Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Συνεχίζεται η καταγραφή γενετικού υλικού κατοίκων της Ιερισσού υπό την απειλή της απείθειας


Στην Ιερισσό οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις προσαγωγές των πολιτών για καταγραφή γενετικού υλικού, υπό την απειλή της απείθειας
Τρεις ακόμα πολίτες κλήθηκαν πριν από λίγο. Συνολικά σχεδόν 40 άνθρωποι έχουν περάσει αυτή τη διαδικασία - απειλούμενοι με μήνυση για απείθεια αν αρνηθούν. Απειλή που σύμφωνα με δικηγόρους είναι νομικά διάτρητη, δημιουργώντας έτσι υπόνοιες ότι στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι η δημιουργία βάσης δεδομένων πολιτών που συμμετέχουν στο κίνημα ενάντια στα μεταλλεία. Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη παρέμβαση βουλευτών, καθώς και της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ακύρωση της διαδικασίας.

Νομική παρέμβαση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Απείθεια υπάρχει όταν αρνείται κάποιος να συνεργαστεί σε κάποια νόμιμη υπηρεσιακή ενέργεια. Η συγκέντρωση γενετικού υλικού χωρίς απαγγελία κατηγορίας δεν είναι νόμιμη υπηρεσιακή ενέργεια. Άρα όποιος αρνείται δεν διαπράττει απείθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.