Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Το συντριβάνι στην Τούμπα, η απάντηση του Αντιδήμαρχου κ. Ζέρβα και άλλες ιστορίες.

Φωτογραφία της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης
Έστω και με καθυστέρηση λίγων  ημερών δημοσιεύουμε  την απάντηση του κ.Ζέρβα που πήραμε την 1η Οκτωβρίου, για  το θέμα που είχαμε δημοσιεύσει για  την διασταύρωση με το συντριβάνι στην Τούμπα.

H επιστολή:

Αγαπητέ κ. Αποστολίδη,

Καταρχήν σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και για την υπόδειξη σχετικά με την διασταύρωση με το σιντριβάνι στην Τούμπα (http://thessalonikimesaapoeikones.blogspot.gr/2012/09/blog-post_18.html). Δεν γνωρίζω πότε τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες που αναρτήσατε στο blog σας, όμως, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στις φωτογραφίες που τράβηξαν τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας μας, κάθε άλλο παρά κακόσυντηρημένος είναι ο χώρος. Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για τη συντήρηση και επέκταση των πράσινων χώρων με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, κάτω από αρκετά δυσμενείς συνθήκες.

Όσων αφορά την έκταση του χώρου, σας υπενθυμίζω ότι πρόκειται για διασταύρωση όπου τίθεται και θέμα ορατότητας των οδηγών. Συμφωνούμε ότι η πόλη μας χρειάζεται περισσότερο πράσινο, θα πρέπει όμως να λαμβάνουμε υπόψη και τη χρήση που έχει ο κάθε χώρος.
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Ζέρβας
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος,
Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων


Η δική μας ανταπάντηση είναι η ξαναδημοσίευση της φωτογραφίας  που υπήρχε στο θέμα μας στις 18 Σεπτεμβρίου 2012:

Κύριε Ζέρβα , ευχαριστούμε για την απάντησή σας.  Δεν μας αρέσει να δίνουμε έκταση και ένταση σε θέματα που είναι απλά, αρκεί να λύνονται εύκολα, όπως μπορεί να γίνει αν υπάρχει ειλικρίνεια. Η πρόθεσή μας δεν είναι να επιπλήττουμε, αλλά να υποδεικνύουμε κάποια λάθη, αστοχίες ή καθυστερήσεις που πέφτουν στην αντίληψή μας, όπως και να χαιρόμαστε και να το δείχνουμε για τις προσπάθειες και τις επιτυχείς ενέργειες. Θα προτιμούσαμε να πείτε ότι πράγματι το πράσινο είχε πρόβλημα, το συντηρήσαμε και ευχαριστούμε για την υπόδειξη. Αντί γι΄αυτό προσπαθείτε να δείξετε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα, ότι εμείς κάναμε λάθος, πότε τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες κλπ.
Λοιπόν, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις 13 Αυγούστου 2012 και το θέμα αναρτήθηκε στις  18 Σεπτεμβρίου. Ίσως  η έκφραση " Το πράσινο έχει να συντηρηθεί από τότε που φυτεύτηκε" να μην αποτύπωνε ακριβώς την πραγματικότητα, όμως το πράσινο είχε πράγματι πρόβλημα, όπως είναι ολοφάνερο στην φωτογραφία.  Καλοκαίρι ήταν θα μπορούσε να είχε συμβεί. Δεν σας κατηγορήσαμε, σας προτρέψαμε να το λύσετε

Οι φωτογραφίες οι δικές σας τραβήχτηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου, επομένως έναν μήνα και δεκατέσσερις μέρες μετά από τις δικές μας. Το πάρκο συντηρήθηκε στο ενδιάμεσο διάστημα, αυτή είναι η αλήθεια. Πείτε την υπηρεσία σας να μην σας παραπληροφορεί, δεν είναι σωστό να θέλει να μας διαψεύσει, ενώ  λέμε την αλήθεια. Δεν έχουμε κακή προαίρεση, την πόλη αγαπούμε  και "έτερο ουδέν".
Με εκτίμηση επίσης
Χρήστος Αποστολίδης. 

1 σχόλιο:

  1. Το γεγονος και μονο οτι ο κ. Ζερβας ανταποκρινεται στις αναρτησεις του blog ειναι ενθαρρυντικο, καθως πολλες φορτες οι περισσοτερες ανρτησεις του blog αντιπρωσοπευουν την γνωμη των πολιτων. Αυτο δεν θελουν ολοι οι αντιδημαρχοι να ακουσουν την αποψη των πολιτων?
    Ελπιζω και ο κ. Κουρακης να ανταποκριθει καθως των 90% των αναρτησεων αφορουν το Αστικο Τοπιο της πόλης , ευθυνη την οποια εχει η Αντιδημαρχια Αστικου Σχεδιασμου.
    Πιστευω οτι οι δημοτικες αρχες εχουν υποψη τους το blog και το λαμβανουν υποψη για να διορθωθουν τα κακως κειμενα.
    Στο κατω κατω αυτα που υποδεικνυονται δεν χρειαζονται ουτε χρηματα ουτε χρονο, ειναι απλα αυτονοητα ζητηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.