Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης: Ο φόβος της "ρετσινιάς" αν κάνει καλά την δουλειά της.


Δεν μας αρέσει να επιβεβαιωνόμαστε, στην κριτική που κάνουμε γιατί αυτό σημαίνει ότι η πόλη πράγματι δεν πάει καλά στο θέμα που έχουμε θέσει. Εδώ και πολύ καιρό και με αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις θέσαμε το ζήτημα της αποτυχίας της Δημοτικής  Αστυνομίας (Δ.Α)  στο να κάνει τα τελείως απαραίτητα στην πόλη. Βασική αιτία σ' αυτή την αποτυχία διαλαλούσαμε ότι ήταν η κακή νοοτροπία των ιθυνόντων της. Αυτό ήταν
ολοφάνερο στον απλό παρατηρητή και απορούσαμε γιατί δεν το καταλάβαινε αυτό η ηγεσία της. Μήπως μαζί με την κακή νοοτροπία συνυπήρχε και η αδιαφορία στο να είναι αποτελεσματική στην δράση της για μια  πόλη  πολιτισμένη, λειτουργική και όμορφη;
Χθες έγινε εκδήλωση της δημοτικής παράταξης της "Πρωτοβουλίας" για το κυκλοφοριακό και τον δημόσιο χώρο. (Με την ευκαιρία πρέπει να τους συγχαρούμε για την τόλμη τους και την δημοκρατική νοοτροπία τους. Όταν μια παράταξη λειτουργεί δημοκρατικά και δεν είναι μια ομάδα προώθησης των ιδιοτελών ατομικών συμφερόντων των μελών της μέσω των ηγετών που επέλεξε και κατάφερε να εκλέξει, τότε και μόνον τότε έχει αποτελέσματα υπέρ της κοινωνίας. Πιστεύω επίσης  ότι  αποκτήθηκε εμπειρία και δεν θα επαναληφθούν κάτι δυσλειτουργίες στην οργάνωση της εκδήλωσης)  Σ΄αυτήν την εκδήλωση λοιπόν, είπαν (ή τους ξέφυγε) ότι δεν θέλουν να τους βγει η ρετσινιά ότι γράφουν κλήσεις. Επιβεβαιώθηκε δηλαδή ότι η νοοτροπία της Δ.Α είναι εντελώς ακατάλληλη για να πετύχουν στο έργο τους, γιατί θεωρούν "ρετσινιά" την  εκτέλεση των καθηκόντων τους. Με λίγα λόγια, ο αθλητής πρέπει να θεωρεί "ρετσινιά" την καλή επίδοσή του, ο μαθητής τους καλούς βαθμούς, ο επιχειρηματίας τα ικανοποιητικά κέρδη, η δημόσια διοίκηση την σωστή εξυπηρέτηση των πολιτών, ο κουρέας το καλό κούρεμα. Η Δ.Α αυτοαναιρείται όταν νομίζει ότι η εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών είναι ένα πάρεργο και  ότι η μόνη της δουλειά είναι να μην κάνει το καθήκον της, να μην κάνει αυτό για το οποίο υπάρχει.
Είναι εντυπωσιακό αυτό που φάνηκε χθές, μετά από δύο σχεδόν χρόνια λειτουργίας της υπό την νέα διοίκηση. Ότι δηλαδή δεν ξέρουν τι θέλουν, δεν ξέρουν τον τρόπο να πετύχουν τα ελάχιστα, δεν έχουν σχέδιο, μέσα στο μυαλό τους όλα μαζί είναι μπερδεμένα χωρίς στόχους, χωρίς προτεραιότητες και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην αποκτήσουν κακό όνομα ενώ στην πραγματικότητα αν κάνουν το καθήκον τους τότε και μόνον τότε θα έχουν καλό όνομα και θα έχουν προσφέρει στην πόλη καλές υπηρεσίες. Αυτή η νοοτροπία λοιπόν έχει διαπεράσει όλη την υπηρεσία της Δ.Α.  Έχουν λαθεμένη καθοδήγηση και με μαθηματική ακρίβεια θα αποτύχουν και μαζί με αυτούς η πόλη θα παραμείνει  άθλια. ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΠΑΡΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ.  ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΙΑ, ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.  Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.  ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ. ΤΟ (ΜΗ) ΕΡΓΟ ΤΗΣ  ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΤΟ  ΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΠΙΣΚΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΠΟΡΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ ακολουθείστε τις εξής οδηγίες, διαφορετικά τα σχόλιά σας δεν θα δημοσιεύονται:
-Μη γράφετε σε Greeklish.
-Μη βρίζετε.

Για να δημοσιευτεί οποιαδήποτε καταγγελία κατά συγκεκριμένων προσώπων ή υπηρεσιών πρέπει ο σχολιαστής:
α) να παραθέτει στοιχεία
β) να είναι επώνυμη
γ) να αποστέλλεται με e-mail στην διεύθυνση που είναι στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας για να μην δηλώνονται ψεύτικα στοιχεία αλλά και για να ζητήσουμε επιπρόσθετα στοιχεία αν χρειαστεί.