Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Αίθρια: Η ποιότητα ζωής που χάθηκε μαζί με την συλλογικότητα.

Δεν παράγουν όλες οι εικόνες  αισθήματα. Ούτε όλοι οι τόποι. Σήμερα υπάρχουν πια πολλοί τόποι-χώροι  χωρίς ερεθίσματα, γιατί η οικονομική ωφέλεια επικράτησε της αισθητικής-ψυχικής. Άρα υπάρχουν τόποι μόνο για χρήση όπου
π.χ. μόνο για να περπατάς χωρίς να συμμετέχουν οι
αισθήσεις. Αυτό συμβαίνει απόλυτα πια στους εσωτερικούς χώρους των πολυκατοικιών. Το πολύ-πολύ μυρουδιές μαγειρέματος, (μερικές φορές πολύ ωραίες είναι αλήθεια.).Οι φωτογραφίες είναι πρόσφατες από πολυκατοικία Ι.Δραγούμη και Τσιμισκή. Παρ' όλο που έγινε ανακατασκευή της οικοδομής διατηρήθηκαν πολλά στοιχεία, μάλλον εξ΄αιτίας κάποιου "ρομαντικού". Αυτοί οι τύποι είναι άξιοι θαυμασμού. Πάντα ήταν. Κόντρα στο οικονομικό τους συμφέρον και στο ρεύμα της εποχής, προτιμούν το ωραίο με την έννοια του όμορφου. Μόνο αν είσαι ωραίος ο ίδιος μπορείς να το κάνεις αυτό, με αποτέλεσμα η ίδια η  ζωή σου να έχει σχήμα, να είναι ωραία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.