Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Η συντριπτική απάντηση των Χαλκιδικιωτών στην δικτακτορική βία και στις ύποπτες μεθοδεύσεις.

Από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας (24/2/13) εναντίον της κρατικής αυθαιρεσίας και βαρβαρότητας.

Από την αντιδιαδήλωση των υπέρ της εξόρυξης στις 21 Οκτωβρίου 2012


Οι υπερήφανοι άνθρωποι της Χαλκιδικής και η αξιοπρέπειά τους δεν κάμπτεται από την χουντικής έμπνευσης καταστολή. Οι ύποπτες μεθοδεύσεις ακολουθήθηκαν από το επόμενο προσχεδιασμένο βήμα της ακόμα πιο βάρβαρης  αντιμετώπισης των κατοίκων. Οι αντισυνταγματικές πράξεις, έξω από κάθε νομικό πολιτισμό μιας σύγχρονης χώρας, που μόλις χθες η αστυνομία διέψευδε, δεν έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Έκαναν τους Χαλκιδικιώτες και τους συμπαραστάτες τους ακόμη πιο αποφασιστικούς, ακόμη πιο έτοιμους να αντιμετωπίσουν την κρατική εξουσία που λειτουργεί για λογαριασμό των διαπλεκόμενων ντόπιων συμφερόντων και των ξένων φίλων τους.  'Τζάμπα μάγκες" αφαιρούν απ' τον λαό τον τόπο τους και τον παραδίδουν στους σύγχρονους ληστές της παγκόσμιας μαφίας που καταβροχθίζει ότι έχει απομείνει σ΄ αυτήν την γη που μας φιλοξενεί. Σ΄αυτήν την γη που αν και είμαστε προσωρινοί επισκέπτες της την ρημάζουμε, κλέβοντας τα αγαθά της που μας προσφέρει με μεγαλοψυχία.

Στο "ΒΗΜΑ" ανακάλυψαν" την συγκέντρωση "εκατοντάδων"  στη Χαλκιδική, δεν είχαν όμως φωτογραφίες να το αποδείξουν

 Οπότε προτίμησαν να βάλουν μια φωτογραφία αρχείου με τις φθορές που προκλήθηκαν πρόσφατα στο εργοτάξιο της εταιρίας εξόρυξης χρυσού...

 Τόσους μήνες δε ανέφεραν καν τους αγώνες των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία, ε μη τα θέλουμε και όλα δικά μας...

(Το απόσπασμα για το ΒΗΜΑ είναι από το Left.gr)

 

 

7 σχόλια:

 1. Αλήθεια, που ήταν αυτοί οι "χιλιάδες" ευαίσθητοι "κάτοικοι" όταν μπάζωναν όλα τα ρέματα στη Μεγάλη Παναγιά με αποτέλεσμα προ ετών να πνιγούν μέσα στο χωριό;

  Αλήθεια που ήταν οι ευαίσθητοι κάτοικοι όταν γέμισε το δάσος του Χολωμόντα με ταβέρνες και ξενοδοχεία;

  Αλήθεια που είναι οι ευαίσθητοι κάτοικοι όταν εξακολουθεί να δομείται αυθαίρετα απ' άκρη σ' άκρη όλη η παραλιακή και ορεινή Χαλκιδική;

  Αλήθεια που είναι οι ευαίσθητοι κάτοικοι να ζητήσουν ήπιες μορφές τουρισμού όταν χτίζονται τα τέρατα στην Ουρανούπολη;

  Κάτι δεν κολλάει σε όλη την ιστορία. Κάποιοι εκτός Χαλκιδικής έχουν ανακηρύξει το θέμα σε πολιτική σημαία έχοντας φανατίσει και χωρίσει στα δύο τους πραγματικούς ντόπιους.

  Οι εικόνες του Τάσου Κουράκη μαζί με τον διαμαρτυρόμενο ρασοφόρο μου θύμισαν το Ολαρία Ολαρά του Σαββόπολου:

  Ολαρί – α, ο λα ρά, χιόνι πέφτει από ψηλά
  χιόνι πέφτει και σκεπάζει την αυλή μας, το μυαλό μου φτερουγίζει μακριά
  χιόνι πέφτει και σκεπάζει τη σκεπή μας και το άρρωστο σκυλί μας ξεψυχά

  Ολαρία – ολαρά, μαύρο τύμπανο χτυπά
  τα παιδιά που αγαπούν τα στρατιωτάκια, τ’ αλογάκια και τα ξύλινα σπαθιά
  βρικολάκιασαν σε τούτα τα στιχάκια, έλα μέσα και μίλα πιο σιγά

  Ολαρία – ολαρά, δάγκωσε με πιο βαθιά
  Αχ, ο Όλιβερ Τουίστ χαμογελάει και ο Χίτλερ του χαϊδεύει τα μαλλιά
  διαμαντένιο δαχτυλίδι του φοράει και πετούν αγκαλιασμένοι μακριά

  Ολαρία – ολαρά, με σουραύλια και βιολιά
  θα βρεθούμε όλοι μαζί στο πανηγύρι, θα ‘ναι όλη η παλιά μας συντροφιά
  και θα πιούμε από το ίδιο το ποτήρι και την πιο πικρή γουλιά

  Ολαρία – ολαρά, γύρω – γύρω τα παιδιά
  ο μαρκήσιος Ντε Σαντ μ’ ένα χίπη, ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά
  ο γραμματέας μαζί με τον αλήτη κι η παρθένα με τον σατανά

  Όλα είναι μακρινά κι ευτυχισμένα
  και το χιόνι πέφτει από ψηλά
  τα ζευγάρια στροβιλίζονται πιο πέρα
  κι η κοπέλα μου αστράφτει από χαρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε 1:16 άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Δηλαδή επειδή έγιναν όλα αυτά που αναφέρεσαι, βγαίνει το συμπέρασμα ότι θα πρέπει οι κάτοικοι να μην αντιδράσουν σε κάτι πολύ χειρότερο,που θα τους διώξει από τα σπίτια τους και θα καταστρέψει τα χωριά τους; Ή οποιαδήποτε αντίδραση σε τέτοιου είδους φαινόμενα, όποια και να είναι, είναι απαραίτητη, αν δεν θέλουμε να γυρίσουμε σε συνθήκες ανθρώπων των σπηλαίων;
   Η επέμβαση αυτή στην Χαλκιδική θα φέρει πολλά δεινά, στην φύση, στην οικονομία, στις υπάρχουσες θέσεις εργαίας, στην υγεία μας και στην ίδια την ζωή μας.

   Διαγραφή
 2. τα αναφερόμενα από το χρήστη Σαβολουλικό είναι σωστά όμως αυτό το άλλο είναι θάνατος. είναι σαν να συγκρίνεις το χασίς με την ηρωίνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 1:16 Επειδή είσαι ανιστόρητος εντελώς οφείλω να σου δώσω μια απάντηση. οταν έγινε το μπάζωμα του ρέματος στη Μεγάλη Παναγία έγιναν προσφυγές στο συνήγορο του πολίτη ενάντια στο Δήμο Παναγίας και υπάρχουν και σχετικά πορίσματα κόλαφος!!!!!!!!!!!!!!!!! Εγιναν επίσης μυνήσεις που ακόμη.... εκκρεμούν!!!!. επίσης προσφυγές στα ευρωπαικά δικαστήρια. και αγωγές. λοιπόν βούλωστο. παρόμοιες κινήσεις έγιναν και για τα αυθαίρετα και για το κτίσημο στους αιγιαλούς. Ομως κάτι λαμόγια σαν και εσένα επιμένουν να παραπλανούν την κοινή γνώμη.... δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς όταν ανήκεις στους καταστροφείς αυτής της τόσο πληγωμένης Ελλάδας. Και άσε τα Ολαρία Ολαρά γιατί θα εγώ θα σου μάθω άλλο ....τραγούδι
  Το ταμ τι ρι ρι το ξέρεις; αν δεν το ξέρεις ρώτα να μάθεις. Είναι γνωστό στη Χαλκιδική και μάλιστα στην περιοχή της Μεγάλης Παναγίας και Ιερισσού!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φίλοι, στη ζωή δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο.

  Δυστυχώς ο φανατισμός οδήγησε στη μετωπική σύγκρουση και σε κάθετες θέσεις. Δυστυχώς κάποια κόμματα καλλιέργησαν και επένδυσαν στον φανατισμό και τώρα θερίζουν τις ακρότητες των κουκουλοφόρων από τη μια και των ΜΑΤ από την άλλη.

  Η λογική του όχι σε όλα φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα οδηγώντας ένα υπαρκτό κίνημα σε περιθωριοποίηση.

  Η ανατολική Χαλκιδική έχει την τύχη να έχει πλούσιο υπέδαφος. Κάποιοι θεωρούν ότι οι κάτοικοι πρέπει να αγνοούν τι υπάρχει κάτω από τα πόδια τους και να γίνουν όλοι μελισσοκόμοι.

  Στη πολιτεία του Οντάριο του Καναδά με τα πολλά ορυχεία χρυσού προφανώς οι απολίτιστοι ιθαγενείς δεν έχουν ακόμα ανακαλύψει την προστασία του περιβάλλοντος όπως κάποιοι πουλμανάτοι στη Χαλκιδική. Ίσως γιατί οι Καναδοί δεν έχουν την εναλλακτική της μελισσοκομίας. Εξάλλου τι ξέρουν αυτοί από κινήματα και ποιότητα ζωής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν ανατρέξει κανείς τις απαντήσεις σας, την εποχή μετά την έγκριση της ΜΠΕ θα δει πως βρίσατε τους κατοίκους που αντιδρούσαμε. Οικολαμόγια μας ανεβάζατε. Συριζάκια του κερατά μας κατεβάζατε.
   Δεν πέρασνα αυτά όμως γιατί το κίνημα κατά των μεταλλείων ήταν πια μεγάλο και ο κόσμος καταλάβαινε το μέγεθος της καταστροφής.
   Τα επιχειρήματα σας όλα ήταν στο στυλ "λίγα χρόνια και καλά".
   Δηλαδή ούτε τα παιδιά σας δεν λογαριάζετε. Γι αυτό θα χάσετε. Δεν
   έχετε ανθρώπινα συναισθήματα και λογική σκέψη. Να ζήσετε εσείς αυτό το λίγο και "γαία πυρί μειχθήτω". Δεν θα περάσει όμως αυτός ο παραλογισμός.

   Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.