναι "πιασάρικα" και δεν είναι επικοινωνιακής σπουδαιότητας.4 σχόλια:

 1. Αν ξηλωθεί η κεραία τα κινητά (που όλοι έχουμε πιο κοντά στο σώμα μας από μία κεραία) θα εκπέμπουν σε μεγαλύτερη ισχύ για να πιάνουν την πιο μακρινή κεραία.

  Η ένταση του πεδίου της κεραίας ή του κινητού πέφτει ραγδαία με την απόσταση (με ρυθμό αντιστρόφως ανάλογο του τετραγώνου της απόστασης), οπότε ένα κινητό που βρίσκεται κοντά μας μπορεί να κάνει περισσότερη ζημειά από μία κεραία που είναι σε μερικές 10δες μέτρα.

  Η λύση δεν είναι να καταργηθεί η κεραία αλλά να μπει σε σωστό μέρος (ύψος, προσανατολισμό) και να εκπέμπει στη σωστή ισχύ.

  Φυσικά όλα αυτά με δεδομένο ότι η ακτινοβολία αυτή κάνει κακό, που απλώς είναι μια υποψία που όλοι έχουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ,ΣΕ ΘΕΩΡΩ Σ Ο Β Α Ρ Ο Τ Α Τ Ο ΑΝΘΡΩΠΟ,ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ.ΕΙΧΑΝ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Η' ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν είμαι ειδικός για να μπορώ να απαντήσω με επιστημονικό εμπεριστατωμένο τρόπο. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι δεν μπορούν να μπαίνουν κεραίες στα κρυφά και χωρίς την απαιτούμενη άδεια και προδιαγραφές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "χωρίς την απαιτούμενη άδεια και προδιαγραφές"
   1000% μαζί σας!

   Και φυσικά το κράτος και οι πολίτες πρέπει να μάχονται για την τήρηση των προδιαγραφών.

   Διαγραφή

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.