Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Εργα ανάξειξης των βυζαντινών τειχών


και διαμόρφωση χώρου στην οδό Ακροπόλεως.
         Έργα ανάδειξης των Βυζαντινών τειχών με την τοποθέτηση νέου κρασπέδου στο τμήμα πρασίνου που πλαισιώνει το τείχος, τον καθορισμό διαδρομών που θα ορίζουν τον περίπατο και την προσέγγισή του, τον καλλωπισμό του ελεύθερου χώρου με χαμηλά φυτά και την ενίσχυση του φωτισμού της οδού
Επταπυργίου, ξεκίνησε άμεσα ο Δήμος Θεσσαλονίκης, υλοποιώντας το πρώτο μέρος μελέτης που εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Μελετών Αρχιτεκτονικών Έργων.
         Συγκεκριμένα, οι εργασίες που προβλέπονται από τη σχετική μελέτη και θα πραγματοποιηθούν, κατ’αρχάς, στο τμήμα από την οδό Ακροπόλεως έως τα δύο πρώτα κτίσματα που διατηρούνται, περιλαμβάνουν την επαναχάραξη και τοποθέτηση νέου κρασπέδου που θα κατασκευαστεί με κυβόλιθο από γκρίζο γρανίτη, παρόμοιο σε μορφή με τον παραδοσιακό γρανίτη που υπήρχε στην Άνω Πόλη. Επίσης, με πλάκες από παρόμοιο γρανίτη θα επιστρωθεί και το πεζοδρόμιο, με τη χάραξη και το πλάτος που προβλέπεται από τη μελέτη.
         Ακόμη, στον ελεύθερο χώρο  πρασίνου μεταξύ πεζοδρομίου και  τείχους, θα καθοριστούν διαδρομές που θα ορίζουν τον περίπατο και την προσέγγιση του τείχους, χώροι στάσης και ανάπαυσης καθώς και σημεία φιλοξενίας στοιχείων για πληροφόρηση. Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για τις επιστρώσεις είναι γκρίζος γρανίτης, σε πλάκες διαφόρων διαστάσεων, σύμφωνα με τη διαμόρφωση που προβλέπεται από την εγκεκριμένη μελέτη. Πλησίον του τείχους και για την προστασία του, θα δημιουργηθεί μια ζώνη από χώμα.
         Επιπλέον, προβλέπεται φύτευση του ελεύθερου χώρου με χαμηλά φυτά, ώστε να μην εμποδίζεται η αντίληψη του τείχους, εκτός από ορισμένα σημεία όπου προτείνεται η φύτευση μεμονωμένων ψηλών δένδρων και μόνο για τον σκιασμό των καθιστικών. Να σημειωθεί, ότι θα γίνει προσπάθεια να διατηρηθούν όλα τα αξιόλογα δένδρα που ήδη υπάρχουν.
         Τέλος, ο φωτισμός της οδού Επταπυργίου θα ενισχυθεί με νέα φωτιστικά επί στύλου που θα τοποθετηθούν κατά μήκος των διαδρομών. Παρόλο που τα φωτιστικά θα έχουν σύγχρονο σχεδιασμό, η μορφή τους θα παραπέμπει σε παραδοσιακές φόρμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.