Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Παραίτηση μέλους της Ν.Ε. Χαλκιδικής και αποχώρησή από την ΔΗΜΑΡ!

Αγαπητοί μου σύντροφοι

Σας παρακαλώ να δεχτείτε την παραίτησή μου από την Ν.Ε. Χαλκιδικής της ΔΗΜΑΡ, καθώς και την αποχώρησή μου από το κόμμα.
Δυστυχώς, οι αρχικές ελπίδες και προσδοκίες από την έλευση της ΔΗΜΑΡ στην πολιτική ζωή της χώρας και της αριστεράς, έχουν οριστικά διαψευσθεί. Η ΔΗΜΑΡ δεν ήρθε να φέρει τίποτα σημαντικό και καινούργιο στην πολιτική ζωή της χώρας.
Οι διακηρύξεις περί δημοκρατίας στο κόμμα, περί διαφάνειας, περί του νέου ήθους στην πολιτική, περί οικολογίας, και των πολλών άλλων διαφορών μας από την σάπια πολιτική τάξη της χώρας, αποδείχθηκαν μόνο ωραία λόγια, χωρίς αντίκρισμα.

Με τον τρόπο της λειτουργίας της στην σύντομη διαδρομή της και με την επιλογή της, να συμμετέχει στην συγκεκριμένη τρικομματική διακυβέρνηση της χώρας, απέδειξε πως στην ουσία ήρθε να αποτελέσει ένα άλλοθι κι ένα στήριγμα για την σωτηρία του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος. Συγκυβερνά με όλους αυτούς που οδήγησαν την χώρα σ’ αυτή την κατάσταση και ακολουθεί την πολιτική τους, την γνωστή παλαιόθεν πολιτική των κομματαρχών, των κολλητών και των εργολάβων. Οι όποιες «προγραμματικές συμφωνίες» με τους κυβερνητικούς εταίρους έγιναν για λόγους εντυπωσιασμού, αφού δεν τηρήθηκαν, και οι περίφημες «κόκκινες γραμμές» ξεθώριασαν τάχιστα. Ο στόχος είναι πια προφανής: Η ΔΗΜΑΡ αγωνίζεται να σωθεί και να κρατηθεί όρθια η σημερινή πολιτική τάξη και οι πολιτικοί της και όχι η κοινωνία, όπως διακήρυσσε.

Εμείς όμως εδώ στην Χαλκιδική, πέραν όλων των άλλων που αφορούν ολόκληρη την χώρα, έχουμε να κάνουμε και με μια κυβερνητική πολιτική στα μεταλλεία χρυσού, που καταστρέφει ολόκληρο τον νομό μας και ως Ν.Ε. το έχουμε καταγγείλει και διαμηνύσει σε όλους τους τόνους και σε όλα τα όργανα της ΔΗΜΑΡ και στον ίδιο τον πρόεδρό της. Το ίδιο έκαναν και άλλες Ν.Ε, το ίδιο έκανε και η Οργάνωση Κ. Μακεδονίας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ούτε απάντηση λάβαμε, στην από 19-9-2012 επιστολή μας, ούτε ενέργειες και πρωτοβουλίες είδαμε να αναλαμβάνονται για την αποτροπή αυτής της καταστροφής. Κατά το κοινώς λεγόμενο, το θέμα μας –όπως και πολλά άλλα- «το έκαναν γαργάρα».

Είναι κι αυτό, μια ακόμα απόδειξη της αντίληψης για την δημοκρατική λειτουργία του κόμματος, τον σεβασμό των τοπικών οργανώσεων και την αποκέντρωση, καθώς και της «αλήθειας» που εμπεριέχουν οι θέσεις περί οικολογίας και αειφόρου ανάπτυξης.

Αγαπητοί μου σύντροφοι

Η αριστερά από καταβολής της υπήρξε πρωτίστως ένα ηθικό αίτημα και μια στάση αξιοπρέπειας, άρα δεν μπορεί να συνυπάρξει με το ψέμα και τον ευκαιριασμό. Και η ΔΗΜΑΡ είπε ψέματα και σε μας που την πιστέψαμε και στρατευτήκαμε στις γραμμές της και στον Ελληνικό λαό που την ψήφισε.

Γιώργος Τσιριγώτης

3 σχόλια:

 1. Αγαπητέ κε Τσιριγώτη η ΔΗΜΑΡ και ημερίδα έκανε στην Αθήνα και η επιτροπή Κ. Μακεδονίας έχει βγάλει ανακοίνωση για την εξόρυξη χρυσού και δεν είναι το μόνο αναληθές που αναφέρεται. Λυπάμαι που θέλετε να δικαιολογήσετε την αποχώρηση σας απο τη ΔΗΜΑΡ με ψεύδη και συκοφαντίες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς κ. 3:49 δεν σας ενδιαφέρει να μάετε την αλήθεια. Τον Τσιριγώτη τον ξέρω, είναι έντιμο παλληκάρι και ντόμπρος άνθρωπος. Έδωσε στην ΔΗΜΑΡ όλες τις ευκαιρίες, και για αρκετό χρόνο, και όταν ήταν σίγουρος γι αυτά που λέει στην επιστολή του, τότε παραιτήθηκε.
   Ένα μόνο θα σας πω. ξέρετε ότι στην Αθήνα στους ομιλητές από την μεριά των αντίθετων στα μεταλλεία, μόνο ένας ήταν προσκαλεσμένος, ο κύριος Ελευθεριάδης καθηγητής του ΑΠΘ και ερευνητής του CERN και όλοι οι (αρκετοί) υπόλοιποι υπέρ, όλοι γνωστοί από πριν για τις θέσεις που έχουν για τα μεταλλεία; Όλες οι Νομαρχιακές της ΔΗΜΑΡ στους νομούς που είναι να γίνουν μεταλλεία είναι κατά, το ίδιο και η επιτροπή Κ.Μακεδονίας. Δεν σας λέει τίποτε αυτό;
   Μην κατηγορείτε λοιπόν τόσο εύκολα, κάποιον που δεν ξέρετε, ούτε αυτόν, ούτε τις θέσεις του.

   Διαγραφή
 2. Γιώργο,... μη μασάς στις κακόβουλες κριτικές.Αυτοί που μιλάνε αρνητικά για το άτομο σου δεν σε γνωρίζουν και δεν μπήκαν στον κόπο να σε μάθουν.Μακάρι να είχαν τη δική σου λεβεντιά,ειλικρίνεια,γνώση και αμεσότητα.Άφησε τους να λένε......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.